Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aszka321

Jak zagrać na nosie kradziejowi...

Polecane posty

Gość Aszka321

Pracuję w biurze, razem z ok 20 osobami. Ponieważ do naszych pokoi przychodzą klienci, dlatego nie jemy i nie pijemy w nich, ale mamy taki specjalny pokoik (małą "jadalnię"), gdzie wychodzimy na krótkie przerwy np coś zjeść, albo wypić kawę. Każdy z nas ma swoją szafkę, zamykaną na klucz.. No i otóż właśnie zauważyłam, że od jakiegoś czasu z mojej ZAMKNIĘTEJ szafki znika mi cukier i kawa... Niby nic wielkiego, ale wkurza mnie to. Przyjrzałam się, że zamek jest lekko odchylony, podejrzewam że ktoś ma podobny klucz i otwiera nim moją szafkę? Co robić? Nie chcę publicznie (na razie) poruszać sprawy, bo jest sporo osób w pracy a dodatkowo ja jestem jedną z najmłodszych... Pomyślałam, ze na drzwiach szafki, od środka powieszę sobie plakat z jakimś chwytliwym hasłem typu "Kradzież kawy to też kradzież"... Potrzebuję pomocy w ułożeniu odpowiedniego hasła ;-)) bo wiem, że na was moge liczyć. :-))) Lub ewentualnie czekam na inne pomysły.

Gość Aszka321
Nikt nie pomoże? ;-(

Gość Felixtus
widziałem na Allegro takie różne śmieszne gadżety za śmieszne pieniądze , które można wstawić do szafki i tak , jest plastikowa kuupa albo rzygowiny , albo urządzenia elektroniczne, które reagują na światło dzienne i gdy 'ktoś' otworzy szafkę to odezwie się BABA JAGA z wielkim krzykiem albo jakiś Frankensztain , hahaha

Gość gość
kiedyś kupiłam taki gadzet , cos jak lapka na szczury, miazdzy reke :D może cos takiego ?

Gość Aszka321
Nie pomyślałam o tym. :-) Poszukam!

Gość gość
moze dodaj np jakiegoś środka na przeczyszczenie?

Gość gość
ten długopis też Ci zapierniczy, bo jest za ładny.

Gość Felixtus
kamerka musi mieć stałe zasilanie na przykład z akumulatora , długopis wymaga załączenia w czasie zapisu obrazu, więc odpada

Gość Felixtus
raczej poszukaj 'zabawek' reagujących na światło i po załączeniu powinno zrobić sporo hałasu

Gość gość
ten długopis też Ci zapierniczy, bo jest za ładny. :D dokładnie szkoda kasy :D

Gość Aszka321
Długopis mogę zniszczyć, np tuszem zalać, żeby sie nie połasił. ;-) Gdybym zostawiła go włączonego, po jakim czasie sam sie wyłączy?

Gość Felixtus
pół godziny bateria wytrzyma maksymalnie w tym długopisie ale wymaga manualnego załączenia , kamerka z dużą pamięcią taka do auta z akumulatorem zewnętrznym wytrzyma spoko kilka godzin

Gość Aszka321
Ten alarm to nawet mi się podoba. Nie będę mieć na sumieniu jak się ktoś zawału nabawi? ;-)

Gość Aszka321
Dziękuję za rady! Myślę, że dzięki wam coś znajdę. Dobranoc. :-))

Gość gość
jak nie gadżety szpiegowskie albo tego typu odstraszacze, i dalej bedą ci znikac rzeczy to chyba pozostanie poruszenie sprawy na forum i wymiana zamków. U nas w firmie był podobny przypadek, zgłaszany wielokrotnie, az e końcu podjeto decyzję o wymianie zamków we wszystkich szafkach i nowe klucze rozdano pracownikom. (tutaj panowie wymieniali - http://www.pogotowie-zamkowe-poznan.pl zamki raczej solidne, nie ma mowy o powtarzających się czy podobnych kluczach) i problem rozwiązał sie tym sposobem.

Gość gość
do cukiernicy nasyp soli a zamiast kawy nasyp jakąś tanią zbożową po kilku dniach problem sam się rozwiąże

Gość gość
do kawy nasyp drobno naskrobanych mydlin - szarego mydła najlepiej - albo jakiegoś środka na biegunkę :D będą jaja

Gość Było miło
Miałam podobnie, ginęła mi kawa, cukier z szuflady biurka. Do kawy wsypałam sporo zmielonego pieprzu, do cukru duużo soli! Długo nie musiałam czekać. Reakcja nie do opisania:D Myslałam że się udusi kolezanka z naprzeciwka .Final był taki ze sama zwolniła sie z pracy:D