Gość gość Napisano Styczeń 11, 2017 Albo za dużo stresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2017 Niestety ale liść senesu nie zakwasi żołądka i nie stworzy odpowiedniego w nim w środowiska. Taka drobna różnica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2017 tez go pije ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 1, 2017 drobna różnica? to chyba ironia... Bo to podstawa, aby uregulowac pracę żołądka i jelit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 3, 2017 gościu z zgadzam się z Tobą a poza tym liść sensu jak chyba już każdy wie rozleniwia jelita i nie ma go nawet w środkach na przeczyszczenie, dicopeg, środki które się nie rozleniwiają jelit powinno się stosować jeśli już. A tak przy okazji co zrobić żeby nie mieć zgagi po occie? Próbowałam pić ale po kilku dniach mam zawsze zgagę :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 11, 2017 Na żołądek pomaga znakomicie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 14, 2017 Mnie też pomogło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 6, 2017 Liścia sensu lepiej nie używać. Jelita zaczynają spać, zamiast pracować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 17, 2017 DObrze,że to napisałaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 17, 2017 Kazdy organizm jest inny.Mnie po occie jablkowym,ktory pilam bola zoladek.Natomiast po senesie moga wystapic krwawienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 17, 2017 J apilam przez miesiąc i schudłam 5 kg, tylko do tego zdrowa dieta i odrobina ruchu. Dobry ocet znalazłam na https://od-natury.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aga0411 0 Napisano Marzec 17, 2017 Chcialam zaczac pic ocet jablkowy. Na szklanke wody, wlalam 2 lyzeczki od herbaty octu i smak byl okrutny. Dalam za duzo czy musze sie do smaku przyzwyczaic? Jak wy pijecie? Jakie proporcje? Ile razy dziennie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 19, 2017 Bardzo smaczny jest ten ocet ojca mateusza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 26, 2017 Świetny pomysł. Żywność po naturalnej fermentacji poprawi florę bakteryjną jelit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2017 Okrutny smak? To chyba ocet na bazie octu spirytusowego piłaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 7, 2017 octem jabłkowym ojca mateusza wyleczyłam się z nadkwaśności, więc warto pić dla swojego zdrowia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegas123 0 Napisano Kwiecień 8, 2017 Ale to tak na sucho go pijecie? słowo ocet mnie przeraza ale jablko zacheca :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 8, 2017 A po co kupowac ocet, chocby najwspanialszy ojca Mateusza ? :P Samemu mozna go zrobic w domu , bez zadnego wysilku :) Bierzesz najlepiej szklane naczynie , duze ok 3l, ze 4-5 jablek ze skorka , ktore kroisz na kawalki, wrzucasz do sloja, zalewasz woda ( nie kranowa i nie gotowana czy mineralna ), musi zostac wolne miejsce u gory, bo jablka ciut podejda do gory podczas fermentacji. Na 1 l wody 3 lyzki cukru, zamieszac, przykryc gaza zeby byl dostep powietrza i... tyle :) Mieszac codziennie, pilnowac by jablka nie wystawaly nad powierzchnie , bo splesnieja. Ocet buzuje, pojawiaja sie pecherzyki, na poczatku pachnie slodkawo, i smakuje jak cydr :) Potem coraz bardziej jest kwasny, przestaje musowac i burzyc sie podczas mieszania, a czesc jablek opada na dno. Po ok. 3 tygodniach ocet jest gotowy :) Jest kwasny pachnie octem , wcale nie jest slodki.. Nie jest przezroczysty i klarowny, raczej bialawy, nieprzezroczysty i metny. Zlac do butelek po przecedzeniu przez sito, zmetnienia opadna na dol. Gotowy do uzycia :) Do jedzenia, do wlosow jako plukanka, do domoweo toniku do twarzy itp. Nie trzeba kupowac w sklepach , kazdy potrafi zepsuc wino :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 18, 2017 Bo ten ocet działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 25, 2017 To dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 5, 2017 Wspaniały ocet. Jest bardzo skuteczny w różnych dolegliwościach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 8, 2017 Piję i żołądek i jelita od razu lepiej pracują, ale właśnie piję ocet jabłkowy ojca mateusza. Jeśli pić, to tylko dobrej jakości octy, wtedy są efekty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aprille Napisano Maj 22, 2017 Moja znajoma pije ocet i ma bardzo fajne efekty, więc ja też się przymierzam. Oczywiście, to będzie odrobina wymieszana z wodą - będę piła na czczo i zaczynam od jutra. Ważne, żeby ocet był dobrej jakości, najlepiej ekologiczny. Ja kupiłam ten z Ekogram https://ekogram.pl/pl/naturalne-przyprawy-ekologiczne/622-bio-ocet-jablkowy-niefiltrowany-ekologiczny-500ml-ekogram-zielonki.html?search_query=ocet&results=4 :) Trzymajcie kciuki, mam kilka kilogramów do zrzucenia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 31, 2017 ocet składa się z kwasu jabłkowego. Jak jest naturalnie zrobiony to jest kwaśny i smaczny, a jeśli śmierdziuch to można go wyrzucić do kosza. Nie pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malipinka Napisano Styczeń 27, 2018 Wszędzie na rynku jest dostępny ocet jabłkowy w jakiś sklepach gdzie nie wiadomo kto go produkuje i w jaki sposób. Jeśli szukacie dobrego octu jabłkowego polecam produkty tego pana w jego własnym sklepie internetowym tutaj - https://prawdziwiedomowe.pl/ , ten Pan sam robi ten ocet od kilkunastu lat i mi bardzo pomógł. Wcześniej kupowałam w różnych EKO sklepach, ale dopiero ten prawdziwie domowy mi pomógł na refluks, nadkwasotę i problemy z żelazem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 12, 2018 Jaka wodą zalewać jabłka gdy chce sama zrobić ocet jabłkowy,wyczytała żeby nie zalewać kranówą ,ani przegotowana,ani mineralka to jaką? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 12, 2018 czy ktoś po occie jabłkowym miał skurcze? |Bo ja musiałam po tygodniu przestac, mysllam ,że zwariuję ze skurczami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 13, 2018 Skurcze? Pewnie piłaś sztuczny, a nie naturalny, stąd te skutki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 12, 2018 dzięki za info o occie jabłkowym ojca mateusza. ewidentnie dobre rezultaty po nim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ala1967 0 Napisano Luty 10, 2020 dzięki za info o occie jabłkowym ojca mateusza. ewidentnie dobre rezultaty po nim. działa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach