Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KamilaBe

Dzieciątko mniejsze niż powinno być w tym tyg. ciąży

Polecane posty

Gość KamilaBe

Byłam dziś na USG, wg ostatniej miesiączki jestem w 11 tyg i 5 dniu ciąży, dzieciątko powinno mieć już ok 5 cm, a ma niecałe 3 cm. Czy któraś z Pań miała podobny przypadek? Zaczęłam się bać, chociaż Pani doktor nie mówiła nic takiego. Co prawda dała skierowanie na badania prenatalne ale o tym wspomniała jeszcze przed badaniem USG.

Gość gość
Ja wg.ostatniej miesiączki mialam termin na 18 sierpnia,a z usg na 01.09, syn utodzil sie 04.09 czyli prawie 2tyg.roznicy,i dziecko bylo mniejsze,roslo wg terminu z usg. Na kiedy masz termin z om a na kiedy z usg?

Gość gość
Z tego co pamiętam moja koleżanka tak miała. Po prostu wiek ciąży może być inny niż to wynika z terminu om, zwłaszcza jeśli cykle masz nieregularne.. To nic niepokojącego. Synek koleżanki urodził się zdrowy 3,5kg, wszystko przebiegło dobrze, nie ma się czym martwić.

Gość KamilaBe
uspokoiłyście mnie :) Pani doktor mówiła że nie ma się czym martwić, bo jestem drobnej budowy, ale czasami jak sobie czymś nabiję głowę to martwię się strasznie. om - 17.11. termin na 24.08. na usg wyszło jedynie że dzieciątko ma niecałe 3 cm, czyli jakby 9 tc, ale Pani doktor sama wpisałą, że to 11 tc. a wtedy powinno mieć już ok 5. ale nadgoni mam nadzieję :) mąż mówi, że jak malutkie, to będzie dziewczynka :D

Gość gość
Ja mieszkam w uk,poszlam do poloznej..wyliczyla z om ze 11 tydz.i termin na 17.08, i w nastepnym tyg.mialam usg(tu pierwsze robia w 12 tyg.i wtedy odrazu sprawdzają krew i mierzą plod pod względem zespolu downa) poszlam na usg i polozna mówi,nie dziecko malutkie to nie jest 12 tydz.,byl 10. I tej daty sie trzymali do końca,01.09 wlasnie i po 2 tyg.musialam isc znowu na usg by wymierzyli dziecko pod względem zd. W Polsce bardziej sie sugerują terminem z om wiec sie nie martw.A prawda jest taka ze tak jak w moim przypadku moglam miec druga owulacje co sie czasem zdarza i wtedy zaszlam i stad ta rozbieżność w terminie. Relaksuj sie, stres nikomu nie sluzy.