Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego osoby upośledzone dostają renty przecież to warzywa

Polecane posty

Gość gość

Ja nie rozumiem dlaczego pieniądze z podatków mają iść na ludzi których percepcja rzeczywistości jest gorsza niż u psa. Widziałem kiedyś taką kobietę która miała syna chorego chyba na porażenie mózgowe TRAGEDIA. Ciężko takie coś człowiekiem nazywać... a kasę z podatków na pewno otrzymuje!

Gość gość
Pewnie Cię tu zjadą,że jesteś podły/a, ale ja się z Tobą zgadzam, w tym kraju utrzymuje sie samych leni , pasożytów, patologie, meneli, pijakow, osoby z takimi dysfunkcjami,że w tkaiej Holandii by ich dawno poddano eutanazji, a za to pół miliona zdrowych biednych dzieci nie ma jedzenia codziennego, ludzie którzy pracowali i odkładali skladki ZUS mają raka i nie ma kasy na ich leczenie, a politycy wydają PANSTWOWA kase na siebie samych i swoje rodzinki, przeloty itp. a Trynkiewicz pojdzie do nowo zbudwanego slicznego osrodka, za darmo lekarze, psychoaterapueta, jedzonko, internet, CHORYKRAJ oby ci którzy za te nieprawidłowosci odpowiadają zapłacili kiedys wielkim cierpieniem oni i ich dzieci oraz wnuki

Gość uposledzony nowus
yeeeeaaaaooo jaaaaa upolsedzony yyeeaaaoo uuu uu uuu ja zdrowy uuuu konie uuu niebo zdrowy ja bbbburek ja normalny y ooo szczenie yyooouu ssssss chopak hhaaa

Gość andziaS
inaczej byście śpiewały jak by to wasze dziecko było niepełnosprawne, ale pamiętajcie,zawsze to może się wydarzyć zdrowa chodząca osoba może ulec wypadkowi nie rozumiem jak można takie rzeczy wygadywać jeszcze trochę będziemy strącać niepełnosprawnych ze skały?

Gość gość
Ale tu mowa o niepełnosprawności umysłowej, która powoduje, że nie mamy do czynienia ze świadomym rzeczywistości człowiekiem.

Gość gość
Życzę ci, zebyś szybko zachorował i twoja rodzina poddała cię eutanazji albo zagłodziła^^ bo po co komu stary pasożyt.

Gość gość
OHO ZAwsze ten sam arugument rodem z przedszkola - jestes glupia - a nie bo ty jestes glupia Czyli chorzy są be - zaraz przyleci ktos i powie "a bedziesz ty miala xchore dziecko" albo wredne staruchy - a nie bo sama bedziesz kiedys wredna star****** Co za ludzie , nie można mieć własnego poglądu, bo zaraz te dziadówy muszą narzucac ci swoje zdanie jedynie słuszne :D . taki pies przynajmniej może być mądry i pomagać ludziom, nawet kon może pomagać, a takie dziecko czy dorosły to tylko obciążenie dla kraju a nieraz dla własnych rodziców i podziwiam te matki, które nie robią z siebie cierpiętnic tylko oddają takich do osrodkow opiekunczych, bo nikt nie zasluguje na taki los aha i nie mówmy tu o chorych w sensie niepełnosprawnych, typu zdrowy na umyśle ale ma niedowład nóg - bo akurat tacy są wg mnie tacy sami jak zdrowi tyle,że na wózkach są, a autor ma na myśli warzywka, które nie wiadomo jaką mają świadomość, odczuwanie, tylko machają rekami , krzyczą, a co wiecej czytałam gdzies opis matki takiego dorosłego z porażeniem pisała jakie to utrapienie :/

Gość gość
Tak, warzywa powinny być rzucane ze skały. Ich nieleczenie zasiliło by nasz budżet o miliardy

Gość gość
Pewnie Cię tu zjadą,że jesteś podły/a, ale ja się z Tobą zgadzam, w tym kraju utrzymuje sie samych leni , pasożytów, patologie, meneli, pijakow, osoby z takimi dysfunkcjami,że w tkaiej Holandii by ich dawno poddano eutanazji, %% ty wiesz polglowku co piszesz ? zmusiles od rana te swoje siano w glowie do myslenia ? choc raz w zyciu? w HOOOLandiiii??? w Holandii czy w u Szkopow takie osoby maja doskonala opieke socjalna debilu ! a w Polsce ci ludzie a zwlaszcza osoby ktore opiekuja sie takimi uposledzonymi ludzmi to ludzie wielkiej odwagi i serca ...szmato ! takich jak ty nie powinno byc na swiecie nie powinni sie plenic i miec zakaz reprodukcji !

Gość gość
ee tam myślę,że naszemu krajowi nic nie pomoże, jakbyśmy mieli 100mld to ci którzy mają dostęp do hajsu p**************y to w dwa miesiace , ogolnie ja uwazam,ze panstwo jest zle zarzadzane i powinny byc powazne kontrole co sie dzieje z pieniedzmi panstwowymi a nieudolnych politykow zrzucac ze skal, jakby za kradziez pieniedzy z budzetu byly kary , to nagle bysmy byli tak bogaci jak francja czy czechy, ale moze to ilepiej że jestesmy biedni bo przynajmniej nie ciągnie do nas Afrykanerów i Turków i Arabow

Gość gość
Utrzymywanie i opieka nad upośledzonymi psychicznie jest CHORE. Niektórzy opiekunowie (głównie rodzice) mają jeszcze czelność żebrać od ludzi pieniądze na opiekę tych warzyw. Ktoś tu dobrze napisał, taki pies czy koń, może człowiekowi pomóc, ten pierwszy może być czymś w rodzaju przyjaciela, a takie dziecko co? Krzyczy, macha rękami, robi pod siebie, nie ma uczuć, nie wie co się koło niego dzieje, nie odczuwa wdzięczności, opiekunowie kogoś takiego mają coś nie tak z głową.

Gość gość
to jest niestety kontrowersyjny temat i zaraz albo go usuną albo zjadą się zajadłe obrończynie ludzkiego życia, takie co tylko innych oceniać umieja - to ,że ktoś się opiekuje chorym dzieckiem to jest wielkiego serca wg ciebie, a jakby je oddała taka matka to już zła? a pomogłas jej kiedys? chociaz jeden dzien ? wiesz jaka to udreka? ojcowie najczesciej porzucaja takie dzieci, ALE NAJLATWIEJ OCENIAC , o tak podziwiam pania X ma straszne życie tak sie poswieca zamiast zyc dla siebie

Gość gość
ile szmato zaplacisz z tego podatku na takie osoby ? na zasilku? ty podla istoto w koncu leniu idziesz do pracy? ja na ciebie zapierdzeilam i nie wyplakuje sie w mankiet albo na forum i zapamietaj szmato , nigdy nie wiesz co cie jeszcze czeka w zyciu zatem ;)

Gość gość
opiekunowie kogoś takiego mają coś nie tak z głową. - to najczęściej są ludzie blisko z kościołem albo mieszkający na wsiach, małych miastach, którzy wstydzą się odrzucenia społecznego a to mogłoby się stać gdyby pozbyli się takiego osobnika z rodziny...Wyobrażasz sobie plotki? A ta to taka podła, własnego syna/córkę wywaliła z domu bo był biedny chory! (ale same nic nie pomogą tylko plotkują jak tu na forum tylko wyzwiska, zero inteligentnej dyskusji czy pomocy) .

Gość gość
inteligentna dyskusja to dla ciebie wydawanie wyroku na chore osoby ? poddawanie ich eutanazji ? a kim ty jestes aby odbierac komus zycie ? na pewno nie inteligentna osoba tylko kims kto pojecia o zyciu nie ma ale takich jak ty i tobie podobnym jeszcze ono "naprostuje"

Gość gość
Co zatem proponujecie, krzykacze? Co zrobić z takimi ludźmi? Zapewne macie jakieś mądre rozwiązani?

Gość gość
za to szmatę skieruję przeciwko pozew :) zatem 🖐️ mam nadzieję,że jesteś wypłacalna i nie będą za ciebie i twoje wybryki internetowe (a raczej obraze) płacić rodzice, spotkamy się twarzą w twarz, zobaczymy czy będziesz taka odważna ? :) art. 216 &1 KK.

Gość gość
pocaluj sie w swoj egoistyczny tylek snobie

Gość gość
My tu nie wydajemy wyroków TYLKO DYSKUTUJEMY. Od czego jest forum? Nie mozemy sobie abstrakcyjnie podeliberować? Jakby ktoś z nas napisał, że Wielka Asteroida uderzy za 20 minut w Ziemię to też byś tak przeżywała? Nie rozumiesz isoty FORUM DYSKUSYJNEGO? :O

Gość gość
sprawa zostanie umorzona za niską szkodliwość społeczną czynu 🖐️

Gość gość
Może niech ci upośledzeni udzielą głosu we własnej sprawie? Na pewno podadzą jakieś merytoryczne argumenty na swoją obronę... ops! nie podadzą bo nie potrafią się komunikować...

Gość gość
za to będą ich bronić ludzie używający słownictwa rodem z rynsztoka :)

Gość gość
Dokładnie, sprawa zostanie umorzona a ty zapłacisz za koszt postępowania :D haha

Gość gość
Nie zesraj się mocherze piertolony!!! Sama weź wszystkie uposledzence szmato i się nimi zajmuj za swoje i nie wyciagaj ręki do kogoś ani do moich podatków szmato! Najwięcej szczekają te kurfy które grosza nie dadzą na te warzywa które powinny być utylizowane a tu zgrywaja wielkie obronczynie życia-co to za życie gowno nie życie, gdzie był twój bóg który tworzył tego zwyrodnialego uposledzenca zadając mu tym cierpienie, ten twój dobry bóg który dzieci umiłował najbardziej. W naturze słabsze jednostki są wystawiane na odstrzał przez drapieżnika i tak następuje selekcja a piertolniety człowiek sprzeciwia się tym wzorcom. A teraz mnie zjedz szmato bo mam prawo mieć swoje zdanie. Warzywom ludzkim mówimy NIE. WYJDZMY NA ULICE I POWIEDZMY O TYM GŁOŚNO, NIE BÓJMY SIĘ

Gość gość
podstawowe pytanie bylibyscie skonni poddac eutanazji swoje wlasne uposledzone dziecko? po 9 miesiacach oczekiwan na nie i np. nieszeczesliwym wypadku to dziecko bylo zylo mowilo do Was mamo tato kochalo nie rozumiem sensu takiej dyskusji choc zdaje sobie sprawe ze nie azdy nadaje sie do opieki nad takim dzieckiem jednakze doszukiwac sie pieniedzy kosztem czyjegos cierpienia ? i jeszcze nazywac to inteligentna dyskusja? dlaczego dyskusja ta nie tyczy ministrow ogolem rzadu ? jak odebrac ludziom ase ktorzy na nia nie zasluguja ! a juz na pewno nie w takiej ilosci jaka otrzymuja? dlaczego w tych ciezkich czasach gdzie co drugiemu polakowi wiatr w oczy wieje doszukujecie sie pieniedzy i kasy nie tam gdzie powinniscie sie jej doszukiwac ? biedny czy pokrzywdzony ma miec jeszcze gorzej ! za to bogaty wzbogaci sie jeszcze bardziej to jest wasze inteligentne myslenie? no to rzeczywiscie gatunek ludzki w takiej formie ma marne szanse na to aby przetrwalo w nas czlowieczenstwo

Gość gość
. Warzywom ludzkim mówimy NIE. WYJDZMY NA ULICE I POWIEDZMY O TYM GŁOŚNO, NIE BÓJMY SIĘ _______________--- Ziew... ale przynudzasz. Wymysł coś bardziej interesującego.

Gość gość
Upośledzone umysłowo dziecko nie potrafi kochać.

Gość gość
szukajcie kasy tam gdzie ona jest marnotrawiona przez rzad polski przez korupcje zlodziejstwo to wlasnie powinno byc napietnowane ! a nie dajcie przyzwolenie aby z waszych podatkow oplywal w luksusy !

"Jak chcesz to wychodź. Ktos cie porzadnie pacnie w beret." Pewnie obrońcy patoli i warzyw o takich samych merytorycznych argumentach jak wasze. Brak argumentów = pięści? Żal mi was. Takie upośledzone jednostki jak wy powinno się zrzucać ze skały razem z tymi pyerdolonymi kalekami. Tfu!