Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego osoby upośledzone dostają renty przecież to warzywa

Polecane posty

Gość gość
I...? Co to ma do rzeczy?

Gość gość
" Człowieka-Warzywa że Ten wymaga miłości" Hahaha on wymaga i tylko wymaga ale wszystkiego, a nic nie daje w zamian, tylko sra, żre i wydala.

Gość gość
Co to ma do rzeczy? To napisał kretyn który jak niemal całe społeczeństwo utożsamia atrakcyjność fizyczną ze stanem zdrowia i myślał, że jak kobieta jest piękna, to chorego dziecka urodzić nie może, takie to tylko brzydcy według niego/niej rodzą.

Gość wwrrr
''Ale alkoholików i narkomanów, figa, nie leczyłabym za państwowe pieniadze.'' A ich dzieci niech zra tynk, bo mama musi brac kredyty, zeby ratowac zycie taty? A ten co napisal o pieknej blondynce na ostatniej stronie to dopiero jest umyslowo uposledzony :(

Gość gość
Wszystkim,ktorzy napisali wulgarnie o chorych pragne im przypomiec,ze dzis ja jutro Ty ....moze samochod cie przejedzie,ulegniesz wypadkowi i juz jestes chamie roslinka ....ZYCZE CI TEGO Z CALEGO SERCA!!!!

Gość gość
gość Wszystkim,ktorzy napisali wulgarnie o chorych pragne im przypomiec,ze dzis ja jutro Ty ....moze samochod cie przejedzie,ulegniesz wypadkowi i juz jestes chamie roslinka ....ZYCZE CI TEGO Z CALEGO SERCA!!!! %% popieram pisalam rano dla mnie to chore ze ktos moze byc i zyc bez takiej wyobrazni

Gość gość
Ci ktorzy piszą tak kytycznie, życzyć im mogę tylko żeby doświadczyli jak ich ukochana osoba zamienia się w roślinę.Wtedy dopiero odezwą się w nich jakieś wyższe uczucia.

Gość gość
Ja miałam wzorową ciążę.Przy porodzie doszło do komplikacji.Dopiero około 7 miesiąca życia okazało się,że coś jest nie tak.Więc miałam zabić?

Gość gość
moje dziecko z winy lekarza urodzilo sie chore ....mpd,padaczka,biedaka spotkalo wszystko co najgorsze...kochalam moje dziecko za to,ze byl z nami ,kocham go teraz w innym wymiarze....warto kochac,warto zyc,warto byc z takim dzieckiem , ...kiedy jest mi smutno puszczam sobie na YT "BOG SIE MAMO NIE POMYLIL" :(

Gość gość
"kocham go teraz w innym wymiarze" buahahahaha :D "YT "BOG SIE MAMO NIE POMYLIL" buahahahaha :D Twoje dziecko nie żyje, ludzie umierają, powinnaś zapomnieć i zrobić drugie a nie jakiegoś psychola żałować.

Gość gość
nie ma to jak dyskusja kafeteryjnych debili... LOL Co wiedza o uposledzonych tyle, co kura o pierzu. DAjcie spokój, nie ma sensu nawet tu pisac

Gość gość
Wystarczy na yt wpisać i zobaczyć jak to niby ci upośledzeni kochają i jacy to są wspaniali... ci krytycy mają racje a to że rodzice bronią swoich dzieci, nawet jeżeli przyjmują skrajnie absurdalną argumentacje jest naturalne.

Gość gość
Własnie pokazali w Wydarzeniach piękną kobietę - matkę 7 letniej dziewczynki z porażeniem mózgowym, x x Porazenia mózgowe sa od niedotlenienia okołoporodowego, ew. przy wczesniakach, nie sa to wady genetyczne.... :( Dzieci uposledzone to wyzwanie, ale ja słyszalam kiedys , jak mówił dyrektor jednej ze szkoł specjalnyc, ze wielu wolnontariuszy co przy nich pracuje mówi, ze one daja radosc... Po prostu daja człowiekowi co sie nimi zajmuje radosc, ze jest potrzebny, te dzieci tez nieraz sa ciekawe, bardziej widac ich charaktery niz u zdrowych dzieci... No i czesto zdrowa osoba majac prozaiczne problemy moze zaczac doceniac własne zycie, widzac ludzi, co maja znacznie wieksze kłopoty, choroby, itp

Gość gość
Poza tym, nie wiem jaka deblka załozyła ten temat, pewnie jakas pielegniara- wioskowy wzór empatii, co zarabia 1200 bo jej sie uczyc nie chciało... Ale - jak ktos podaje tu np. przykłąd masy głodujacych , zdrowych dzieci, to moge spytac, co robia ich rodzice, ze ich dzieci głoduja? Jak nei sa uposledzeni, to nic juz ich nie tłumaczy...

Gość matka takiego chorego
Wszystkim którzy źle się wyrażali o chorych życzę śmierci w męczarniach albo jeszcze lepiej jakiegoś cięzkiego dożywotniego kalectwa ciekwey czy w tedy bylibyscie tacy mądrzy. Chory czy nie to człowiek i zasługuje na życie ja swoje dziecko kochm i nigdy w zyciu bym sie nie zgodzilka zeby mu sie krzywda stala

Gość gość
Ludzie jacy bez własnej winy nie są zdolni z powodów zdrowotnych do podjęcia pracy mają prawo do społecznego zabezpieczenia. Kto myśli inaczej lub uważa że tacy ludzie to nie ludzie jest zwykłą k******,tępym śmieciem i zerem do utylizacji.:) Renta zaś nie należy się y*****m agresywnym nierobom,kryminalistom,pijakom czy ćpunom....to oczywiste i jak ktoś twierdzi inaczej a w dodatku powołuje się tu na jakąś Holandię i eutanazję pod kątem pierwszej z wymienionych kategorii to jest śmieciem do utylizacji.:)

Gość gość
Jestem za eutanazją dla warzyw, taki człowiek nic nie wnosi do społeczeństwa, tylko naraża je na straty, sam też nie korzysta z "życia".

Gość gość
Gdybym uległa wypadkowi i miała zostać kaleką to też życzyłabym sobie eutanazji.

Gość gość
Likwidowani powinni być tylko ci jacy szkodzą społeczeństwu."Ten kto nie korzysta z życia"również nikomu nie szkodzi i ma większe prawo do życia niż ten który szkodzi. Ps ciebie,coś tak czuje,pożytecznie możnaby było usunąć ze społeczeństwa.

Gość gość
I do postu z ,poczytaj sobie debilu/debilko o rzeczowym rozumieniu pojęcia "eutanazja" bo oznacza ono pozbawienie kogoś życia na jego wuraźne żądanie i pod wpływem współczucia a ty pisząc swe wypociny nie wykazujesz żadnego współczucia ani intelektu jak widac toteż powinnas/powinienes pierwszy stanąć w kolejce po zastrzyk na tzw wieczny odpoczynek.

Gość gość
Żyję bardzo skromnie i oszczędnie czyli nie korzystam z życia więc nadaję się do eutanazji?

Gość gość
Autor tematu i jego sprzymierzeńcy to szczyt debilizmu

Gość gość
Przepraszam bardzo was, autor tematu to mój upośledzony syn Krzysio, dosiadłam się do jego komputera i zobaczyłam co tu wypisywał. Dostał porządnie kablem po d***e, nie dość że sam upośledzony, to jeszcze innych jemu podobnych obraża.

Gość gość
Dokladnie pasem mu po d***e. ha ha ha

Gość gość
Nie życzę nikomu takiego partnera jak autor tego tematu to coś ta potwarz jest gorsza niż zwierzę

Gość gość
Niektorzy dostaja udaru i wylewu za cos trzeba ludzi utrzymac pracowalam duzo z niepelnospranymi dziecmi jestem wolontariuszka co z tego zeniewwiem oco chodzi uwazam ze nalezy sie pomoc

Gość gość
Znam takiego "bohatera", który zawsze twierdził, że ludzi upośledzonych i niepełnosprawnych trzeba usypiać, bo są darmozjadami na utrzymaniu państwa. Ale... życie czasem potrafi brutalnie zweryfikować życie i poglądy. Gostek ten, w wieku 23 lat miał wypadek samochodowy, ledwie go przeżył. Miał taki uraz głowy, że aby mu głowę poskładać do kupy, chirurdzy wszczepili mu płytkę tytanową. Uszkodzenia mózgu miał tak rozległe, że nie dość, że stał się kalekim człowiekiem z niedowładem prawostronnym, a i szkody w mózgu wywołały upośledzenie umysłowe. Aktualnie, od ponad 15 lat jest utrzymankiem państwa... A taki buńczuczny był. Reszta bez komentarza.

Gość gość
Bohatera o którym piszesz również powinno poddać się eutanazji. Ja bym jako warzywo żyć nie chciał, więc gdybym miał wypadek, naturalnym powinno być NIE UDZIELENIE mi pomocy, żebym z godnością umarł.

Gość gambor
Też mieliśmy wątpliwości co robić - w domu ciągły stres, kłótnie, osoba starsza, która w zasadzie niczego już nie rozumie. Teraz jest tutaj - http://www.revita.org.pl/wolne-miejsca# I wiemy że była to dobra decyzja dla nas i dla nich. Zapanował spokój, babcia jest często odwiedzana. To dużo lepsze rozwiązanie niż to, z czym mieliśmy do czynienia dotychczas...

Gość gość
rowniez uwazam iz warzywa powinno sie abortowac lub poddawac eutanazji. bo warzywa nie mysla, nie kochaja... nie zawahałabym sie "uspac" uposledzonego dziecka ktore nie czuloby milosci w stosunku do mnie jako matki ani nie myslaloby w ogole tylko by lezalo i zalatwialo sie pod siebie. co innego dzieci ktore urodzily sie zdrowe, zdrowe zyly, kochaly, myslaly a zachorowaly i zamienily sie w warzywa lub osoby starsze - dziadkowie, rodzice ktorzy nas kochali, opiekowali sie nami, wychowywali a zachorowali i stali sie warzywami <----- nimi bym sie opiekowala i nie dala skrzywdzic bo byly to osoby kochajace mnie, myslace, dajace poczucie bezpieczenstwa i nie pozwolilabym skrzywdzic takich osob ani eutanowac. ale ludzie ktorzy od zawsze byli warzywami i nigdy mnie nie kochali, nigdy nie zyli tylko wegetowali to bym uspala.