Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mufinek7

Niepęknięty pęcherzyk Graffa i brak miesiączki

Polecane posty

Gość mufinek7

Witam. W listopadzie lekarz stwierdził u mnie problem z niepękniętym pęcherzykiem Graffa. Otóż mam takie pytanie: czy któraś z Forumowiczek miała taki problem, że pęcherzyk ten nie chciał pękać? Jakie to niesie konsekwencje? Jaka jest późniejsza szansa na zajście w ciąże? Jak duży ma to wpływ na nieregularność miesiączek? Spodziewam się teraz okresu, ale coś nie chce przychodzić i zastanawiam się czy może to być skutek tej dolegliwości czy też szukać przyczyny dalej, np. w kierunku ciąży. Dodam także, że w ostatnim czasie miałam dość dużo stresów. Dołączam również ten, spowodowany obawą przed nieplanowaną ciążą. Proszę o wypowiedzi.

Gość gość
jeżeli pecherzyk był juz przerośnięty, to zrobiła się z niego torbiel, która może ale nie musi opóźnić miesiączkę. Torbiel wchłonie się samoistnie do 3 miesięcy, o ile nie bierzesz żadnych leków na stymulacje jajników. W tym czasie możesz odczuwać bóle jajnika, podbrzusza, mdłości.

Gość mufinek7
Żadnych leków nie zażywam. Wybieram sie znowu na konsultacje do tego samego ginekologa, tylko on zawsze chce żeby przyjść po miesiączce, wiec jak narazie czekam z niecierpliwościa.. Moje ostatnie cykle trwały 29-30 dni a ten trwa już 33 dni i nic.

Gość gość
kazał przyjsć po miesiączce, bo torbiel najczęściej wchłania się właśnie w tym czasie, jesteś pewna że nie jestes w ciąży?

Gość mufinek7
Testu nie robiłam, bo musze jeszcze poczekać żeby wynik był pewniejszy. Zabezpieczaliśmy się prezerwatywa, która nie pękła przy stosunku. A w dodatku partner doszedł poza mną, więc ryzyko w tym przypadku nie jest duże, ale jak najszybciej to sprawdze.