Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula000

mama za granicą, zero kontaktu, pomożcie

Polecane posty

Gość Paula000

witam wszystkich, jestem paula mam 16 lat. Moja mama ma spore długi, których nie umie spłacić przez co czesto sięga po alkohol, wyjechała za granicę do niemiec jakiś miesiąc temu i od tamtej pory nie mam z nią kontaktu, dzisiaj sie dowiedziałam, że ścigają ją komornicy, czesto próbuje sie do niej dodzwonić ale nie ma szans, niie odbiera telefonu, na skype jest niedostepna, martwie sie, że cos jej się stało, mam 16 lat ale już naprawde wiele przeszlam i od jakiegos roku nie pamietam zebym mogla spokojnie zasnąc czy sie pouczyc do szkoły bo caly czas mysle o problemach..

Gość gość
gdzie jest dokladnie, masz adres?

Gość Paula000
nie mam adresu, nawet nie wiem gdzie jest

Gość gość
no to jak mamy pomoc? pozostaje policja zgloszenie

Gość gość
moją ciotkę to zaciukali we włoszech na sycylii, policja się wypieła, nawet śledztwa nie było, ciotka w metalowej trumnie wróciła

Gość Paula000
moja mama jest zaradna kobietą ale przez to że jej firm upadła znalazła sie na bruku i nie miała chyba juz wystarczająco sił zeby sobie z tym proradzic****opadla w długi i ja jej naprawde chce pomoc

Gość gość
pewnie nic jej sie nie stało po prostu to tchórz i s*********a przed problemami zostawiając z tym Ciebie

Gość Paula000
z calego sreca porsze zeby byla zdrowa i bezpieczna i ja wiem jak ona postepuje i ze mnie tym rani ale jednak to jest moja mama, za ktorą bym oddała życie

Gość gość
nie martw sie, może nie ma pieniędzy z karcie żeby zadzownić do domu i internetu ? spokojnie, bądź dobrej myśli

Gość gość
napisz do niej sms-a strasząc że policja ją będzie szukać przez Interpol to może się odezwie

Gość gość
nie martw sie, mama sie znajdzie

Gość Paula000
wiesz nie chce ją straszyć bo to nie ma sensu, ona dobrze wie co robi i, że ma spore problemy, tylko niech odbierze ten telefon ode mnie....

Gość gość
a gdzie twoj tata

Gość gość
skoro jak dzwonisz jest sygnal tzn ze nic jej sie nie stalo, inaczej tel by sie rozladowal albo ktos inny by sie odezwal,

Gość Paula000
moj tata z mama mają nieciekawe relacje, mama przez to, ze siega po alkohol zeby zapomniec o problemach rani rowniez tate, ktory juz jej strał sie mnóstwo razy pomoc

Gość gość
a mieszkasz z tata tak? i co tata na to ze ona sie nie odzywa?

Gość Paula000
tak mieszkam z tata, moj tata powiedził, że jego juz nie interesuje co ona robi, tyle razy juz ją wyciągał z kłoptów, że on juz ma tego serdecznie dosyć, moj tata ma dobrze płatną prace, tylko że sporą cześć kasy daje na długi mamy...

Gość gość
16 lat, a już masz tyle na głowie, współczuje ci, dziec***owinny mieć dzieciństwo, a nie przechodzić przez problemy dorosłych

Gość gość
nie chcesz nie strasz ale bez adresu tylko policja ma możliwość ją znaleźć.Napisałaś że lubi pić to są 2 opcje:wstydzi się albo dalej się bawi mając wszystko w nosie.Ty tylko na zdrowiu podupadniesz zadręczając się co u niej,a to nic nie zmieni.Daj sobie trochę luzu

Gość Paula000
ja wiem, że ona ucieka od problemów, ona jeszcze pare lat temu ani kropli wódki by sie nie napiła czy piwa, zrujnował ją zus, kredyty, które brała zeby uratwać firme... ehhh jak byłam w szkole podstawowej to miała super dzieciństwo, nieczego mi nie brakowało, kochający rodzice i spokój, a teraz, wszystko sie odwróciło

Gość gość
a może telefon jej się zepsuł, nawet nie wiesz gdzie ona pracuje ?????

Gość gość
jedynie co Ci mogę dodać to to że jest dorosła i wszystko co robi robi na własne życzenie.Nie martw się takie osoby w którymś momencie otrząsają się i *prostują*Będzie dobrze zobaczysz.

Gość Paula000
to ja pisałam tylko, że odpowiadalam na temat jednej z forumowiczek

Gość Paula000
chcę aby wróciła i poddała się leczeniu i jakoś rozwiązać te problemy z długami...

Gość gość
nie martw się, zobaczysz, że jak ją komornicy ścigają to ją znajda i w Niemczech ! dla niech to nie problem ;))

Gość Paula000
jak dzisiaj znowu nie bedzie odbierac telefonu, skontaktuje się z policją i koniec, ja sie nie bede dalej udreczać

Gość gość
dzwoń !!! bardzo dobrze !! niech do niej w końcu dotrze to, że to nie jest wyjście z takiej sytuacji, uciekanie i nie kontaktowanie się! a jak wróci to możesz jej powiedzieć ode mnie, że mieć taką corke to skarb bo inne dzieci to już by się dawno odwróciły od matki!

Gość gość
od iedy nie masz z nia kontaktu ?? spokojnie dziewczyno.. Twoja mama ma tam komorke ? czy kontaktujesz sie na niemiecki stacjonarny ? policją mozesz pogorszyc sobie sprawę.

Gość gość
Znaczy nie pogorszyć pokomplikować mamie jesli na czarno itd i ja scigają. Ale w sumie jesli nie masz z nia dluzszego kontaktu..moze na Twoim miejscu zrobilabym to samo.