Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mało sprytna mieszkanka Gdyni

sąsiad i jego sikający pies

Polecane posty

Może macie jakieś pomysły co zrobić z..sikającym psem sąsiada? Mieszkamy w domu wielorodzinnym, czyli 4 rodziny, kazdy ma swoje osobne wejścia (nie poprzez klatkę schodową), tyle że jest to wyjście na teren wspólny, nie ma ogrodzonych części. I tu jest problem. Sikający pies sąsiada - puszczają go na podwórko - sika. Albo wychodzą na spacer i czasami po drodze też się wysika. Bardzo często centralnie pod naszymi drzwiami. Sąsiadka czasami wyczyści, czasami nie. Sąsiad burknie że przecież pies musi się wysikać i tyle...... Nie ma sensu wzywać policji czy straży miejskiej, bo to styl ludzi którzy porysuja Ci auto, będą robić złośliwości, a pies dalej będzie sikać..... Głupi problem, ale walka...walka z wiatrakami? Czy jest jakis sposób? dzięki serdecznie za rady ps psa nie otrujemy :)

Gość gość
ale co, na wycieraczke ci sika, czy gdzies dalej na trawnik? u mnie bezpanskie koty co kilka dni obsikuja wycieraczke przed wejsciem do domu i tez nic sie nie da zrobic, bo wchodza sobie swobodnie do ogrodu i wychodza

tak, sikają przed drzwiami na płytki - podwórko wyłozone płytkami - kostkami. Więc centralnei wychodzisz na kałużę sików - problem głównie latem, po prostu śmierdzi jak jest ciepło.... Niestety to są ludzie innego pokroju kultury i dla nich to żaden wstyd, że ich pies sikaj tam i tu.... nie rozumieją. Ja pewnie bym goniła z kubłem wody za każdym razem, albo po prostu nie dopuściłabym do tego by sikał....a im się nie chce iśc na spacer, to rano puszczają psa pod nasze drzwi....

Gość gość
zrób kupę i pod drzwi sąsiada :) jak z dnia świstaka :)