Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość johana78

wprowadzanie mm

Polecane posty

Gość johana78

Mój syn ma aktualnie niecałe 3 mieś. Cały czas jest karmiony piersią świetnie przybiera na wadze. Chciałabym stopniowo wprowadzać mu mm, z tego względu iż zamierzam go karmić piersią do 6msc. ponieważ chcę wrócić do pracy. Czy dobrym pomysłem jest aby już teraz zacząć wprowadzać mm, chociaż raz dziennie i o jakiej porze dnia. Muszę dodać że mój syn ma awersję do butelki i smoczka . Boję się że w póżniejszym czasie w ogóle nie będzie chciał butelki ,że ciężko będzie go przyzwyczaić.

Gość Zoja Anna
A czemu chcesz zrezygnować z karmienia piersią?

Gość gość
To powoli zacznij prpbowac. Ja zaczelam w 4 miesiacu i mielismy duzy problem bo dopiero po ponad 2 tyg zalapal butelke. A musialam odstawic z dnia na dzien.

Gość gość
Zoja Anna - a co Cię to obchodzi?

Gość johana78
Zoja Anna . Mam zamiar wrócić do pracy. A nie chcę się bujać z mlecznymi piersiami gdy będę pracować. Nie będzie mnie w domu ok 12 godz. Więc moim zdaniem najlepiej zakończyć ostatecznie karmienie w 6 msc.

Gość Zoja Anna
A to po co sobie dziecko robiłaś skoro nie bedzie cię widzieć prawie w ogole?

Gość johana78
Zoja Anna . Nie piszę po to abyś mnie umoralniała, tylko o radę proszę.

Gość Zoja Anna
A masz laktator? Odciagaj mleko swoje i zacznij podawac w butelce np. raz dziennie. Jak sie przyzwyczai do butelki to raz dziennie mieszaj swoje mleko z mm. Zaczynajac od malych proorcji mm a wiekszych Twojego mleka. Z czasem zwiekszaj proporcje, az bedzie pil samo mm. ale nie rezygnuj calkowicie z kp. Mozesz np. unormować laktacje tak aby karmic tylko rano, albo rano i wieczorem.

Gość gość
Zoja Anna - idź na inny temat bo irytują mnie takie panny jak Ty, które nie mają nic mądrego do powiedzenia! życia swojego nie masz, że interesują Cię inni?

Gość johana78
Dziękuję za odpowież. Twoja rada jest bardzo przydatna , nie pomyślałam o mieszaniu mleka.

Gość Zoja Anna
Nie ma sprawy.

Gość gość
Ja bym mleka nie mieszała. Owszem podawaj już teraz swoje z butelki, ale nie mieszaj. zamiast tego np raz na dobę podaj mm. najpierw niech załapie picie Twojego z butelki. Póżniej podaj raz dziennie mm, po tygodniu 2 razy itd. Ja całe 6 mies. podawałam moje mleko z butelki więc nie było problemu z odstawieniem :)

Gość gość
najpierw odciągaj i podawaj swoje w butelce a jak się przyzwyczai do butelki to raz dziennie podaj mm, np. na wieczór.

Gość gość
Mnie odradzono mieszanie i z dnia na dzień przeszłam na zastępcze, wszystko było OK, oczywiscie chwilke jakies zaparcia, ale rumianek to przepchnął. Takie psychomaniaczki jak ta Zoja są przerażające!

Gość Zoja Anna
A czemu niby jestem psychomaniaczką?

Gość gość
bo po pierwsze pytasz się Autorki tematu dlaczego chce zrezygnować z karmienia piersią, a co Cię to obchodzi, pytanie było nt. wprowadzania mm, po drugie - "A to po co sobie dziecko robiłaś skoro nie bedzie cię widzieć prawie w ogole?" - szkoda mi takich bab jak Ty, zero myślenia tylko wzywanie, nic o niej nie wiesz, nie znasz sytuacji materialnej, gdzie pracuje, na ile etatu wraca po macierzyńskim, a może ma własną działalność gospodarczą, to, że Ty będziesz siedzieć z dzieciakami do 18 r.ż. to nie znaczy, że inne Mamy też mają na to ochotę, a na koniec - ŹLE DORADZASZ MAMUŚKO, KTÓRA POZJADAŁA WSZYSTKIE ROZUMY!! szkoda, że jeszcze nie wspomniałaś o żłobkach:) żenada

Gość gość
i o szczepieniach i cesarskim cięciu :D

Gość Zoja Anna
Po prostu kie rozumiem kobiet ktore robią sobie dzieci tylko po to by biedne maluchy zostawiac na 12 godzin gdy potrzebuja rodzicow. Do 18 siedziec nie zamierzam, ale do roku przynajmniej. Dziecko to nie lalka.

Gość gość
ty dalej nie rozumiesz, 12 godz? a skąd to niby wiesz? dla ciebie każda praca to rozstanie z dzieckiem na 12 godz.? czy ty wiesz co to jest 1/2 lub 3/4 etatu albo własna działalność gospodarcza, zacznij trochę myśleć, ok?

Gość Zoja Anna
Przeczytaj co autorka napisala a potem sie wypowiadaj.

Gość gość
ok, przeczytałam i nawet zacytuję "ponieważ chcę wrócić do pracy" 12 godz. nie widzę:)

Gość Zoja Anna
Chyba uposledzona jesteś... Przeczytaj druga wypowoedz autorki. A moze mam c***odac tez numer wersu? O_O

Gość gość3
Zoja Anna matko Polko męczennico bachora swego do 40stki jego cycem karmiąca - módl się za namiiiii AAAAMEEEEN!

Gość gość
ja tez wrocilam do pracy jak synmial 6 mcy,teraz ma 16 mcy i jest karmiony piersia nadal a nie sztucznym smierdzacym mm,odciagam mleko w godzinach pracy,wychodze sobie godzinke szybciej bo przysluguje za karmienie, i jest supet,a teraz zazdroscie mi glupie baby,co wolą dawac dziecku syf niz mleko matki

Gość gość
zalosne, wszystkie karmicie dzieci tym proszkiem z puszek? a wy chcialybyscie jesc zarcie z proszku?

Gość gość
No pewnie, pewnie na obiad dzis zupka chinska :D

Gość ałaboli
MM na kafe jest porównywalne do aborcji i pedofilii, bo tu w większości zawistne, bezrobotne pierdziawy siedzą bez perspektyw i ich jedyne osiągnięcie na pociechę to podawanie zwisniętego cyca do dojenia póki bachor nie skończy 18-stki hahahaha

Gość johana78
Dziewczyny to prawda, na razie muszę wrócić do pracy gdzie nie ma mnie w domu ok 12 godz. z dojazdami. Dziecko będzie pod bardzo dobrą opieką. Z czasem mam zamiar zmienić pracę na 8 godz. lub pół etatu z rana i jeszcze coś wieczorami. Akurat kwestią opieki nad dzieckiem się nie martwię :) Martwię się tym że moje dziecko w chwili obecnej nie chce butelki, dlatego wolę dokarmianie zacząć już teraz kiedy jest mniej kumaty , niż gdy będzie miał pół roku, zdaję sobie z tego sprawę że póżniej może być ciężej. Czyli niektóre z was odradzają dawać mieszankę mojego mleka z mm. Najbardziej zależy mi na tym aby butelka mu ,,zasmakowała,,

Gość gość
ja pracuje i karmie piersia. mozna. i wychodze godzinke wczesniej z pracy:-)) nalezy sie za karmienie.

Gość gość
niby się należy i ciesz się, że nie boisz się z tego skorzystać bo ja się boję i nie skorzystałam