Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ludzie w Polsce żyją za 1200 zł miesięcznie

Polecane posty

Gość gość
Jakbyś musiała to żyłabyś za jeszcze mniej. Większość ludzi na świecie nie ma nawet połowy tej sumy. A sytuacja opisanej przez Ciebie rodziny jest nie do ocenienia: same zarobki to za mało, żeby ocenić czyjąś kondycję finansową. Czy mają własny dom/mieszkanie/gospodarstwo rolne? Czy mają kredyty? Czy mają stałe wydatki związane ze zdrowiem? Czy mają pasywny dochód? Czy dużo wydają na transport? Ci z 3200 mogą być bogatsi od ludzi zarabiających powiedzmy 50000 (bo i tacy bywają np. zadłużeni, obciążeni licytacjami komorniczymi itd.).

Gość gość
Tak to prawda, my mamy 2600 ale swoje mieszkanie i zadnych kredytów zyjemy normalnie a nawet ktoś z boku może powiedziec ze niczego nam nie brakuje.

ja się pod każdym postem podpisuje pod KingaStefankaFanka a już szczególnie pod tym na 1 stronie :D Wpis z jajem i o to chodzi

Gość gość
a ja wam napisze jedno tam gdzie polak potrafi tam niemiec by juz dawno zdechl :D ja polakow podziwiam ! potrafia wszystko sa z***bisci ! i oby tak dalej :)

Gość gość
to też zależy jakie kto ma potrzeby dla jednych wystarczy że mają co zjeść, gdzie mieszkać i w co się odziać i to już jest full wypas wtedy to i 2500 starczy

Gość gość
gość to też zależy jakie kto ma potrzeby dla jednych wystarczy że mają co zjeść, gdzie mieszkać i w co się odziać i to już jest full wypas wtedy to i 2500 starczy --------------------------------------------- No i jeszcze co roku na wakacje odkładamy, da się:)

Gość gość
znam rodzine co zyją za 1100 w 3 osoby. Takich są setki tysięcy a może miliony w Polsce

Gość gość
znam rodzine co zyją za 1100 w 3 osoby. Takich są setki tysięcy a może miliony w Polsce ------------------------------------------------ Oj to juz chyba ciężko.

Gość gość
KingaStefankaFanka a ty ile zarabiasz ? Jaki masz zawód ?

Uuuu ja to nędznie :p tylko 1400, ale na pół etatu :) na szczęscie mam jeszcze inne dochody niż praca no i mąż zarabia o wiele lepiej, co akurat cieszy mnie średnio :o Mma pracę biurową, taką jaka mi sie podoba, ale nie w swoim zawodzie bo powinnam być księgową :p ale nie chcę :)

Gość gość
My żyjemy za 5 tyś miesięcznie. Rodzice +2 dzieci (2 i 7 lat). Opał,rachunki,utrzymanie 2 samochodów, benzyna ok 500-600 zł mieś. Dzieci to alergicy często chorują od grudnia 800 zł w aptece zostawiłam na spraye do nosa,syropy, kosmetyki dla alergików do ciała, balsam na skórę z AzS kosztuje 50 zł, emulsja do kąpieli ok 45 zł ... itd ;-) Kolorowo nie jest.

Gość gość
Ludzie po Politechnice zarabiają 1500 zł na stacji benzynowej.

Gość gość
Pytanie do ludzi malo zarabiajacych. Czemu nie chcecie zarabiac wiecej tylko godzicie sie na przecietne zycie ?

Gość Lirequ7811
da się wyżyć. Tylko trzeba oszczędzać. Ja tak zawsze żyłam,niskie dochody w domu, mieszkam tylko z mamą. Każdą złotówkę oglądam kilka razy. Żadnych wyjśc do kina, wczasów...

Gość gość
właśnie się nie godzą dlatego tyle osób wyjeżdża z kraju by pracować za godną pensje

Gość Lirequ7811
gość 19:52 - masz jeszcze jakieś ciekawe pytania?

Gość Kqasimooda
Kurczę ja się zastanawiam jak można tak żyć, żeby mieć powiedzmy tego tysiaka na głowę miesięcznie. pomijając czynsz, opłaty i jedzenie to przeciez jest masa innych wydatków. Ciuchy, kosmetyki, raz na jakiś czas wyposażenie domu, wyjścia (kino, knajpa) - ja bym nie przezyła za 1200:(

Gość gość
no wlasnie dlatego pytalem czemu wybraliscie przecietne zycie.

Gość gość
tak samo jak naszemu premierowi tylko my mamy jeden wydatek wiecej musimy sami tankowac do aut a on nie

Gość gość
a co to takiego kino?

Gość gość
ludzie się biedy wstydzą, bieda jest ukryta, bogaty tylko biadoli jak to mu źle, biedny siedzi cicho i nic nie mówi dlatego każdy mając te 1200zł tak kombinuje, dorabia na czarno żeby wyżyć

Gość gość
kupuja na promocjach zyją z opieki i mopsu