Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciu22

rozstanie

Polecane posty

Gość gosciu22

Witam drogie Panie :) Mam pewien problem, pewnie już wiele osób miało podobny ale jakoś nie mogłem go znaleźć. 2 miesiące temu rozstałem się z dziewczyną po 5 latach, powodem były coraz częstsze sprzeczki itp( choć nie były to awantury), po kilkunastu dniach usłyszałem od niej ze mnie już nie kocha ze chce spróbować z kimś innym , obecnie dzieli nas duza odleglosc ona mieszka z rodzicami a ja sam( mieszkalismy razem 3 lata) , rozmawiajac z nią mowi ze nikogo nie ma itd i ze poprostu za mna nie teskni i juz nie kocha. Zrobilem bląd bo przez ten czas uganiałem się za nią bo chciałem jej pokazac ze mi zalezy, standardowy blad itp nie dałem jej odetchnąć. Powiedziała mi ze nie docenia tego co dla niej robilem nie widzi tego, przeprowadzalem ja dbalem bardziej niz o siebie, pomagalem jej rodzinie we wszsytkim, taki jestem coż moim bledem bylo to ze caly czas jej wypominalem ze mnie juz nie kocha( ale mialem racje, chialem to skonczyc ale dawalem jej szanse),chciałem tylko zapytać czy każdy po takim czasie bycia razem wkoncu zrozumie co sie dla niego robilo ? Czy nadejdzie taki moment ze ona powie zaluje wybacz mi to ? to nie chodzi juz o sam powrot tylko o satysfakcje i odbudowanie morale bo przez to boje sie juz jakiej kolwiek dziewczynie poswiecic , bo ex byla naprawde dobra dziewczyna . Ja na nią już nie czekam zamknąłem ten etap , ale czy ona kiedyś powie daj mi szanse? moze i to chec polechtania swojego ego ale coż . Czy wy dziewczyny bylyście kiedyś w podobnej sytuacji a potem żałowałyście ?

Gość gość
wszystko zależy od tego czy znajdzie innego - jak znajdzie i zakocha się ze wzajemnością to zapomni o tobie, a jak nie uda jej sie stworzyc lepszego zwiazku niż z Tobą to zatęskni, to chyba proste i logiczne ?

Gość rok nie wyrok
a czego ty tu szukasz? porady jak z wrobelka zrobic kanarka?

Gość gosciu22
no tak tylko ze w kazdym związku kiedyś przychodzą złe chwile i jak bedzie z nowym to bedzie to samo , a po 2 złe rzeczy wracaja do człowieka

Gość gosciu22
czego szukam ? szukam tego aby ktos sie wypowiedzial ze dobrze zrobilem nie zachowujac sie tak ja kona , nie obrazajac jej i ze odszedlem z klasą

Gość gość
Widocznie to nie była miłość albo ona jeszcze nie dojrzała, może za jakiś czas zatęskni , narazie zajmij sie sobą

Gość gosciu22
zająłem się sobą , jeśli to nie była miłość a była ze mną 5 lat to co to było ? to ja juz sam nie wiem

Gość Cicilina
A co robiłeś z dziewczyną 5 lat ??? Oświadczyłeś sie jej? Zareczyłes ?

Gość Cicilina
Możliwe ze czekała na coś konkretnego z Twojej strony i sie nie doczekała :(

Gość gosciu22
nie nie zareczylem nie oswiadczylem , choc mowilem jej ze chce ja jako żonę, powiedziała mi ze to też miało wpływ na rozstanie ze sie nie oswiadczyłem, mowiłem jej tylko : skoncze studia i sie żenimy , bo bardzo chce cie za żonę . Dlatego że bałem się jak to wyglądało bo chyba załamałbym się jakby mi pierścionek oddała , dla mnie pierscionek to wyznaczenie daty slubu . Zreszta gdyby mnie naprawde kochała to by chciała odrazu wrócic , bo by sobie uswiadomila ze nie moze beze mnie zyc , czy się mylę ? wy dziewczyny macie inne myslenie

Gość gosciu22
A ja jej teraz powiedzialem jesli mnie tylko kochasz rzucam wszystko i sie zareczamy i wracam do naszego miasta aby byc z toba , przeciez 2 mc to nie jest za dlugo , bo gdybym uswiadomil sobie to po roku lub 2 to tak

Gość gość
Podziękuj Pani, za szczerość , że nie usłyszałeś tego jak byście mieli z 3 dzieci. Jakie to ma znaczenie czy będzie żałować? Ty za jakiś czas będziesz wdzięczny, że tak zrobiła, jak poznasz kobietę, która doceni ,że o nią dbasz i się starasz.

Gość gość
zachowałeś się jak desperat :(

Gość Cicilina
Teraz nic nie rób, zachowaj zimną krew . Ona wróci , tylko nie dzwon i nie smsuj , powiedziałeś jej ze chcesz byc z nią ma drogę do Ciebie otwartą . Winie Cie za to ze nie określiłeś sie pierścionkiem przez 5 lat. Ale wiem , ze jeszcze nic straconego tylko nie zachowuj sie jak psychiczny , cool down :), ona wróci . Wiem bo ja tak miałam

Gość gość
wróci, albo nie wróci bo groma ładujecie czlowiekowi siano do mózgu. bedzie czekal i życie marnował, bo jak nie dziś to może jutro, a jak nie jutro, to za tydzien. i po co czekać? życia szkoda!!!

Gość Cicilina
NO przecież nie będzie czekał 20 lat , ale kilka miesięcy moze ! Jak był z dziewczyna 5 lat i trzymał ja w zapasie to było dobrze ? Dziewczyna sie wkurzyła i wóz albo przewóz , a ponadto jak pomagał familiadzie to nie wiecznie tego jej nie wypomina :(

Gość gość
no ona sama powiedziala ze nie wie czego chce , ze teraz jest pewna ze mnie nie kocha , ale nie wie co bedzie pozniej , wczoraj do niej zadzwonilem i wszystko sobie ostatecznie wyjasnilismy ;) nawet po tym wszystkim napisala sms ze mnie za wszystko przeprasza za to co mi zrobila i ze kiedys mi i jej sie ulozy ;) tak jak mowilem boli mnie to ze mnie nie docenia , ona ma bardzo trudny charakter nawet jej rodzice to mowili abym uwazal,ale z 2 strony nawet jej to powiedzialem ze ze wszystkim dziewczyn ktore znam jest najlepsza i tu nie chodzi o to ze byla moja dziewczyna, tylko ja wiem ze jeśli bedzie miala kogos i jej nie wyjdzie to jej nie przyjme, chodzi o seks( fakt jest wolna ale tu chodzi o to ze ja nie bede dla niej deską ratunku) tylko mam być facetem, wiecie dziwi mnie to ze jeszcze podczas gdy sie rozstawalismy mowila jak mnie kocha a teraz juz nawet nie tęskni

Gość Cicilina
Oczywiście ,ze Cie kocha nie bądź dziecinny ,była z Tobą 5 lat . Nawet gdyby była z kotem lub psem to tez by tęskniła , cóż dopiero za drugim człowiekiem .

Gość gość
no wiem ale moze od dawna mnie nie kochala?

Gość gość
cicilina ty mialas taki sam przyklad?

Gość gosciu22
hmm czy ktoś jeszcze miał podobny przypadek ?

Gość gość
Oczywiście ,ze Cie kocha nie bądź dziecinny ,była z Tobą 5 lat - to nie jest oczywiste, moja przyjacioółka jest z chłopakiem 4 lata i co? Nie kocha go, ale są razem, bo ona się boi być sama, oboje są bardzo nieśmiali, mało towarzyscy, nie jacyś super atrakcyjni, ona wczesniej nie miala chlopaka a on dziewczyny, więc myślę,że beda razem na zawsze, z przyzwyczajenia, dla wygody, bezpieczentwa

Gość gość
no właśnie ale zeby ta miłość mijała po 2 miesiącach ?

Gość gosciu22
kurde cos mi nie daje spokoju , caly czas cos mi mowi ze ona sie ogarnie , ale jak ona ma za mna tesknic skoro ona nie ma na to czasu i jestem od niej 200 km , tym bardziej skoro mowi ze nie docenia tego jaki bylem dla niej

Gość gosciu22
tylko ze ona mowila ze mnie kocha