Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieniądze czy prezent

Polecane posty

Gość gość

Jestem ciekawa waszych opinii: co dajecie na wesele Parze Młodej- prezenty czy pieniądze w kopercie? Jeśli prezenty , to co najczęściej? Pozdrawiam.

Gość gość
pieniądze i drobny prezent -pamiątkę. Ostatnio dałam kolezance koszyczek z karafką z winem domowej roboty + ich zdjęcie jeszcze z czasów przed narzeczeństwem z datą ślubu i datą wykonania zdjęcia na odwrocie ;)

Ja daję pieniądze oraz kwiaty/czekoladki lub wino. Ale rodzeństwu męża ( mój brat jak będzie się żenił to też tak zrobimy) kupiliśmy prezent.Chcieliśmy by mieli pamiątkę od nas,być może na lata.Dodam że nie dawaliśmy niczego na siłę, tylko wcześniej rozmawialiśmy z młodymi "co chcą" , ostatecznie młodzi wybrali sobie prezent,kolor,fason a my kupiliśmy.

Gość Marzena Grajek
A to już zależy od woli Pary Młodej. Zazwyczaj pytam wprost, czego oczekują. Jak chcą w prezencie pieniądze, nie kupuję na siłę prezentu, który i tak później ma leżeć zakurzony i nieużywany. Jak ktoś żeni się z bliskiej rodziny wtedy daję i pieniądze + wielką kartę z życzeniami+ zestaw win. Wina przydają się, są praktyczniejsze niż kwiaty. Całkiem ciekawe zestawy ma Dom Wina ( do obejrzenia na sklep-wina.pl). Pozdrawiam.

Gość gość
zdecydowanie pieniądze to już nie te czasy gdzie się dostawało milion takich samych prezentów, każdy ma swój gust więc trzeba pozwolić młodej parze samodzielnie zadecydować co im się przyda i co chcą.

Gość gość
Jeśli nie wiadomo co kupić, to lepiej dać pieniądze.

Zdecydowanie dajemy pieniądze,do tego kartka z życzeniami i w zależności o co młodzi proszą to kwiaty lub wino i słodkości:)

Gość gość
pieniądze oczywiście