Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość camilla0000

Duży 2miesięczniak, a pediatra panikuje...

Polecane posty

Gość gość
moj syn ma 4,5 msc i wazy 8 kg. rozwija sie prawidlowo i pediatra powiedzila ze wszystko jest w normie, nie wyglada na grubego, niema fald jak neiktore dzieci, nie jest pulchny, jest poprostu ciezki, mierzy 68cm i zjada 5 x 150 ml + obiadek, dziecko autorki jest dlugie i ma odpowiednia waga co do wysokosci, a ze szubko rosnie to juz nie jej wina

Gość gość
Moj syn ma 3.5mies wazy 8900 lekarz pow zebym sie nieprzejmowala zacznie biegac to to zgubi zmien lekarza

Gość gość
To ja wam powiem tak mój syn ma 8 lat wzrost 150 cm waga 36 kg i wygląda jak kościotrup najwyższy i najchudszy z całej klasy :/

Gość gość
4,5 miesięczny chłopiec ważący 8 kg jest na 75 centylu. Wzrost na tym samym. Nic dziwnego, ze pediatra mówi, że wszystko ok. tamten chłopiec ma 2,5 miesiąca i wazy ponad 7 kg. Nie widzisz różnicy, serio?

Gość gość
nie widze bo jest wyzszy od mojego, to co ma niby autorka xzrobic zeby jej dziecko nie roslo???

Gość gość
A skąd wiesz, że jej dziecko jest dłuższe od Twojego? Nie podała wzrostu, nie podała wagi urodzeniowej.. jedno jest pewnie.. jej dziecko przybiera miesięcznie więcej niż 1kg.. a to NIE JEST wskazane.. i tutaj nie ma o czym dyskutować!

Gość gość
Przecież autorka napisała, ze jej dziecko urodziło się z wagę 3,2 kg czyli w ciągu 2,5 miesiąca przytyło ponad 4 kg. Dla niej to normalne i obraża się, jak lekarka śmiała jej dziecko skrytykować. Na kafe często pojawiają się tego typu tematy i zawsze matki zarzekają się, że ich dziecko nie jest grube tylko nabite. Tymczasem to jakaś bzdura, one po prostu nie potrafią zaakceptować prawdy. pamiętam, jak kiedyś jakaś dziewczyna głosiła podobne bzdury, a w stopce miała zdjęcie, na którym było widać, że jej dziecko jest faktycznie grube. Nie uspakajajcie się też stwierdzeniem, że dziecko schudnie, bo niekoniecznie tak musi być. Często grube niemowlaki się nie ruszają, bo im się nie chce. Znam tez dzieci, które wcale nie schudły. Dzis mają po kilka lat i dalej sa grubaskami.

Gość gość
autorka napisała, ze ubrania na 68 cm nosi, Urania a wzrost to 2 różne historie. Na grubym osobniku ubrania się rozciągają i z automatu sa krótsze. Poza tym mam siostrę, której syn wyrósł z fotelika 0-13 i z kombinezonu na 74 cm - nie wyrósł ani z jednego ani z drugiego, bo widziałam. Jej się tylko tak wydaje :/.

Gość gość
Ja dziecko to piersi to nic złego ze wazy trochę więcej .Gorzej jak na mm .

Gość gość
proszę to siatka centylowa tego dziecka

Gość gość
siatkicentylowe.com wpiszcie sobie i wyjdzie wam że 2 miesięczne dziecko ważące 7,4 jest na 75 centylu czyli w normie!!!!!!!!!!

Gość gość
GDZIE TY WYCZYTAŁAŚ WAGĘ URODZENIOWĄ DZIECKA AUTORKI??? Ona podała wagę urodzeniową pierwszego dziecka, a nie tego, o którym pisała.. _ I ktoś napisał, że waga 7,5 kg na 2,5 miesiąca to 75 centyl..BZDURA!!! Zajrzyj sobie do książeczki zdrowia . tam masz siatki centylowe.. waga 7,5 na 2,5 miesiąca to powyżej 97 centyla.. POZA SIATKĄ. Żeby dziecko mogło tyle mieć i byłoby to ok na 2.5 miesiąca to dziecko musiałoby ważyć przy urodzeniu PONAD 5 kg. Nie tylko ważne jest, na którym centylu jest dziecko, ale jak to sie rozkłada w czasie.. jeśli np. dziecko było po urodzeniu np. na 10 centylu, a w krótkim czasie jest na 75 to nei jest dobrze! Albo jeśli cały czas jest na 50, a później znacznie spada (poniżej 10) to też znaczy, że coś się dzieje, że to nie jest normalne.. Przyrosty wagi powinny być stopniowe.