Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilaaaa25

Ubranka dla blizniąt ..

Polecane posty

Gość Kamilaaaa25

Witam wszystkie Mamusie :) Nie wiem czy akurat trafię na tym forum na mamy , które oczekują blizniąt albo te , które już mają je przy sobie :) Chodzi mi głównie o ubranka dla blizniąt .. Ja bd miała dwóch chłopców jednojajowych , szukam stronek , na których można taniej kupić ciuszki dla nich ale ciężko jest coś dostać .. A może znajdę tutaj kogoś kto chciałby poprostu odsprzedać ciuszki po swoich dzieciach :)

Gość gość
a to dla blizniat musza byc jakies specjalne ubranka????

Gość Kamilaaaa25
Chodzi mi o takie ciuszki , które można kupić podwójnie i większą ilość .. Czy jest w tym coś dziwnego ??

Gość gość
zabawna jesteś :D właśnie czym różnią się ubranka dla bliźniąt od ubranek dla pojedynczych noworodków? :D Nie rozumiem Cię. Jak dla jednego dziecka na początek planuje się zakup powiedzmy 20 szt bodów to dla dwóch 40 :D

Gość gość
a na allegro szukałaś? jesli używane to też często są w ofercie dla bliźniąt.

Gość gość
przeciez wszystkich ubranek mozesz sobie kupic podwojna ilosc.

Gość gość
Kamila czy Ty jesteś naprawde taka głupia czy tylko tak głupio piszesz?????

Gość Kamilaaaa25
Czy Ty roumiesz o co wgl mi chodzi , czy to jednak Ty jesteś głupia ?? Szukam takich stron gdzie bd mogła kupić więcej ciuszków tj . np. paka ciuchów słyszałaś kiedyś o takim czymś ludzie sprzedają większą ilość ciuchów , za mniejsze pieniądze jak miałabym kupić w sklepie podwójnie .. Dlatego szukam tutaj może ktoś taki się znajdzie bo jak mówisz na allegro niestety nie ma

Gość gość
a po co ubierac bliznieta jednakowo? przeciez to dwie różne osoby

Gość Kamilaaaa25
A czy ktoś mi tego zabroni ?? Ja nie dodałam tego tematu żeby ktoś udzielał mi rad czy mówił co mam kupić a co nie .. Chodziło mi raczej o coś innego

Gość Kamilaaaa25
Ja nie mówię ,że bd miała wszystkie ciuszki podwójne , napewno nie do przesady ale chciałabym mieć kilka kompletów jednakowych bo poprostu mi się to podoba .. I to nie ja pierwsza nie ostatnia ..

Gość gość
rozbawila mnie autorka.naprawdę:-)

Gość gość
Hej, A ja Ciebie rozumiem. Sama jestem mamą bliźniąt jednojajowych. Mam prawie dwuletnich chłopaków. Akurat już praktycznie sprzedalam znajomym za parę groszy. Mialam chociaz na szczepionki. Teraz zostalo mi tylko troszke ciuszkow ale juz dla troszke wiekszych maluchów. Z tymi ciuszkami to jest problem szczegolnie z rozmiarem 50-52 od ktyrego ja zaczynalam. W tej chwili to mogę zaproponować Ci kupno mojego wózka,jesli jeszcze nie masz. Jest bardzo fajny,zwrotny, wygodny i latwy w montazu :) Zycze duuuużo sił i cierpliwości :)

Hej, A ja Ciebie rozumiem. Sama jestem mamą bliźniąt jednojajowych. Mam prawie dwuletnich chłopaków. Akurat już praktycznie sprzedalam znajomym za parę groszy. Mialam chociaz na szczepionki. Teraz zostalo mi tylko troszke ciuszkow ale juz dla troszke wiekszych maluchów. Z tymi ciuszkami to jest problem szczegolnie z rozmiarem 50-52 od ktyrego ja zaczynalam. W tej chwili to mogę zaproponować Ci kupno mojego wózka,jesli jeszcze nie masz. Jest bardzo fajny,zwrotny, wygodny i latwy w montazu :) Zycze duuuużo sił i cierpliwości :)

Gość gość
Ja mam do sprzedania zestawy ciuszków dla 2 chłopców- bliźniaków. Jeśli nadal jesteś autorko zainteresowana- pisz.

Gość Mindless5476
Autorko z twojej wypowiedzi da się wywnioskowac że masz 14 lat albo i mniej. A miże tylko udajesz taką głupią? Chodzi ci o hurt. Można kupować hurtem ale przecież lepiej gdyby blizniaki miały inne ubranka. Jeśli to prawdziwy temat to tak ci doradzam a jeśli to kłamstwo to sobie daruj

Gość gość
Hehe, jednakowe ubranka do pierwszego rzyganka. Przecież niemowlaka często trzeba przebrać kilka razy dziennie. To będziesz przebierała obu synchronicznie? Czy kupisz wszystko jednakowe. Jak dla mnie totalny bezsens. No ale kto bogatemu zabroni. A nie, sory bogaty by kupił w sklepie.

Gość gość
A co w tym dziwnego?? I już przestańcie podkreślać, że bliźniaki to dwie odrębne jednostki- taka świadomość pojawia się u dzieci w wieku przedszkolnym i wtedy ubieranie ich tak samo, zwracanie się do nich "bliźniaki", generalnie traktowanie ich jako całość nie jest niczym fajnym.. ale błagam!!!!! Niemowlęta???? Mnie też się podobają tak samo ubrane maleństwa, coś w tym złego?

Jeśli są to bliźniaki jednojajowe, to jednak łatwiej Ci będzie odróżnić, które jest które, kiedy je ubierzesz inaczej, Zwłaszcza, że trzeba będzie pamiętać, które już było karmione, a które nie. Które dostało leki, a któremu trzeba je dopiero podać. Przy bliźniakach często będziesz bardzo zmęczona - co jeśli właśnie dasz któremuś podwójną dawkę leków? Może warto się jednak zastanowić nad opcją praktyczną przede wszystkim?

Gość gość
AgaWus- nie ma opcji, aby matka nie odróżniła dzieci- nawet jednojajowych- to raz. Przy bliźniakach nie jest się aż tak strasznie zmęczonym, żeby nie pamiętać, komu się podało jedzenie, leki, czy cokolwiek innego- to dwa, zwłaszcza , jeśli dla zaoszczędzenia sił, czasu i energii obierze się metodę jednoczesnego karmienia, usypiania, czynności higienicznych (w miarę możliwości oczywiście:))

Cóż, ja pamiętam jak ze zmęczenia nie byłam w stanie spamiętać, z której piersi karmiłam i to przy jednym dziecku :) Rozumiem, że jak się dzieciom przyjrzysz, to odróżnisz. Ale w pospiec******akoś mam podejrzenia, że mamom bliźniaków zdarzają się pomyłki. Pewnie wątpliwości te mogłaby rozwiać jakaś mama z takim doświadczeniem :D

Gość gość
Oto ja- dlatego piszę, że nie ma takiej opcji, ale ok, nie sprzeczam się:) Nigdy po prostu nie byłam aż tak zmęczona, ale też dzieci w wieku niemowlęcym były naprawdę do ogarnięcia- nie chodziłam niewyspana, nie dawały w kość, można było nad wszystkim zapanować i wszystko ułożyć... Czego i autorce życzę:)

No tak, trudno mi z tym polemizować :) Może to kwestia osobowości mam i bliźniaki trafiają się tym, które mają predyspozycje by je ogarnąć? Osobiście takich cech u siebie nie stwierdzam, natura widać też... ;)

Gość gość
Heh, to raczej kwestia konieczności niż predyspozycji:) U nas niestety słowo "luz" nie istniało przez pierwsze miesiące- w przeciwnym razie ugrzęźlibyśmy w chaosie i bałaganie:) Gwarantuję, że odnalazłabyś się w tym, gdybyś musiała:)

Gość - nie masz racji, przy takich blizniakach trzeba obrac jakis system, zeby np jednemu nie podav dwa razy tego samego leku. Szczegolnie gdy przez pol roku maja silne kolki, a potem wychodza zeby, gdy malo jedza a za bardzo czesto i ciagle jest tylko karmienie, bekanie, przewijanie, kapanie. Wiem co mowie, bo jestem mama takich blizniat i czasami na siedzaco prawie zasypialam. Ja przez kilka miesiecy wszystko pisalam na kartce, zeby sie nie pomylic.

Gość gość
Zapraszamy do nas po fajne,tanie,angielskie ubranka :) i jest trochę podwójnych, tylko trzeba poszukać http://e-rafix.pl/

Gość saovine
a może warto poszukać w hurtowniach? mają produkty wielu firm w jednym miejscu - np jak tutaj: http://www.aico.com.pl/oferta.html nie dość, że można znaleźć pajne rzeczy to jeszcze nie tracę czasu na bieganie do kilku różnych sklepów

Gość gość
na allegro poszukaj