Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Allium jest zielonoswiatkowa czy inna ?

Polecane posty

no i bardzo dobrze , bo czasami człowiekowi szczególnie " świeżemu " trudno jest odnaleźć siei w kościele i w życiu z Bogiem :)

Gość Autorka Topiku fiku miku
Ja odnalazlam sie szybko i dobrze i czekam na chrzest ale nie wiem nawet co i jak trzeba zrobic w tym celu :D

z pewnością jest w twoim kośćile ktoś kto zajmuje się chętnymi :)

Zapytam siostre ktora mnie w sumie wprowadzila do zboru mozna tak powiedziec. Albo pastora w niedziele.

Gość sigh
a więc tajemniczość... allium cierpi na narcystyczne zaburzenie osobowości, a nie, sorry, to wszyscy na kafe cierpią z powodu jej narcystycznego zaburzenia osobowości, ona nie to dobrze że nie można cię obrazić z powodu dystansu do siebie, wyznania nie można obrazić, bo go nie ma na papierze (nie chcesz się do niego przyznać) :)

siostre zborowa nie rodzona :D

rozkminiaj dalej meandry mojej tajemniczości :) a także formalne istnienie mojego kościoła :D // autorko , z pewnością jest w kościele ktoś kto rozmawia z ludxmi przygotowującymi ise do chrztu . Bo chrzest nie jest tylko ceremonią ,którą sie przyjmuje a z czegoś wynika .

Gość gość
ja tez nie wiem dlaczego ktos nei chce powiedziec do jakiego kosciola nalezy, szczegolnie tutja - na kafeterii - gdzie kazdy jest anonimowy

ale ja nie jestem tu anonimowa :) a ludzie często skupiają ise na szczegółach dotyczących danej osoby pomijając meritum tematu w którym uczestniczą . I tego chcę wam oszczędzić:D

Gość gość
To powiedz czy wymienilem nazwe twojego kosciola :classic_cool: -Zielonoswiatkowy -Ewangelicznych Chrzescijan -Bozy w Chrystusie -Chrzescijan Baptystow -Wolnych Chrzescijan Ktorys z powyzszych?

Gość gość
a ja naleze do kk tam jest wszystko przynajmniej na miejscu

Gość bacznosc psy idą
wstydzenie się własnej przynależności do wyznania, wiary to jest nawet gorsze od grzechu ,a allium taka świętobliwa, wstyd o swojej religii pisać co wyznaje, do kogo malezy . Chyba tez bym się tutaj wstydziła afiszować do jakich głupstewek się modlę

tak :) któryś z powyższych :) należysz do któregoś ?:)

Gość gość
Tak, naleze :) Chociaz nieformalnie.

Gość gość
merkaba dobrze pisal , Ewangelicy (protestanci to klamcy ) tylko KK ma prawdziwość swojej wiary

No zapytam tamta siostr, ona mi powie do kogo zglosi sie

formalna przynależność ma swoje plusy ale i nieformalna w niczym nie ogranicza czy ujmuje :)

Gość gość
allium jako ewangelik ty zle odczytujesz Biblie, tylko KK najwłaściwiej to robi ,bierz z nich przykład

Gość gość
To prawda. U nas jest bardzo otwarty zbor i nikt nie patrzy na lata czlonkostwa czy formalnosc*****sluge przy witaniu czy kolekcie tez moga pelnic u nas osoby bez formalnej przynaleznosci.

robi to tak właściwie i tak doskonale ,że wyczytuje z Niej to nawet czego w Niej nie ma :) ot , i taka to słuszność:)

Gość gość
tak ,,Merkaba wielokrotnie o ty pisal i się z nim zgadzam. Protestanci nie potrafią czytac Biblii i przeslań Bożych. Katolicyzm jest w tym o wiele l bardziej zgodny i prawdziwy, nie zakłamany jak Ewangelicy

Gość gość
Protestanci i Ewangelicy to nei sa synonimy :) Ewangelicy sa tylko jednym z 2 nurtow.

Gość gość
To wy Allium sobie nadinterpretujecie to czego nie ma w Biblii, nie szanujecie Bozych slow zawartych w Biblii. Katolicy liczą się z Bozymi nakazami i zakazami . Wy kłamiecie i po swojemu jak wam wygodniej żąglujecie wiarą

Gość Adanti
Allium - Nie odpowiadaj wcale na te zaczepki katolickie :) To nie ma sensu, to sa tylko proby prowokacji.

w nosie mam takie głupie gadki - my jesteśmy jedyni słuszni , reszta beee :)

Gość Adanti
No niestety niektorzy chcieliby bardzo miec wylczanosc na Biblie i Zbawienie :)

i z doświadczenia wiem , ze takich głupot nie piszą katolicy , świadomi swojej wiary i tego w co i kogo wierzą ale albo neofici natchnieni nie mądrością Biblii ale swoja własna albo katolicy " papierowi " opierający się nie n a Słowie ale na wszystkim innym tylko nie Słowie :)

Gość Adanti
W sumie racja. Bo takie zachowanie to mozna Swiadkom przypisywac a nie Katolikom swiadomym :)