Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Allium jest zielonoswiatkowa czy inna ?

Polecane posty

nie dzielę świata na protestantów i resztę :) na wierzących w Jezusa i niewierzących .

Gość gość
no dalej zatykaj uszy na prawde , twoja sprawa i żyj w obłudzie protestanckiej. Pomyśl dlaczego nie dorobił się takiej majętności i uznania jak Watykan. Tez kiedyś do Ś.J należałam, ale przekonałam się wyznanie katolickie jest jedyne słuszne i najprawdziwsze z Biblią. Z mojej strony to wszystko .Pomyśl nad tym w czym tkwisz , w kłamstwie .Dobranoc. Bóg z tobą

Gość Adanti
To dobrze, ale czasem komus sie wydaje tylko ze wierzy :) Na przyklad Swaidkwoie wierza w Jezusa ale jako czlowieka :) I co to za wiara?

nie należę do ŚJ :D majątek ziemski to jest twoim zdaniem potwierdzenie prawdziwości wiary ?:D a oc z uchem igielnym i wielbłądem ?:D

Gość Adanti
Trzeba zaczac od tego ze Swiadkowie Jehowy nie sa protestantami :D Ani Chrzescijanami :)

Gość Adanti
No i co tak topiku ucichl? a tak ciekawie sie robilo :D

Gość gość
Nie pisze ,ze allium należy do Jehowych, tylko ze ja kiedyś należałam wiele lat do Ś J ,ale przekonałam się do wyznania Katolickiego. Zerwalam konkakty z Ś J. bo wyznanie Katolickie mnie przekonało do siebie .Z mojej strony to wszystko

Gość Adanti
To dobrze :) Bo Swiadkowie maja falszywe nauki, ale nie sa Protestantami wiec nie mozesz oceniac protestantow patrzac na nauki swiadkow :) Poza tym najwazniejsze przekonac sie do Jezusa a nie do kosciola :) Kosciol zbawienia nikomu nie dal, a Jezus tak.

Gość gość
przestudiowałam osobiście wiele wyznan ,zanim przeszłam na Katolicyzm,jak każda z nich ma się do Slowa Bożego , tez wiele czytałam na temat protestantów i rozmawiałam z wieloma osobami na ich temat. Stąd mój pogląd ,ze allium zle wybrałaś . Dobranoc

Gość Adanti
No to rzeczywiscie religio znawczyni :) A bylas kiedys na nabozenstwie? Nie :) wiec Dobranoc :)

Gość gość
nauka ze głosi pełnie prawdy ktura głosił jezus

Gość Adanti
Katolicka nauka o Czyścu albo kult Maryjny - Faktycznie bardzo Biblijna :)

Gość Adanti
czerpcie wiedze z wikipedii i innych internetow to daleko zajdziecie :D Jakby nie latwiej bylo przejsc sie do jakiegos zboru odsiedziec poltora godziny i wyjsc :) Wstep wolny drziw otwarte wyjsc mozna w kadej chwili.

Gość gość
fragmenty o czyscu Dlatego właśnie sprawił, że złożono ofiarę przebłagalną za zabitych, aby zostali uwolnieni od grzechu (2 Mch 12:45) Miej dar łaskawy dla każdego, kto żyje, nawet umarłym nie odmawiaj oznak przywiązania! (Syr 7:33).

Gość Adanti
NO oczywiscie fragment ktory katolicy jak mantre przytaczaja by bronic nauki o Czyscu :) Szkoda ze tam nigdzie o Czyscu nie ma mowy.

Gość gość
Chrystus w mowie o grzechu przeciwko Duchowi Św. stwierdza możliwość odpuszczenia pewnych grzechów w przyszłości, a tym samym potwierdza wcześniej znaną naukę (Mt 12:32, Mk 3:29).

Gość gość
Ap 21:27, która mówi, że do Królestwa Bożego "nic nieczystego (...) nie wejdzie". Ponieważ każdy z nas jest choć trochę nieczysty, musi istnieć dzięki Chrystusowi (Jego krwi - Ap 1:5, 1J 1:7) możliwość oczyszczenia się, nie z grzechów, z których On nas wybawił ale z winy za skutki, jakie grzechy nasze wyrządziły innym. Podobnie jak w 2Sm 12:13n. Bóg odpuścił grzech Dawidowi, ale musiał on ponieść karę za to co ten grzech sprawił Bogu i innym

Gość gość
Esseńczycy, żydowskie ugrupowanie religijne (150r. przed Chr. - 68r. po Chr.) wierzyli w "piec" oczyszczający duszę po śmierci Nie zaprzeczał istnieniu stanu pośredniego Justyn Męczennik (ur.100), który w "Dialogu z Żydem Tryfonem" (5:3) pisał: "Dusze ludzi pobożnych w lepszym miejscu przebywają, w gorszym zaś dusze niesprawiedliwych oczekując Dnia Sądu (...) będą istnieć i cierpieć karę tak długo, jak Bóg zechce". Późniejsze świadectwa pochodzą od Klemensa Aleks. (ur.150) "Kobierce" (VI:44,5-45,6), Hipolita (ur. przed 170) "O przyczynie wszechświata", Orygenesa (ur.185) "Homilie o Księgach Rodzaju i Jeremiasza", "Homilie o Ewangelii św. Łukasza" (35) i Tertuliana (ur.155), który pisał: "W ogóle, jeśli więzienie owo, o którym świadczy Ewangelia [Mt 18:21-35] rozumiemy jako otchłań podziemną i wyjaśniamy, że w oczekiwaniu na zmartwychwstanie należy również odpokutować do ostatniego szelążka za najmniejszy występek..." ("O duszy" 58). O jakimś stanie pośrednim nauczał Ireneusz (ur.130-40).

Gość Adanti
Czas na pokute i odpuszczenie grzechow jest na ziemi a nie w zadnych czyscach :)

Gość Adanti
Dobra. Uciekam bo dalsza dyskusja nie ma sensu :) Katolicy tak samo jako Swiadkowie Jehowy wypuszczaja mnustwo broszur i ksiazek w obronie swoich nauk a dlaczego? Bo sa falasyzwe :) Prawdziwa wiara bronic sie nie musi Dziekuje i dobranoc :)

Gość gość
Adanti jestes okrutna bo jak czlowiek sie nawruci w czasie smierci i nie zdazy odpukutowac to i tak jest skazany na pieklo

Gość Adanti
Co to znaczy w czasie smierci? Jezli mowisz o lozu smierci to jesli ktos szczerze uwierzy i bedzie zalowal to ma sznase :) I tak Jezus osadzi czy ktos bedzie zbawiony czy nie. Wiec nie jest za pozno.

Gość gość
Dlatego właśnie sprawił, że złożono ofiarę przebłagalną za zabitych, aby zostali uwolnieni od grzechu (2 Mch 12:45) to niech ktos mi wytłumaczy po co złozyli ofiare jak sa w niebie bo gdyby byli w piekle to terz by było bez sensu czyli musi byc jeszcze inne miejsce

Gość gość
ktos szczerze uwierzy i bedzie zalowal to ma sznase a gdzie pokuta chyba po smierci

Gość Adanti
No i tak mnei to jakos nie przekonuje do Czysca :) Zreszta to jest Stary Testament, przed ofiara Jezusa ktory zmarl za nasze grzechy bysmy mogli miec zbawienie.

Gość Adanti
Przeczytaj druga czesc mojej wypowiedzi :) A nie fragment. Jezus osadzi czy ktos zasluzyl na zbawienei czy nie. Wszyscy bedziemy sadzeni wiec nie wiem po co to gdybanie.

Gość gość
nastepny fragment o czyscu 1 Kor 3,11-15 okaże się bowiem w ogniu, który je wypróbuje, jakie jest. Ten, którego dzieło wzniesione na fundamencie przetrwa, otrzyma zapłatę; ten zaś, którego dzieło spłonie, poniesie szkodę: sam wprawdzie ocaleje, lecz tak jakby przez ogień.