Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca na umowie zlecenie jak to wyglada w praktyce

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość wertygrupa
Ale konkretnie o co pytasz. Praca jak każda inna.

Gość gość
jakie korzysci ma pracownik? urlop, zwolnienie l4,.

Gość gość
ta i Barbados zimą

Gość gość
Nic ci nie przysługuje i tyle. Jedynie po rozliczeniu pit zwrot dostaniesz.

Gość gość
pracaujesz i nic z tego nie masz? do niczego sie nie liczy? tzn. lata pracy do emerytury?

Gość gość
dokładnie, nic nie masz i do niczego Ci się nie liczy, nawet urlopu nie możesz wziąć

Gość gość
Nie liczą Ci się lata pracy do emerytury Nie masz urlopu w ogóle ani na żądanie ani wypoczynkowego, chyba, że się umówisz z pracodawcą Masz prawo iść do lekarza (ubezpieczenie zdrowotne),ale jak się zdarzy jakiś poważny wypadek, to bulisz (chyba, że podpiszesz, że mają Ci odjąć na to składkę) Możesz wykonywać pracę poza siedzibą firmy Możesz zarabiać mniej niż minimum krajowe Nie masz okresu wypowiedzenia (zarówno pracodawca Tobie, jak Ty pracodawcy możesz powiedzieć "znudziło mi się pracować u Pana, zaraz wychodzę")

Gość gość
dlatego wole pracowac na czarno

Gość gość
Oplacasz dobrowolna skladke chorobowa i masz platnr l4 macierzynski ( pod warunkiem ze w dniu porodu bylas dalej na um. Cyw-praw) Polowa os9b wypowiadajacych sie nie ma BLADEGO pojecia o umowach. Np. Sam rodzaj umowy nie mowi o tym ze prace mozesz wykonywac zdalnie( kasjerka w markecie na zleceniu na pewno bedzie pracowac zdalnie). Placisz skladke zdrowotna, obowiazkowa, i za leczenie nie placisz tak jak osoba na etacie

Gość gość
zawsze pracowalam na umowe o prace wiec wiem jak to wyglada. mam wszystko urlop, macierzysnki, chorobowe. wszystkie skladki oplacane i liczy mi sie to do emerytury. a teraz gdzie nie pojde do zlecenie.

Gość gość
moj maz zarabia 1000zł na umowie zlecenie ma 250 wpisane.no i racja tylko tyle ze dostaje zwrot z us.

Gość gość
Ja od kilku lat pracuję na zlecenie i powiem tak - urlopu NIE MASZ więc nie pieprz bzdur. Możesz go mieć opcjonalnie, jak się dogadasz z pracodawcą. Poza tym napisałam,że pracę MOŻESZ wykonywać zdalnie,nie ma mieć bowiem symptomów umowy o pracę. Jak siedzisz w pracy codziennie 8h możesz podkablować pracodawcę do PIPu