Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mówiłyście ginekologowi, że miałyście aborcję?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o kolejną ciążę, którą się chce donosić. Czy ma dla ginekologa jakieś znaczenie, że poprzednia została przerwana?

Gość gość
Co myślicie o opinii, że lepiej kłamać, że się poroniło i ginekologowi i znajomym?

Gość gość
powiedzieć prawdę ginekologowi, ma obowiązek dochowania tajemnicy lekarskiej, a aborcja to nie jest nic złego, niemoralnego, ani wstydliwego

Ja uważam, że powinnaś powiedzieć. Obowiązuje go tajemnica lekarska, a to jednak dość inwazyjny zabieg.

Broken, przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałaś i zastanów się czym Ty się różnisz od, tu cytat: "k***y hitlerowskiej"? Nie znasz, nie oceniaj.

Gość gość
"powiedzieć prawdę ginekologowi, ma obowiązek dochowania tajemnicy lekarskiej, a aborcja to nie jest nic złego, niemoralnego, ani wstydliwego" mow za siebie, dla mnie to jest niemoralne i zle :/ A o aborcji musisz powiedziec, lekarz musi wiedziec takie rzeczy z czysto medycznego punktu widzenia, nie wchodzi tu w gre, co sobie pomysli o Tobie. Nie bez powodu przeciez pyta w wywiadzie, ktora to ciaza i czy byly poronienia a wczesna aborcja to wlasnie wywolane poronienie. To ma znaczenie, bo byc moze bedzie musial na Twoja ciaze bardziej zwracac uwage.

tym, że ratuję dziecko, karzę morderczynię?:D fakt, nie znam jej, może to tylko prowo - jeśli tak, to przepraszam, ale nie dziw się takiej rekcji, gdy piszesz o hitelrowskich s*************h.

Gość stara modelka bez związku
Czy to sie komus podoba czy nie to aborcja jest grzechem przeciw życiu.Nazwijmy rzeczy po imieniu. Aborcja to morderstwo z egoizmu.

A jeśli dokonała aborcji bo zg****ił ją jakiś zwyrodnialec gdy miała 15 lat i zmusili ją do tego rodzice? Za łatwo idzie Ci ocenianie innych ludzi. Hitler też twierdził, że każdy Żyd powinien skończyć w komorze gazowej, więc pytam czym Ty się różnisz od ludzi jego pokroju, skoro oceniasz każdą kobietę, która to zrobiła, nie znając jej, ani jej historii?

oceniam ją przez pryzmat jej zbrodni. a Ty kim jesteś by oceniać pedofila, nie znasz jego przeszłości! dlaczego chcesz, by cierpiał w więzieniu?

zresztą to nie jest kara dla niej, a konsekwencja, taka powinna być prawna konsekwencja a wycieranie d**y przypadkiem g****u czy poważnej choroby to znany s**********i chwyt lewaków taki sam jak nazywanie gejów pedałami holokaustem

Akurat aborcja w 3 przypadkach nie jest w tym popieprzonym kraju uznawana za zbrodnię/przestępstwo/wykroczenie. Możesz się z tym moralnie nie zgadzać, ale to sumienie każdej kobiety osobno zdecyduje czy to co zrobiła było słuszne. Nie mi, ani Tobie oceniać to, co jest zgodne z polskim prawem.

Nie mi, ani Tobie oceniać to, co jest zgodne z polskim prawem. x widzę, żeś leming 100% bez rozcieńczenia:D taka zabawka każdego systemu i rządu, to przez takich jak Ty cierpią całe społeczeństwa.

w sumie ta uśmiechnięta ikonka nie pasuje, ale nie ma emotki, która oddawałaby moje przerażenie i zniesmaczenie takimi "ludźmi"

Myśl sobie co chcesz. Mogę być dla Ciebie nawet zwykłą k***ą jeżeli jest Ci tak wygodnie. Bo jedyne co pokazałaś, to to, że jesteś osobą, która ocenia wszystko i wszystkich, nawet ich nie znając, a takie osoby mało mnie w życiu obchodzą. I tak, osobiście uważam, że aborcja w przypadku g****u czy zagrożenia życia matki powinna być dozwolona, nie uznaję jej jako środka antykoncepcyjnego. Ale oczywiście Twój ciasny umysł już zaszufladkował mnie jako lewaka, leminga i pewnie kogoś jeszcze. Współczuję. I mimo wszystko życzę miłej nocy.

Gość gość
Ja tez jestem przeciwna aborcji, ale obrazanie i ublizanie komus to to zrobil jest nie na miejscu, osad zostaw Bogu, to jej sumienie i to bylo jej dziecko, wiec ona sie z tego rozliczy...

nie obchodzi mnie co piszesz, nawet tego nie czytam, nie chcę sobie pompować trucizny do żył.... odejdź precz.

Gość gość
Nie wiem po co osoby całkowicie przeciwne aborcji czytają takie tematy. Nie mają odpowiedzi na pytanie, tylko robią niepotrzebny zamęt, wkurzają innych i dodatkowo same się denerwują.

Gość gość
"gdybym ja była Twoim ginekologiem i być mi coś takiego powiedziała to zapisałabym Ci leki sterylizujące bez Twojej wiedzy może poszłabym za to do pierdla, ale za to uratowałabym dziecko od matki-k***y hitlerowskiej" Jakbyś była jej ginekolog to może matką by nie została. W końcu jakbyś ciężarnej robiła sterylizację to by było po płodzie. Dziwne marzenia.

Gość gość
Zależy w jakim kraju. W Polsce kobieta, która zrobi sobie aborcje nie może zostać ukarana. To nie jest przestępstwo.

Gość gość
skoro wg niektórych aborcja to nie jest nic złego, to dlaczego ta osoba pyta się, czy musi mówić ginekologowi? wstyd? strach? wiadomo, że to coś ohydnego

Gość gość
Pytanie: - Mówiłyście ginekologowi, że miałyście aborcję? Jest tak postawione jakby zabicie nienarodzonego dziecka było normą. SZOK Ludzie opamiętajcie się. I to my jestesmy istotami czujacymi??? SZOK

Gość gość
Według prawa Godwina pierwsza osoba, która odwoła się do Hitlera i nazizmu automatycznie przegrywa dyskusję 🖐️