Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona wyspa 2014

Cała prawda o Polsce

Polecane posty

Gość Zielona wyspa 2014

Rządy się zmieniają, nomenklatura się zmienia, ale powyższe FAKTY od 25 lat pozostają niewzruszone. Wnioski są oczywiste nawet dla średnio rozgarniętego ciecia. Patologicznie chciwi, pozbawieni jakichkolwiek hamulców obłąkańcy u władzy, wykolejeni fanatycy religijni na ministerialnych i samorządowych stołkach, ideologiczno-wyznaniowe zespoły parlamentarne, działające za pieniądze podatników w sejmie, NAJWYŻSZYM ORGANIE WŁADZY USTAWODAWCZEJ ŚWIECKIEGO KRAJU - oto prawda i obraz władz naszego kraju. Sprzedanie Polski Watykanowi nielegalnym, haniebnym i zdradzieckim jednostronnym aktem poddańczym, jakim był konkordat, jest prostą i logiczną konsekwencją mentalności i światopoglądu tzw. elyt rządzących, to jest pokłosie ich fundamentalizmu religijnego, średniowiecznej ciemnoty, prymitywu, bogobojności i zabobonności, tchórzostwa, konformizmu, asekuranctwa, natury kanalii zmuszającej innych przepisami prawa do życia według swoich własnych chorych zasad i poglądów. Dlaczego w tym kraju nie można skazać i wsadzić do więzienia klechy rozbijającego się autem po pijaku? Dlaczego w tym kraju nie można skazać prawomocnym wyrokiem i wsadzić do więzienia czarnego zwyrodnialca, gwałcącego dzieci, depcząc, niszcząc im dzieciństwo i resztę życia? WŁAŚNIE DLATEGO. Właśnie dlatego, że na stołkach siedzą, prawo piszą, a w sądach orzekają takie właśnie zdrojewskopodobne, s*****e w gacie przed klerem, szumowiny, biegające na króciutkim postronku kościoła katolickiego.

Gość dywan na ścianie
dlatego właśnie proponuję głosowac na platformę obywatelską aby w końcu przerwać ten 25 letni marazm i zacząć być w końcu dumnymi POLAKAMI :classic_cool:

Gość gość
To tylko jakieś 0,0073% prawdy o Polsce. Polski jest dużo dużo więcej, trzeba tylko chcieć ją zobaczyć.

Gość gość
to cała prawda o polscehttp://gloria.tv/?media=567086 a to czeka polske w przyszłoscihttp://gloria.tv/?media=566594 najpierw było 5 lat ludobójczej okupacji Niemieckiej, następnie przez pół wieku rosyjskiej o sowieckim odcieniu i obawiam się że obecna jest najgorsza bo ona nam się do duszy dobiera…. Cóż to za niepodległość ? – Gdy obcy trzyma kasę i albo da na co trzeba albo najczęściej nie da. A gdzie są fabryki które budowaliśmy w biedzie i w kolejkach całodobowych? ..tym krajem rządzą obcy choć mówią po Polsku

Gość Julka__Pitera
pytanie na sniadanie: jakie masz plecy odpowiedz w Polsce zamyka lub otwiera wszystkie drzwi :classic_cool:

Gość gość
sa 2 drogi łagodna Ja widzę dwojakiego rodzaju drogę, którą Polska pójść powinna. Pierwsza - długa, na dziesięciolecia, i obarczająca przede wszystkim Kościół. Kościół powinien, że tak powiem, zwoływać swoich wierzących, rozmawiać z nimi, ale nie tak jak do tej pory w sposób łagodny - łagodna perswazja: "a nie będę się mieszał do polityki, i tak.....". MA BYĆ NAKAZ! Jesteś wierzący, więc przestrzegaj Dekalogu. Nie głosuj na tego, który jest wrogiem twoim, wrogiem Kościoła, nie krzycz, że mam należeć do instytucji, czy tam.. jak to tamtą.. Unię Europejską.... do związku, który będzie mi kazał zabijać, i nienarodzonych, i niedołężnych, i starców, i tak dalej, i tak dalej. Jednym słowem - nie czyń wbrew temu, co nakazuje ci twoja religia:

Gość gość
I druga droga, krótsza, ale niestety dramatyczna, a obawiam się, że znając charakter Polaków - bo ja nie jestem Polką, jestem mieszańcem włosko ukraińskim - ale kocham Polskę, ja jestem w polskości wychowana, proszę księdza, i kto mi powie, że nie jestem Polką, w sensie miłość do tej ziemi i do wszystkiego, co polskością się zwie, no to ja wtedy sięgam do rękoczynów, bo już tłumaczenia nie ma. A jestem krewka dosyć dziewczyna. Więc druga droga - krótka, dramatyczna, ale niestety, Polakom jakoś tak przypisana.... To wówczas, kiedy wróg szykuje mi zagładę, ja uważam, iż mam prawo sięgnąć za broń!