Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarz i błąd? Kobietki masakra:(

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny staramy sie z narzeczonym o dziecko wyniki wychodza dobrze teraz powiedzialam lekarce ze robie testy owulacyjne i ze mniej wiecej wiem kiedy bo bardzo mnie boli pokuwa na dole czesciej po lewej stronie. Ona powiedziała ze skoro mnie boli to owulacja i zebym w ten dzien wspolrzyła robie tak ale dalej nie wychodzi i wydaje mi sie ze to nie jest odpowiedni dzien bo wkoncu dwie kreski na tescie sa 3 dni przed bólem i w te tez sie kochamy takze niewiem. miesiaczke mam co 27-28 dni. ostatnią miesiaczke miałam 18 stycznia i ten ból uporczywy był dopiero 2 lutego. Wiem ze u kazdej kobiety jest inaczej ale ból jest nie do zniesienia podczas stosunku a lekarka powiedziała prosze wziasc nospe i sie starac mam przyjsc do niej jesli za poł roku nie zajde w ciaze bo da mi namiary na klinike nieplodnosci a starmy się teraz ponad rok czasu. Kiedy mam najwieksza szanse zajsc w ciaze? chyba lekarz zle tłumaczy bo powiedziała zebym wspolrzyła 14 dni po miesiaczce bo wtedy mnie boli

Gość gość
Tzn jak dla mnie powinnaś współżyć od skończenia miesiączki do tego bólu właśnie jak najczęściej. W tym głownie właśnie przed tym bólem ze dwa, trzy dni. co jak mówisz robisz. Jeśli 18 miałaś miesiączkę, a ten ból był 2 to był w odpowiednim czasie a nie dopiero. 16 d.c to środek 28 dniowego cyklu. To raz. Dwa jakie badania wychodzą wam dobrze? Wybacz ale ponad rok czasu, celowanie w dni największej płodnośc**przy dosyć regularnych cyklach krzyczy, ze coś jest nie tak. Wbrew pozorom nie tak łatwo jest zajść w ciąże no ale bez przesady. A ponieważ sama mam BARDZO bolesne bóle okołoowulacyjne wyobrażam sobie jak musi cię boleć a schemat od roku się powtarza i efektów brak.Oczywiście w grę może wchodzić stres i psychiczna blokada ale czy nie lepiej zmienić lekarza. Ja bym odeszła już po : "proszę wziąć nospę..." Potem Komplet badań obojga 9 nie wiem jakie macie do tej pory) wspomagacze i może się uda. Przyczyn może być wiele ale po co tracić czas - jesteś dwa lata starań jeśli pójdziesz za namową tej lekarki przy założeniu, że się uda zajść w ciążę a jeśli nie? Jesteście 2 lata w plecy co musi równać się większy stres.A jak macie problemy natury fizycznej to szybsze wykrycie i leczenie daje większe szanse. Nie wiem ile macie lat bo jak około 3kilku to chyba nie ma na co czekać. Szukajcie lekarza, który specjalizuje się właśnie zakresie pomocy zajścia w ciążę ale takiego poleconego.