Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie ze swoimi noworodkami gdy nie spia a czuwaja

Polecane posty

Gość gość

co takiemu maluszkowi mozna zaproponowac, zeby go zainteresowalo

Gość gość
?

Gość gość
Kontakt fizyczny jest najważniesjzy - przytulanie do swego ciala, mowienie do niego, usmiechanie sie, calowanie w glowke, po prostu okazywanie czulosci i milosci, spiewanie piosenek, . To nie czas na zaawansowane zabawy ale idealny na taka bliskosc i codziennosc. Przeciez nie zostawiasz maluszka w lozeczku i krzatasz sie po domu ?

Gość pensjonareczka
jw :)

Gość gość
a ja właśnie zostawiam. Zawsze oczywiście mam na oku ale jest sam wśród pluszaków, gaworzy do nich, próbuje łapać. ja w tym czasie ogarniam mieszkanie ( sprzątanie, gotowanie itp. ). Jak marudzi sprawdzam pieluchę lub karmię, zmieniam mu miejsce żeby się nie nudził. Jak mam wszystko zrobione to idziemy na spacerek. To oczywiście jak ma dobry dzień, jak cały czas marudzi to siedzi w bujaczku a ja robię porządki. Czas na przytulanie też jest, sama do niego przychodzę jak się stęsknę na buziaka. zawsze jednak wolałam żeby dziecko umiało być same i zająć się sobą przez chwilę, tak je od początku uczyłam a nie tak jak niektóre mamy nawet do wc jak idą i siedzą na tronie to z dzieckiem na rękach( moja koleżanka) bo przecież jak zostawia małą to płacz na pół osiedla.

Gość gość
polecam czytanie od małego, ja swojemu dziecku czytam.

Gość gość
ale takie 3 tygodniowe dziecko to co ono wie z czytania? chyba ze tylko glos chodzi, ale to mozna tez mowic w sumie

Gość mama XXI wieku
jak wyje to zamykam je w pokoju żeby tego nie slyszec, jak się wyplacze i usnie to wtedy zmieniam mu pieluche :)

Gość gość
na snie? u mnie sie budzi przy pieluszce od razu, poza tym mieszkam z tesciowa wiec jak dluzej poplacze to od razu tescioea siostra ojca matki brata syna matka wszyscy sa zeby ratowac-bo przeciez ja matka napewno ja morduje;)