Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszęopomoc

Brązowe plamienie w ciąży

Polecane posty

Gość proszęopomoc

witajcie. Wczoraj byłam u ginekologa który stwierdził że wszystko jest ok z moja kruszynką.Jestem w 10 tyg ciąży. W nocy z wczoraj na dziś mocno bolał mnie brzuch i zobaczyłam brązową wydzielinę .Która mam do teraz. Jestem trochę przerażna. Czy mam powody do obaw? czy to normalne ?

Gość gość
no ja bym się martwila na Twoim miejscu, to chyba nie jest normalne...

Gość gość
zdecydowanie nie normalne. na wizytę i usg marsz

jedz na izbę przyjęć do szpitala powiedz co i jak

Gość gość
do lekarza teraz, zaraz!!!! powinnas dostać progesteron czyli lek o nazwie Luteina 50! przyjmowac musisz go co 8h! On pomoże ci utrzymac ciąże. ja miałam tkaie plamienia w 6tc, poszlam od razu do gina i dotałam Luteine, brałam, lezalam, urodzilam zdrowego pieknego synka. idz do lekarz,a nie ma zartow.

Gość gość
duphaston powinnas dostac na podtrzymanie, idz do lekarza.

Gość gość
plamienie może być też spowodowane badaniem.. ja zawsze po badaniu plamiłam 2-3 dni

Gość gość
do lekarza, ja miałam plamienia bardzo jasne (kawa z mlekiem) bez bólu brzucha zadnych dolegliwości i straciłam dziecko, mimo to,że nawet w ten sam dzień pojechałam do lekarza po leki na podtzymanie.. nie chce straszyc ale nie ma zartów, mimo przyjmowania luteiny i leżenia po 5 dniach skończyło się to krwotokiem..

Gość gość
Ja jestem po terminie 2 dzien i nadał czekam na mojego bobaska. Dzisiaj zauważyłam tez taka plamke na mojej wkładce, czy tez powinnam sie martwić? Dodam ze dzisiaj z rana miałam bole kregoslupa i nieregularne skurcze

Gość gość
we wczesnej ciąży plamienia w takim kolorze oznaczają spadek progesteronu, co grozi poronieniem, więc jeżeli nadal sie ono utrzymuje to jedz na ip nich ci dadzą luteinę lub duphaston

Gość gość
Ty po terminie - to pewnie czop ci odchodzi :) Niebawem urodzisz :)

Gość gość
Ale sie cieszę :D to ile jeszcze mniejwiecej muszę czekać?

Gość gość
Ty jesteś po terminie. Mi odszedł w "kawałkach" i mniej więcej po dwóch tyg urodziłam. Ale byłam przed terminem :) Jak bolą panią krzyże to znaczy , że poród tuż tuż :) Powodzenia

Gość gość
Dziękuje wam :) bardzo mi pomoglyscie :) nie mogę sie doczekać aby zobaczyć mojego bobaska

Gość zrozpaczona mama86
Witam Was dziewczyny. Nawet nie wiem od czego zacząć...Przez pol roku staralismy się z moim narzeczonym o dziecko AZ w styczniu się udało. Teraz jestem w 7tygodniu i grozi mi poronienie...Rano dostalam krwawienia. Odrazu pojechalam do lekarza i właśnie okazało się ze kiepsko to wyglada. Dostalam proszki na podtrzymanie ciąży no i mam leżeć jednak prognozy sa bardzo zle . moja psychika leży...jestem zalamana