Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słabe ruchy

Polecane posty

Gość gość

Koncze 30tc. Czy może być tak że dziecko praktycznie przez pół dnia nie daje znakow życia? Był jakiś jeden kopniak czy dwa a tak to cisza

Gość Kalina322
nie, jedz do szpitala. kazda zmiana w zachowaniu dziecka MUSI zostac sprawdzona.

Gość gość
Jedź na ktg jak sie martwisz, ale najpierw zjedz coś słodkiego i sie połóż, zwykle działa :)

Gość gość
Teraz zaczęła się mocno ruszać. Hmmm może nie ma powodów do niepokoju? Zmartwiło mnie to jednak że od rana taki spokój. A wy liczycie ruchy w ciągu godziny? Czy to ma w ogole sens?

Gość znam tematt
dziecko powinno sie ruszac regularnie. co jakis czas powinnas czuc ruch, jednak taki maluszek tez sporo śpi. Nie ma co panikowac,ale jak cie cos niepokoi to jedź do szpitala niech zrobia ktg

Gość gość
Mi lekarka w ciazy mowila ze jak dziecko ske g***townie rusza, tak jakby szarpie to szybko dzo szpitala. Jesli ruchy sa normalne nie musisz sie bac. Moja mala byla tak *****iwym dzieckiem w brzuchu ze sie tak owinela pepowina ze mialam nieplanowana cesarke:-)

Gość gość
dzieci są różne dlatego w brzuchu każde też zachowuje sie po swojemu. To moja druga ciąża i jest mała w porównaniu do swojego brata jest dużo spokojniejsza. też sie na początku martwilam bo miała dni że co jakiś czas dawala o sobie znac i to kopniakami a potem następowały dni ciszy - nie kopała ale czułam że jest, te ruchy były jakby skierowane do środka. gdybym miała reagować na każda taką zmianę to do dziś musialabym jeździć na ktg albo na IP co parę dni dosłownie bo tak to jej się zmienia. istotne też jest ułożenie malucha, miednicowe czy tez posladkowe ruszają sie dając inne uczucie mamie nie dzieci ułożone tradycyjnie. Do tego fakt czy jest ułożenie przodem czy tyłem do naszego kregosłupa. kolejny czynnik to to co robimy w trakcie dnia - dużo chodzimy czy raczej mamy leniwy dzień. pogoda też wpływa na dzieci! a i łożysko - przednia sciana czy tylnia :-)

Gość gość
po 24 tc. powinnas czuc co najmniej 10 ruchow dziecka. jesli maluszek porusza sie tylko kilka razy dziennie to moze byc to niepokojace. moj synek tez malo sie ruszal ale zawsze jakos tak systematycznie. teraz jestem 2 tyg. przed porodem i od samego poczatku dziecko rusza sie bardzo zywo i czesto - niby ma byc corka :-)