Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uszka lulllaaaaaa

COS O PIGULKACH ANTYKONCEPCYJNYCH czego nie wiecie

Polecane posty

Gość uszka lulllaaaaaa

Antykoncepcja jest przeznaczona dla osób o niskim statusie społecznym, nie posiadających podstawowej wiedzy na temat procesów funkcjonowania układu rozrodczego, skłonnych do nieświadomego wydawania pieniędzy na produkty zagrażające zdrowiu i życiu, które są intensywnie reklamowane przez koncerny farmaceutyczne za pośrednictwem sowicie premiowanych finansowo i turystycznie lekarzy.

Gość gość
nikt nie promuje lekarzy za antykoncepcję. Większość przyjmujących to osoby o wysokim statusie społecznym. Z całą resztą się zgadzam. To śmierć na własne życzenie

Gość gość
nie no lepiej rodzic co roku? nie każdy ma regularne cykle więc npr nie jest dla wszystkich

Gość putrvbnvjfd
nikt nie promuje lekarzy? Ty chyba sobie kpisz! Lobby antykoncepcyjne i aborcyjne dziala w Polsce pelna para, nawet osoby w naszym rzadzie sa na ich liscie , przyklad to chociazby poslanki Nowicka czy Senyszyn. A lekarze robi kapuche na takich kobietach az milo :(

Gość gość
07.02.14 , no tak lepiej jebnac w kalendarz na zakrzepice , udar lub raka piersi

Gość gość
żadna firma jednak nie płaci lekarzom za wypisywanie tego g***a.

Gość gość
moze nie dostaja pieniedzy do reki ( choc gdyby tak bylo to bym sie nie zdziwila) ale dostaja bonusy np wycieczki do tropikow za free itp

Gość gość
to przeszłość, żadna firma teraz nie funduje takich wycieczek, nie opłaca się to im ;D

Gość gość
hahahahahaha- śmieszna jestes.

Gość gość
jak dostanę zakrzepicy i umrę to nie twój problem, więc o co ci chodzi? lepiej co roku rodzić dzieci, dobić do 10 czy 12 potomków i jebnąć w kalendarz z wycieńczenia a dzieciom niech państwo da jeść?

Gość gość
moja branża, nieraz uda się dostać lekarzowi jakieś zaproszenie na konferencję, hotel nieraz ma spa czy inne luksusy, ale tropiki to już przeszłość :)

Gość gość
autor uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu skad tak skromna wiedza? radze nastepnym razem lepiej sie przygotowac tylko ze wtedy nie bedzie takiego tematu..................to smieszne jak niektorzy chcac blysnac potrafia sie osmieszyc posiadajac smiesznie marna wiedze na temat,ktory chca podjac

Gość gość
ale cos dostaja i to "cos" niemale skoro lamia swoje zasady. :( Lekarka u ktorej byla moja mama non stop jej zapisywala lek na podwyzszony cholesterol bez badania czy mama ten cholesterol faktycznie ma wysoki ( zrobila badania i wyszlo , ze jest ok) mama jej mowila, ze po tych lekach czuje sie tragicznie , a koszmarne zawroty glowy jest nerwowa i palczlia to ta jej powiedziala,, ze dalej przyjmowala ten konkretny preparat. Szkoda slow na takich ludzi.

Gość gość
i co? myślisz że lekarz na złość kazał matce ten lek zażywać?

Gość gość
Nie,nie placa. Tylko zapraszaja na wycieczki:) do mojego ginekologa ustawiaja sie. Doslownie kolejki przedstawicieli medycznych po ktorych wizycie pojawaja sie co raz to nowe kalendarzyki,ulotki,gazetki itp.o antykoncepcji. Poza tym po co ktos tu wchodzi w dyskusje o npr jak nie ma o nim zielonego pojecia? Od kiedy trzeba miec przy nim regularne cykle? Przydaloby sie najpierw cos przeczytac a potem uzywac argumentow....

Gość gość
i co? myślisz że lekarz na złość kazał matce ten lek zażywać? " . nie na zlosc , tepoto tylko dlatego , ze im wiecej recept wypisze tym ma wieksze profity . Kumasz?

Gość gość
niestety firmy nie rejestrują liczby wypisanych recept :) A niejeden lekarz ma przedstawicieli od wszystkich możliwych firm, wykłada ulotki i... tyle :)

Gość gość
jak kiedys bylam u niej to tez pewne panie z pewnej firmy farmaceutycznej staly w kolejce :)

Gość gość
a od kiedy przedstawiciele farmaceutyczni stoją w kolejce z pacjentami ( i może jeszcze się rtejestrują i mają numerek ) zreszta skąd ty znasz tych ludzi puknij się z łeb!!!!

Gość gość
"rejestrują" "w" łeb

Gość gość
stoja w kolejkach do lekarz, prawda to jest bo ja tez to widzialam

Gość poli30
ja juz 12 lat biore tabsy i nie zamierzam zrezygnowac...chronia mnie przed ciaza i regulują cykl...

Gość gość
bo nie mogą wchodzić bez kolejki w większośc**placówek medycznych

Gość gość
Pracuję jako przedstawiciel farmaceutyczny i pierwsze słyszę żebym musiała stać w kolejce z pacjentami. Umawiam się z lekarzem w takich godzinach jakie mu odpowiadają ale nie między pacjentami.

Gość gość
akurat sporo wiem o npr :O ale mając cykle nawet 60 dniowe, stosować ich nie mogę . Objawy termiczne i dotyczące obserwacji śluzu są u mnie niewiarygodne bo z uwagi na tryb życia często miewam podwyższoną temperaturę, a na dodatek moja biologicznie "zaprogramowana " temp to 35,6 stopnia... sama obserwacja szyjki w takim wypadku nic nie da. NIE KAŻDY MOŻE STOSOWAĆ NPR. no chyba że przyjmiemy że seks będę uprawiać raz w miesiącu kiedy będę miała pewność, że jest to bezpieczne. poza tym dzięki tabletkom mam normalne cykle, nie umieram z bólu w trakcie miesiączki. biorę tabletki od 12 lat i zamierzam brać jeszcze 6, a potem zabieg.

Gość gość
Osoby o niskim statusie spolecznym nie stac nawet na tabletki anty wiec chyba o nie nie chodzi? To sie popisalas autorko. Kazdy uzywa tego co chce, to jego/jej zdrowie. I kazdy normalny czlowiek interesuje sie tym co grozi zarzywajac jakikolwiek lek. Nawet glupia tabletke przeciwbolowa. Ja musze brac minipigulke ale tylko 3 mc pozniej przerzucam sie na wkladke jesli lekarz nie bedzie mial przeciwwskazan. Zwyczajnie nie lubie hormonow, zle sie po nich czuje, ale mus to mus. A co do lekarzy.. No coz tak bylo, jest i bedzie. Czlowiek interesujacy sie swoim zdrowiem nie da sobie wcisnac czegos co lekarz daje bo dostaje za to jakiekolwiek profity. A latwo da sie to rozpoznac.

Gość gość
Mam taka znajoma swietojebliwa cnotke, cale lata gdakala jak to zle i nieetycznie brac tabletki, ze tabletki biora te rozwiazle, ze ona to oczywiscie ze dziewica do slubu, a po slubie bedzie NPR, bo to metoda najlepsza i najskuteczniejsza, ile bylo obserwowania przed slubem i mierzenia temperatury ojojoj. A potem slub i uwaga dzidzius po roku, a potem zaraz drugi. Teraz juz nie gdacze jak ja zapytac czy zadowolona z metody, tylko usta w ciup i obrazona. Pewnie tableteczki wsuwa az milo, bo od 3 lat nie zachodzi.

Gość gość
do tej wyzej, a Ty pewnie jej do zoladka zagladasz , ze wiesz na 100 rocent , ze ona piguly bierze. I co Cie tak dziwi, ze ona rok po slubie dziecko urodzila? A potem drugie ? Ja od lat stosuje npr i tez mam 2 dziec****erwszy o zdrozo! Urodzony dokladnie rok po slubie a drugi 2 lata po. No i co tez wg Ciebie biore pigulki ? Bo od X czasu w cize nie zachodze? :D

Gość gość
krytykowanie tabletek antykoncepcyjnych bez żadnej teoretycznej wiedzy jest mieszaniem w głowach dziewczynom

Gość gość
A ja mysle , ze im mniej kobiet bedzie brac to swinstwo tym lepiej. Warto komus zycie ratowac.