Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wesoly_zajac

Komputerowy ekspert

Polecane posty

Gość gość
U syna na tablecie w przegladarce opera nie dziala you tube...dlaczego?

Gość gość
zainstalowałem dziś Windows 7 64 bit i system się trochę wiesza i wyskakują niebieskie ekrany o zrzucie pamięci fizycznej. treść błędu mówi o: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL lub: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED dodatkowo pisze o pliku: ntoskrnl.exe wydaje mi się, że im bardziej intensywnie korzystam z sieci (transmisja live, kilka stron na raz) i sprzęt jest bardziej obciążony tym się częściej zawiesza. Konfiguracja: Amd 64 x2 (2 x 2,5 ghz), 2 gb ram, geforce 9500 gt. Ktoś coś doradzi? Przewertowałem już sieć i nie wiem co robić. W komunikacie o błędach pisze też o upgrade biosu lub wyłączeniu "shadow" pamięci ram w bios. Nie ma u mnie takiej opcji...

Gość z 13:58, Opera mini nie obsługuje YouTube, z tego co się orientuję. Generalnie to dość egzotyczna przeglądarka - polecam wbudowaną w system Android wersję Chrome. Do YouTube polecam z kolei zainstalowanie dedykowanej aplikacji z Google Play - wówczas po kliknięciu w link przeglądarka przeniesie użytkownika do zewnętrznej aplikacji.

Gość z 14:07, to jest nowa instalacja i nowy komputer? Niestety takie błędy może powodować wszystko - od uszkodzonej pamięci RAM, poprzez dysk, aż zwyczajnie po niekompatybilny sterownik jakiegoś sprzętu. Dobrze by było, gdybyś podał pełny komunikat błędu wyciągnięty z dziennika zdarzeń (ppm na komputerze -> zarządzaj). P.S.: Używasz McAffe?

Gość gość
norton antywirus z płytki pc format, sterowniki nvidii, firefox i parę drobiazgów przydatnych (odtwarzacz, win rar itp)

Gość gość
Drogi ekspercie otóż mam problem z internetem z którym łącze się przez wi fi skype działa żadne stron www się nie otwierają. w czym problem można to zrobić samemu czy niestety trzeba dzwonić po informatyka ???

Gościu z 17:02, prawdopodobnie masz problem z serwerami DNS. Zobacz tutaj, jak zmienić adresy u siebie na komputerze: www.youtube.com/watch?v=tlhtn2NfAio . Użyj adresów 8.8.8.8 i 8.8.4.4. To serwery DNS firmy Google. P.S.: Jeśli masz router marki TP-Link, to koniecznie sprawdź też adresy DNS które masz ustawione na routerze. Wpisz sobie w Google "tplink luka dns" i poczytaj, bo to naprawdę bardzo poważne zagrożenie. Jeśli potrafisz, koniecznie wyłącz możliwość zarządzania routerem od strony Internetu (w tplinkach ustawia się adres do zarządzania jako 0.0.0.0).

Zachęcam do zadawania pytań. Dziś praktycznie nie mam ruchu na sklepie, więc mogę tutaj zaglądać częściej. :)

Gość blasks
Witaj:) czy BlackBerry Q5 będzie lepszy od Nokii N8?? Q10 słabo mi się podoba

Gościu z 2014-02-14 21:55:24, ja bym zdecydowanie wolał Black Berry, chociaż obydwa modele są już odrobinę stare.

Gość emilenskaadd
ok, czy q10 jest najlepszy??

Gość magagaga
hej.mam problem. moze to glupie ale dla mnie wazne nie moge wejsc na czata na wp.pl Wyskakuje mi komunikat ze ochrona komputera blokuje wejscie na czat. wiec odinstalowalam awast ale dalej nie moge wejsc..

Gość od czata
dz juz ok

Gość informatyk_wlkp
Oooo no prosze mamy experta. Zatem pytanie - poważnie. Router TPLINka, załadowane OpenWRT z Luci, które zresztą jakiś rok temu sam ładowałem. Następnie router skonfigurowany przez SSH, bo routerek stoi u mojego kolegi 200km ode mnie. Jak konfigurowałem to ustawiłem sobie otwarty WAN na jego publika na porcie 22. Biorę Putty i łączę się po SSH z routerem. Połączenie jest, hasło wpisuje i jestem zalogowany. Teraz chciałbym wylistować wszystkie ustawienia jakie ma ten router. W cisco robi się prosty zabieg, mianowicie # sh run, a w open wrt ???? Szukam po helpie i sie zaj.....em. Dzięki za pomoc.

Co do czatu - najbardziej prawdopodobne są ograniczenia Javy. Zajrzyj do pomocy tego czatu (nie korzystałem nigdy). Zapewne będzie tam opisane co trzeba odznaczyć, żeby bez problemu uruchomić aplet czatu. Inna sprawa jest taka, że możesz mieć zablokowaną Javę na routerze. Jeśli Twój brat zna się na komputerach, to powiedz mu żeby przestał sobie z Ciebie żartować i Ci to odblokował. ;-)

informatyk_wlkp, jesteś skrzywiony przez Cisco. :) Tutaj masz do czynienia praktycznie z Linuksem, więc cała konfiguracja jest w katalogu /etc. Więcej o konfiguracji OpenWRT poczytasz tutaj: http://eko.one.pl/?p=openwrt-konfiguracja. Osobiście używałem Tomato i DD-WRT, chociaż Open'a testowałem kilka razy na TP-Linku i nie przypadł mi do gustu... Także podstawowym narzędziem do wylistowania konfiguracji będzie cd i cat. ;-) Przejrzyj przede wszystkim /etc/config/wireless, /etc/config/network i /etc/config/system

marittia, głośniki to raczej prosty sprzęt i trudno aby coś się w nich popsuło. Na pewno masz je podłączone właściwie, tj. do gniazda oznaczonego kolorem zielonym? Nie są przyciszone (w monitorze pewnie jest regulacja głośności) ani nie masz wyciszonych ich w systemie? Jeśli nie, to sprawdź jakiekolwiek inne głośniki lub słuchawki z komputerem. Jeśli będą grały, to znaczy że problem leży w monitorze. W pierwszej kolejności proponuję jednak sprawdzić opcje w monitorze - może trzeba wybrać gdzieś źródło dźwięku lub po prostu je włączyć (mogą domyślnie być wyłączone).

Gość gość
panie ekspert komputer do gier potrzebuję, sama buda (wymieniam stary), monitor mam samsunga s22b300 i mi wystarczy - klawiatura myszka tez co pan doradzisz ??

Gościu z 15:47, nie wiem do jakiej kwoty szukasz zestawu... Strzelam że klasycznie do 2000 zł, dlatego mogę polecić serię da vinci - http://www.x-kom.pl/p/173227-desktop-x-kom-da-vinci-i3-4130-4gb-1201000-dvd-rw-r7-250.html W cenie nieco ponad 2000 otrzymujesz fajną grafikę r7 na ddr5, dostajesz core i3 czwartej generacji i dysk ssd 120 gb. Myślę że to niezły wybór, choć oczywiście można podnieść całość do core i5 i r9 270x - wszystko zależy od budżetu.

Gość edoo
Trochę nie na temat .Czy można założyć konto na youtube nie podając danych, tzn..chodzi mi głownie o imię i nazwisko lub jakoś obejść ten wymóg i zarejestrować sie za pośrednictwem ... innego powiązanego serwisu bez podawania personaliów. Bo jeśli nie ,to raczej nie podam prawdziwych danych ,nie mam zaufania co oni z tymi danymi zrobią ,to nie bank .

edoo - logując się do YouTube, logujesz się do G. (kontem G.). Można stosować sztuczki (musisz poszukać - niestety nie mogę wkleić linka, bo jakiś durny skrypt uznaje go za spam), ale generalnie jeśli nie chcesz podawać prawdziwych danych, to nie podawaj. Wiedz jednak, że imię i nazwisko to najmniejszy problem. Guglowi bardziej przyda się Twój profil zainteresowań, adresy sieciowe z których się logujesz, pory dnia jakie wybierasz na oglądanie materiałów oraz finalnie - oglądane materiały. Imię i nazwisko ma dla nich raczej małe znaczenie. Najważniejszy dla nich jest profil użytkownika, dzięki któremu mogą proponować spersonalizowane reklamy. Bo raczej tych danych nie sprzedają - miejmy nadzieję.

Gość gość
mam konto na gogle i facebok załozył mi konto na emaila z gogle i chasło kture mam na gogle tylko nazwisko sie nie zgadzało

Czy jeszcze ktoś znający ortografię chciałby jakiejś porady? :-) Bo powoli myślę o zakończeniu mojego małego cyklu. Za mały odzew mam od Was. :-)