Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym smarujecie noworodki po kąpieli

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jaki jest dobry kosmetyk do smarowania noworodka po kąpieli ? Co polecacie ? Balsam, oliwkę, krem czy emolient ? I jakiej firmy ?

Gość wklewam do wanienki
kilka kropelek oleju ze slodkich migdałów (można kupić w aptece kosztuje 10 zł za buteleczkę i starcza na długo). Niczym już nie trzeba smarowac. Pięknie pachnie jest naturalny i dobry dla skóry nie uczula nie podrażnia.

Gość gość
Jeśli nie ma potrzeby to niczym nie smaruj . Kąp ew. w oilatum, lub emolium, skóra noworodka będzie się łuszczyć i schodzić szczegolnie na stopkach i w zgięciach to normalne.

Ja nigdy synka niczym nie smarowałam bez potrzeby, jakbym od małego zaczęła skórę przyzwyczajac do kremów, balsamów itp to już tak całe życie by musiał się smarować. Nic z jego skórą się nie dzieje, jest nawilżona sama z siebie i nie widzę potrzeby by ładować na skórę jakieś kosmetyki. A do kąpieli też zwykłe mydełko, szampon Bambino, a nie jakieś modne ostatnio emolienty.

Ja oliwką :) Przerabiałam emoilenty i oilatum do wody i... oliwka wygrała. Hipp, Nivea, Johnsons Baby.

Gość gość
ja niczym ni smaorwałam. Tylko córka po urodzeniu miała sucha skóre na gorze dłoni i na stopach, tam jej skóra schodziła i smarowałam to kremem z wit A. A ogólnbie to pierwszy miesiąc kąpałam ją w oilatum i miała piękną skórę. Dla wszytskich ktorzy zaraz napisza że oilatum jest dla dzieci z azs itp od razu pisze, że powinni przeczytac ulotke gdzie pisze, że oilatum jest polecane dla osób z suchą skóra, do kąpieli niemowląt itp

Gość gość
oliwka Johnson'a po kazdej kapieli , wtedy dzidzia tak slicznie pachnie i ciałko delikatne :)

Gość gość
psie sadło

Gość po kosmetykach
jonhsona dzieci mają czesto uczulenie. Zdecydowanie nie polecam ich kupowac dla noworodka. Jak już to hipp, niwea, bambino, a najlepiej zwykłe szare mydło w płynie biały jeleń a do wanienki wlać kilka kropelek oliwy z oliwek lub olejku migdalowego. Oilatum i kosmetyki hipp są właśnie na bazie tego olejku.

Gość gość
krem bepanthem jest dobry, ja używałam, polecam:)

Gość gość
tak, całe ciałko, ja smarowałam maluszka przez pierwszy miesiąc jego życia, potem przeszłam na inne kosmetyki

Gość gość
olejek balneum, niczym potem nie smaruje

Gość gość
Ja kapie malucha w takim plynie z oliwka i to w zupelnosci wystarczy

Gość gość
Smarowałam oliwką, ale przy ostatniej wizycie u dermatologa i alergologa obie lekarki odradziły. Obecnie jestem na etapie wyboru jakiegoś specyfiku, skłaniam się ku emolium

najpierw niczym, a potem niestety zaszła potrzeba i smaruję La Roche Posay balsam Lipikar na suchą skórę. Jest najlepszy.

Gość Olgeczka
Oilatum wlewamy do kąpieli i bliźniaki maja super cialko :-)

Gość wifigdańsk
oliwką.raz jak się skończyła to moją-ziaji. nic jej nie było.w szpitalu kazali oliwką zeby chronić po kapieli przed zimnem,faktycznie najlepsza ochrona,napewno lepsza nic mleczko.ale nie ujmuję innym specyfikom,jesli dobrze służą;nam najlepiej oliwka.