Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzisiaj tez wyjechalibyscie do UK pytanie do osob ktore tu mieszkaja

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyż e j

Gość gość
Nie, dziś już nic tu nie ma.

Gość gość
nie

Gość ex_debill_myśli_o
dzisiaj celowałabym w Nową Zelandię, albo Norwegię:)

U mnie te miejsca juz odpadają bo np ta Nowa Zelandia za daleko (a czy tam nie potrzebna jest wiza???), a po norwesku nie mowię. Ja wybrałam uk bo mowię dobrze po angielskiu, można legalnie pracować i jest blisko. Oprócz moze jeszcze Irlandii nie widzę lepszej opcji od uk, chociaż tam maja dziwaczny akcent który cieżko czasem zrozumieć :)

Gość ex_debill_myśli_o
że NZ daleko to mnie nie odstęcza, gorzej z pająkami;) a norweskiego spróbowałabym się nauczyć - aha - to przede wszystkim - bez języka już bym się nie ważyła wyjechać, co prawda niby znałam angielski jak tu jechałam, ale sporo czasu zajęło jeszcze zanim przestałam się przygotowywać do konwersacji i zastanawiać, tylko po prostu mówić

Mi to juz nauka języka w tym wieku tak łatwo by nie przyszła, a tez nie chciałabym wykonywać takiej pracy gdzie ten język nie jest potrzebny albo tylko na podstawowym poziomie. Norweski na pewno nie jest łatwy ;) U mnie tylko anglojęzyczne kraje wchodziły by w rachubę. Po to wlasnie zeby nie czuć sie obco chyba.

Gość gość
Trudno powiedziec, czasami zaluje, ze nie mieszkam w Polsce, zwlaszcza teraz, gdy mam dziecko. Czasem mysle, ze lepiej by bylo byc blizej rodziny w Polsce. Moj maz jest Anglikiem, wiec raczej nie wroce juz do Polski, gdybym miala sie wrocic w przeszlosci to moze ukladalabym sobie zycie w Polsce.

Gość gość
Jakbym mogla cofnac sie w czasie jakies 16 lat to bym sie cofnela i wtedy wyszla za maz za mojego Australijskiego narzeczonego , teraz mieszkalabym w pieknej Australii , popelnilam blad zycia i bardzo zaluje :(

Gość gość
Tak, wyjechalabym. Jestem bardzo zadowolona z mojego zycia a Wielka Brytania jest moim domem.

Gość gość
A teraz po jaki c***j tu przyjeżdżać?

Gość gość
" Moj maz jest Anglikiem, wiec raczej nie wroce juz do Polski, gdybym miala sie wrocic w przeszlosci to moze ukladalabym sobie zycie w Polsce." no I wlasnie dlatego dziekuje za to ze zwiazalam sie z Polakiem. Jestesmy w UK to ok, wracamy do Polski tez dobrze nie ma problem. Jak wyjdziesz za maz za obcokrajowca na jego ziemi to w 80% musisz juz tam zostac, ciesze sie ze nie podjelam takiej decyzji.

Gość ex_debill_myśli_o
toteż nie migruję, mam raczej parę latek więcej niż Ty Żono i lenistwo i dziury w mózgu też spore;) nie chce mi się, chociaż może nie byłoby ciężko, skoro angielski opanowany i niemiecki kiedyś też - może bym dała radę, bo z drugiej strony gimnastyka i coś nowego:)

ja jestem w miare odwazna i uwazam, ze zawsze i wszedzie sobie dam rade, wiec jakby mnie ktos przumusil do zycia gdzies na swiecie to nauczyla bym sie i jezyka i dostosowala sie, ale swoje lata mam (naprawde! ;) i mi sie juz nie chce ;)

Gość gość
mieszkam w ie od lat szczerze??/to powinnam przed studiami wyjechac a nie zapinadalac za 1200zl i uczyc sie 5l nic to nie zmienilo a jakbym wyjechala to bym mila juz dawno 4 mieszkania a nie 2 teraz moge je wynajmowac i mieszkac gdzie sobie che, poi co mieszkam w ir bo mam dobra prace i zaplecze socjalne juz mam ponad 11l pracy wiec bede miec emeryture takze mam 42l i juz moge nic nie robic, gdyby nie studia w pl moglabym juz 5lat wczesniej nic nierobic/dziekuje irlandio

Gość gość
Tak, bez studiow za granica to sie "dorobisz"... Na pewno

Gość gość
no ja jakos sie dorobilam:0i dorabiam

Gość gość
w pl nawet z 2 tys nic nie osiagniesz to takie zeby nie zdechnac a gdzie kasa na mieszkanie na zalozenie rodziny?