Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z hemoroidami do porodu

Polecane posty

Gość gość

Bóli, skurczy itp się nie boję, martwię się tylko o pupę :/ Hemoroidy mam od jakiegoś czasu, czasami wypadają i bardziej bolą, czasami są w środku i w ogóle ich nie czuję. Po wypróżnieniu wypadają, ale zwykle nie bolą. Po porodzie będzie jeszcze gorzej? Coś czuję, że tak czy inaczej czeka mnie zabieg, ale powiedzcie jak to z nimi jest po porodzie? Jeśli wyskoczą i solidnie będą bolały to dostanę na nie jakieś leki/czopki ? Czy mam ze sobą do szpitala już coś zabrać? Długo będę się z nimi męczyć? Ile czasu po porodzie można wykonać zabieg?

Gość gość
mi wyszły po porodzie i dosyć bolało np. jak chciałąm kupę zrobić. Brałam czopki hemorol czy coś takiego nie pamiętam i po ok 4 tyg było ok bo to jednak jest duży ucisk przy porodzie na o***t itp

Gość niezły gościu
ja urodziłam dwie córki, przy obu były hemoroidy na wielkosc kciuka, ale hemoroidy juz wczesniej miałam rodzinnie :/ zeszły w ciagu 3 tygodni niestety ale to zalezność od organizmu

Gość gość
Współczuję. Mnie się pojawiły po porodzie sn, dodatkowo miałam szczelinę.Strasznie się czułam. Ból nie do wytrzymania przez ok 12h po wizycie w toalecie. Lekarz mnie postraszył, że to rzadko da się samoistnie wyleczyć. Udało się mi samej zagoić wszystko w miesiąc (leki co mi przepisał nie nadawały się przy karmieniu piersią, a moje dziecko nic innego nie potrafiło zjeść). Nie martw się. Po porodzie brałam cyclo3fort (chyba nawet w ciąży można?). Hemoroidy jeszcze się czasem dadzą odczuć - ale bardzo słabo już.

Gość joa833
hej ja dostałam hemoroidów w 3 trymestrze ciąży, ale nie bolały. Podczas porodu naturalnego wylazły i bolało potem bardziej niż nacięcie. W szpitalu dali mi jakiś ziołowy czopek, ale naprawdę był " do d**y" (dosłownie i w przenośni), po wyjściu ze szpitala podleczyłam maścią. Później było o.k. Teraz jestem w 7 miesiącu drugiej ciąży, i się znowu zaczyna, wychodzą chociaż nie bolą. Już poprosiłam gina i przepisał mi czopki i maść i jeszcze syropek na kłopoty z wypróżnieniem, i zabiorę je ze sobą do szpitala.