Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izydorra

wesele i problem z alkoholem

Polecane posty

Gość izydorra

Za pół roku wychodzę za mąż. Większość spraw mamy załatwionych takich jak zespół, kamerzysta, dekoratorka i fotograf. Powoli z narzeczonym załatwiamy alkohol. Z mocniejszymi trunkami raczej nie mamy problemu bo wahamy się między Wyborową a Krupnikiem. Najwięcej sporu budzą jednak kwestie wina, ponieważ wiadomo, że niektórzy preferują wódkę, inni piwo , a kobiety raczej czerwone wino. I tu proszę was o radę. Czy zdecydować się raczej na tradycyjne Carlo Rossi, czy może coś bardziej ekskluzywnego? na weselu mojej siostry była Castra Rubra z Domu Wina i nie ukrywam, że smakowało gościom. Narzeczony z kolei chce jednak zrezygnować z wina, bo mówi , ze dostaniemy pewnie od gości i dostawi się najwyżej na stół. dla mnie to nieeleganckie. może któraś podpowie, jakie wino będzie najlepsze na tak ważny dzień?

Gość gość
Uważam że wino dla kobiet powinno być nie każda pije wódke czy piwo a to że ktoś da wam w prezencie to jest dla was wystawienie na stół odpada trochę wieśniackie ;)

Gość gość
wina na weselu nie idzie duzo ,u mnie poszło 3 butelki białego i 4 czerwonego,z winem od gości to dobry pomysł ,teraz wiele par tak robi ze stawia na osobnym stoliku wino od gości

Gość gość
wino jest bardziej dla kobiet dlatego kup kilka butelek czerwonego i powinno być git ;)

Gość izydorra
ale czy to wypada tak na biegu kłaść na stół butelki z winem od Gości? nietaktowne trochę

Gość gość
od gosci nie

Gość gość
czerwone wino dla kobiet powinno byc jak najbardziej ale kupione od Ciebie a nie dane te od gośći

Gość gość
ja dałam na osobny stolik wino od gości i było super,każdy kupuje wino według swojego gustu

Gość gość
państwo młodzi decydują o winie, ich gust jest najważnieszy, ale myśleliście o kupieniu browarów na stół, czy lanego? Ostatnio jest to mega popularne, Zwłaszcza jak jest gorąco w lecie to samą przyjemnością jest piwko.

Gość gość
U mnie na weselu więcej poszło białego wina aniżeli czerwonego....

Gość gość
Carlo Rosi to najgorsze wino jakie można wybrać - z winem to ono ma niewiele wspólnego oprócz nazwy

Gość asuusylw
Co do wina to powinno być kilka butelek białego i czerwonego najlepiej półwytrawnego, a co do wódki to najlepsza na wesela jest Polanin Weselna

Gość sylwia_FLFL
U nas będzie Weselna Polanin - bardzo dobra wódka na wesele.

Gość gość
U mojego brata poszło więcej wina niż wódki.... 14 butelek czerwonego i 9 białego. Gości było 49szt. A wódki poszło 8 butelek. Był tez drink bar ale nie wiem, ile z niego poszło, był dość oblegany :)

Gość gość
Nie kupuj samego czerwonego bo nie kazdy lubi. Czerwone jest ciezkie ja np wole biale tak jak moje siostry I to wlasnie pilysmy ostatnio na weselu