Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Symboliczny prezent dla męża za to że dał mi dziecko

Polecane posty

Gość gość
to chyba będzie rocznica poczęcia? ;)

Gość gość
nie moge... za to, ze sie z toba przespal prezent-nie wierze

Gość zaraz ja czegos nie rozumiem
"cc to nie jest powazna operacja, nie przesadzajcie, to nie jest operacja serca, bardziej cos jak wyrostek." oczywiście, że cc to nie jest podwójna transplantacja - ale jest to poważna ingerencja chirurgiczna w organizm, przecięcie wszystkich powłok skórnych, mięśni plus macicy - na szerokość umożliwiającą wyciągnięcie dziecka, a nie wyrostka o średnicy 1 czy 2 cm - cc jest dużo poważniejszą operacją niż usunięcie wyrostka poza tym samo znieczulenie podpajęczynówkowe wiąże się z ryzykiem - przy wyrostku masz ogólne, więc kręgosłupa nie narażasz na mikrouszkodzenia i trzecia rzecz - po wyrostu leżysz i odpoczywasz, po cc musisz zająć się dzieckiem miałam cc i miałam usuwany akurat nie wyrostek ale pęcherzyk żółciowy - na szczęście jedno i drugie bez komplikacji i problemów - ale skala tych dwóch operacji (zarówno wielkość blizny, gojenie się, moja "mobilność" po jednej i drugiej operacji - generalnie całokształt) jest nieporównywalna - a i tak wg mojej położnej i porównując się z koleżankami po cc doszłam do siebie mega-szybko

Gość gościówa007
Zrób mu takiego loda jakiego nigdy nie zrobiłaś . Wszelkie łańcuszki itp się chowają :) I to nie jest hejt ;)

Gość MamaBerta
Sprzedam Ci moj patent ;-) W biale zloto wtopic z zoltego zlota (albo odwrotnie) wydruk bicia serca dziecka z ktg. A na odwrocie grawer z imieniem i data urodzenia.