Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandra prosze pomozcie

matka(kiedys mama)alkoholiczka

Polecane posty

Gość sandra prosze pomozcie

witam,mam 23 lata,mam 2,5 letniego synka.moja matka po smierci samobojczej (z tym tez zwiazana jest pewna historia)ojca(rowniez alkoholika) pije bez umiaru,lecz mowi,ze to tylko piwo,rzucila prace,mam 9 letniego brata ualeznionego wlasnie od niej,mieszkam z nia pod jednym dachem,ale mam swoje zycie-pracuje,wychowuje syna,nie wiem co z nia robic,codzien dowiaduje sie gdzie to ona nie byla,ile nie wypila,ona juz tego nie kontroluje,pali papierosy i pije piwo na okraglo przy moim bracie,nie kontroluje sie,przeklina,brat zostal w pierwszej klasie.W PIERWSZEJ KLASIE..!!!nie mieszkalam wtedy z nia,codziennie sie za nia wstydze,ona achowuje sie jak 15 latka a ma 43 lata,nic do niej nie dociera,smrod z pokoju niesamowity,a ona caly dzien tylko komputer i gry,albo filmy i oczywiscie piwo,nie wiem co mam zrobic.z nia.teraz siedzi u sasiada i pewnie chleje.co robic?musze chodzic do pracy!!miec swoje zycie.jestem DDA,ale chce eby ona zrozumiala co zrobila mnie i moim 3 braciom.prosze pomozcie.

Gość gość
w każdej gminie funkjonuje komisja przeciwdziałania alkoholizmowi, ja zgłosiłam tam moją matkę, piła bez umiaru aż w padaczke alkoholowej wylądowała w szpitalu. Wtedy dla jej dobra napisałam list do komisji opisałam sytuację. Matka musiała zgłosić się na badania specjalistyczne, nie dowiedziała się kto ją zgłosił, została zmuszona do leczenia. Od tej pory hamuje się z alkoholem, chociaż tyle. Pozdrawiam i życzę wytrwałości!

Gość gość
dziękuję za poradę,gdy zdobędę się na odwagę,by to wszystko ruszyć napewno zrobię tak,jak Ty.