Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość camiorg

martwe zęby, licówki kompozytowe

Polecane posty

Gość camiorg

hej, Jestem młoda, a mam szaro-żółte żeby, w dodatku martwe jedynki i dwójki zaczynają ciemnieć i wyglądam okropnie. Nie stać mnie na porcelanę, ani nic z tych rzeczy, ale słyszałam, że można na te zęby położyć kompozyt, na pewno będzie to wyglądać lepiej niż mój obecny stan ;/ A resztę, nie martwą wybielić. mam takie pytanie: orientacyjnie ile teraz kosztują licówki kompozytowe w okolicach Łodzi? Zna ktoś dobrego dentystę, który ładnie robi zęby?

Gość gość
Ja miałam robione coś takiego przez cały ząb materiałem od plomby. Ząb był ułamany i to było robione od nowa żeby zakryć widoczne łączenie. Udało się. Nie wiem jak z efektem wybielającym, bo ja miałam dobrany kolor taki sam jak kolor moich zębów, czyli odrobinę żółty. Nie wiem czy śnieżnobiały kolor by coś wybielił. Nie chciałam żeby ząb odznaczał się od innych. Nie pamiętam ile płaciłam, bo to było 10 lat temu. Z przodu jest trochę nadłożone, a z tyłu więcej żeby dobrze się trzymało. Z tyłu nie widać, a ząb ułamany to jednak trzeba było się postara żeby starczyło na długo i nic nie odpadało. Ząb do dzisiaj wygląda dobrze. Nie wymieniam plomby, mimo że to już 10 lat. Trzyma się to się trzyma. Jak odpadnie to wtedy będę myśleć.

Gość gość
Tylko dodam, że mój ząb nie był martwy pomimo ułamania.

Gość gość
podnoszę temat, napiszcie coś o tych licówkach, kto ma i czy jest zadowolony?

Gość gość
A nie chcesz wybielać tych zebow? Mozna wybielać zeby martwe ;)