Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostalam perfidnie oszukana na tablicy pl ludzie sa nieuczciwi

Polecane posty

Gość gość

kupilam spacerowke .w ogloszeniu pisalo ze uzywany kilka miesiecy i w stanie bardzo dobrym na zdjeciech wygladala ok.odebralam na poczcie-co do czego-porwany wozek i tak obnizony ze az caly lata nie da sie jechac.stracilam tylko pieniadze jestem zla na siebie ze taka naiwna jestem.

Gość gość
na allegro bezpieczniej, ja na tablicy wyszukuję tylko używek z mojego miasta żebym mogła obejrzeć

Gość gość
kobieta od ktorej kupilam twierdzi ze to wina poczty.smieszne widac od razu ze to jest usterka z jej winy!

Gość gość
teraz to już nic nie zrobisz chyba..widzisz na allegro masz o tyle dobrze, że możesz wystawić negatywa i w ten sposób poruszyć sprzedawcę jakoś do działania. I co pewnie nie zgadza się na zwrot?

Gość gość
zostalam bez wozka i pieniedzy;(i tak mi sie nie przelewa pozyczylam na niego.nie dosc ze musze oddac to nie mam wyjscia i musze kupic drugi.i wlasnie tym razem kupie z allegro nowy bo juz drugi raz kupilam wozek i stan odbiegal od normy.

Gość gość
albo poszukaj u siebie gdzieś komisów :) może znajdziesz coś tańszego i na miejscu zobaczysz, obejrzysz

Gość gość
nie twierdzi ze wozek byl sprawny.tylko teraz sprawdzilam opinie o tej spacerowce i pisze ze po jakims czasie uzytkowania sie obniza.gdybym wiedziala ze dostane taki szajs to bym dolozyla i kupila nowy.mam nauczke za naiwnosc.tylko nie rozumiem jak mozna byc tak nieuczciwym.jak ja sprzedawalam swoj wozek opisalam wszystko.luz w raczce rozdarcie i ze wozek jest uzywany po 2 dzieci.a nie ze uzywany kilka miesiecy a ewidentnie widac ze to jest wozek po 2 lub tak ktos dbal po prostu.

Gość gość
wlasnie w komisie u nas jest maly wybor i drogo.od 200zł w gore.to w te miejsce moge np kupic wozek parasolke baby start nowa i mniej jak 200zł zaplace.jest na allegro np z ekspozycji za 130zl czarna w biale paseczki,zaluje ze wczesniej na allegro nie sprawdzilam;/

Gość gość
A nie lepiej napisz ogłoszenie że przyjmiesz za darmo bo jestes w ciezkiej sytuacji? Na pewno ktos sie znajdzie. Nieraz ludzie za darmo oddawają w dobrym stanie niz te zakupione

Gość gość
kurcze u mnie takich komisów pełno, albo na tablicy można znaleźć kogoś z mojego miasta, wystarczy tylko podjechać i obejrzeć. I masz pewność co bierzesz. Gość wyżej dobrze też radzi, napisz że jesteś w ciężkiej sytuacji i przyjmiesz za darmo lub za drobną opłatą, czasami znajdą się chętni. Najwyżej kupisz dla dzieci jakieś słodycze

Gość gość
Jak sie nie ma pieniedzy to trzeba byc bardziej czujnym by potem dwa razy nie placic. Zaplacilas za swoja naiwnosc, uwierzylas na slowo obcemu.

Ja zawsze proszę o wystawienie aukcji na allegro, zawsze jest to trochę większa pewność i chociaż negatywa możesz wystawić. Kilka osób sie nie zgodzilo i rezygnowałam z zakupu.

Gość gość
Na allegro masz jeszcze 10 dni na zwrot towaru i nie trzeba specjalnie podawać przyczyny. Ja juz ok 100 razy kupowałam na allegro i chyba 2 razy cos tylko poszło nie tak.

Gość gość
Ja sprzedawałam na tablicy nowiutki podgrzewacz do butelek. Ludzie są bardzo ostrożni więc oczywiście podjechali zobaczyć co i jak, dostali też ode mnie paragon na wypadek gdyby w przyszłości coś się stało i gdyby chcieli złożyć reklamacje. Jak się kupuje coś używanego to trzeba się liczyć, że może z tym być coś nie tak. I nie możesz uogólniać, że wszyscy są nieuczciwi. Chyba lepiej by było poszukać czegoś w swojej okolicy, pojechać i zobaczyć...

Na allegro masz 10 dni na zwrot, ale tylko jeśli kupujesz od firmy :) inacczej to tylko dobra wola sprzedającego, albo jego strach przed negatywem i jeśli to sie powtarza, przed wykluczeniem z allegro.

Gość gość
skąd jestes? mam wozek do sprzedania okolice katowic zapraszam do obejrzenia

Gość gość
no ale możesz napisać do administracji i zgłosić niezgodność przedmiotu ze stanem faktycznym. później ci odpiszą co możesz zrobić

nic nie da zgłoszenie sprawy do adm. tablicy.pl Portal ma założenie takie, że się tam robi "zakupy osobiste" - lokalne. Jedziesz- oglądasz- kupujesz. Jeśli wysyłasz komuś kasę z góry na odległość, to robisz to na własną odpowiedzialność. Z resztą takie ostrzeżenie się pojawia w komunikatach z tablicy.pl W necie jest bardzo, bardzo dużo historii ludzi oszukanych na tablicy.pl Wystarczy poszukać.