Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podłączenie kuchni wolnostojącej na 230v pilne!!!

Polecane posty

Gość gość

witam, chce kupić kuchni elektryczną wolnostojącą,niestety nie posiadam gnaizda 400v w kuchni czy można podłączyć ją na 230v?, czy będzie można w pełni z niej korzystać?, proszę o rade

Gość gość
Po wymianie instalacji elektrycznej będziesz mogła z niej korzystać, tak nie ma szans.

Gość gość
max obciązenie urządzenia podlączonego na 230v jest 3600w taka kuchnia ma moc 8000-12000w zalezy od rodzaju jest mozliwosc przerobienia kabli 400v na 230v ale wtedy będziesz moga wlączyc tyle "palnikow" zeby moc pobierana przez kuchnie nie przekroczyla 3600w (jezeli wlaczysz wiecej palnikow to nie beda sie grzac" srednia moc jednego pola to 1000-3000w natomiast piekarnik 1800-2800w

Gość gość
autorko , teoretycznie jest taka możliwość, jeżeli gotujesz sporadycznie to można podłączyć pod 230v,jeżeli gotujesz często to tak jak mówi przedmówca będziesz się męczyła, dlatego że całkowita moc kuchni to ok. 10000 w gniazdku 400v możesz ciągnąć tyle prądu ,ale w gniazdku 230v tylko ok 3500w na twoim miejscu pomyślałabym nad przerobieniem instalacji elektrycznej lub zastanowiła sie nad kuchnią gazową ,która jest tańsza w zakupie i eksplotacji

Gość sdw
Jak szukasz wysokiej klasy kuchenek wolnostojących to może zastanów się nad marką Stoves. Ofertę ich sprzedaży znajdziesz pod adresem www.cookingstore.pl. Ja już od jakiegoś czasu używam modelu z serii Richmond i jestem bardzo zadowolona. Z tego co się orientuje to polecanym przeze mnie serwisie są aktualnie promocje na kuchenki tej marki więc warto sprawdzić jego ofertę.