Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wystąpienie z kościoła katolickiego

Polecane posty

Gość gość

Nie mam zamiaru tłumaczyć się dlaczego co i jak :) Czy jest ktoś kto wystąpił? Jak wygląda ta cała procedura?

Gość gość
apostazja???

Gość PrawaeTywae
A po co ci to? Ja przeszłam do innego kosciola bez takich ceregieli. Ksiadz ci bedzie robil takie przeszkody ze glowa mala :)

Gość gość
No i wyszło szydło z ONZ-owskiego worka! Nie o żadne ofiary kato-pedofilów tu idzie. Gra toczy się o postęp genderowej rewolucji i złamanie autorytetu KościołaWychodzi na to, że lewicowa powtarzanka, sugerująca iż "wrzawa wokół gender jest próbą uciszenia problemu pedofilii w Kościele", to nic innego jak lustrzane odbicie strategii działań lobby LGBTQ. Im silniejszy antygenderowy opór Europy, wzmacniany silnym głosem Kościoła, tym mocniej środowiska mniejszościowe rozkręcają anty-kato-pedofilską propagandę

Gość gość
Po prostu olej tą sektę. Po co Ci jakiś świstek, że nie należysz do kk?

ja już sie w końcu chyba do tego zabiorę czekam na wiosenny przypływ energii wzdragam się przed wizyta u czarnych, ale jeśli chcę to zrobić, to musze się tam pojawić, i to pewnie niejeden raz, niestety

a choćby po to, żeby nie podpierali się moją osobą w swoich statystykach

Gość gość
Pani prokurator przyjęła nagrania, po czym zaczęło się… kwestionowanie wartości dowodów w oparciu o nową, tym razem dyletancką, ekspertyzę człowieka, który nie miał odpowiednich kompetencji. Obrony Aleksandry M. podjął się Bogdan Senyszyn (prywatnie mąż Joanny Senyszyn z Twojego Ruchu). W międzyczasie nagłe kłopoty z prawem zaczął mieć Sebastian, który nagrał rozmowę. Trafił do więzienia pod zarzutem wyłudzenia, w związku z zamówioną przez Internet przesyłką, której nie wysłał. Zaczęły się wokół niego dziać dziwne rzeczy. Był fatalnie traktowany i wydobyto od niego zeznania, jakich, jak twierdzi nie składał. Został oskarżony o tworzenie fałszywych dowodów. Zaczęło się też zastraszanie świadków, np. kobiecie, która ujęła się za księdzem przed kamerą, splądrowano mieszkanie. W międzyczasie Bogdan Senyszyn przygotowuje pozew o zadośćuczynienie i odszkodowanie. „Sprawcą krzywdy” mają być ksiądz i kuria.

Gość PrawaeTywae
Kościół Katolicki uznaje za swoich wiernych WSZYSTKICH ktoryz byli w nim Ochrzczeni :) Wiec nawet ja chociaz jestem formalnie czlonkiem innego kosicola i Ty chociaz zlozysz apostazje to i tak bedziemy uznawani przez Kosciol Katolicki jako jego czlonkowie.

Gość gość
Tak jak już wcześniej pisałam nie chcę się dokładnie rozpisywać co i jak.Ale najbardziej wkur...a mnie to że tym h... już niedługo mam odprowadzać 0.5 podatku za to w co wierze no k... to są jakieś jaja

Gość gość
też mi problem nie chodzisz do kościoła i nie bierzesz udziału w zbiorowym otumanieniu jeśli na to c***otrzebny papier, to jesteś nadal niewolnikiem trzeba umieć olać to, co nie ma znaczenia

Gość gość
Słyszałam że są problemy tzn że nawet jak się wypiszesz to i tak jednak przynależysz do tej sekty :)

Gość PrawaeTywae
Apostazja nie wyklucza. Apostazja rowna sie z Ekskomunika, a ekskomunika oznacza ze nei mozesz przyjmowac np. sakramentow kaotlickich ale wciaz jestez uznawana za czlonka bo ekskomunike mozna cofnac :) Niestety taka prawda. Z kosciola Katolickiego nie mozna wypisac sie calkowicie. Tez chcialam bo po co mam byc jego czlonkinia skoro chodze do innego ale niestety w katolickich ksiegach widnieje sie dozywotnio nie mozna byc wkreslonym.

Gość gość
Nie chodziło by mi o papierek bo do tej pory olewałam tą sektę.Tylko nie mam zamiaru obowiązkowo w to co ja sobie wierzę płacić tym hienom

Gość PrawaeTywae
Ale o jakim obowiazku placenia mowisz? :D Rozumiem ze mieszkasz w NIemczech? Jezeli tak to dostaniesz z urzedu papier na ktorym bedziesz musialaa zadeklarowac do jakiego kosciola uczesczasz albo zaznaczyc ze jest bezywznaniowa i to wszystko.

Gość wwrrr
To, ze w Polsce sie nie plac***odatkow, nie znaczy, ze nigdy takich nie bedzie. Moze chocby dlatego warto sie zawczasu wypisac, jesli ktos jest niewierzacy i nie chce miec nic wspolnego z kosciolem.

Gość PrawaeTywae
Ale podatek koscielny dziala zueplenie inaczej :) Jezeli nawet zostanie wprowadzony to dostaniesz formularz na ktorym bedziesz musiala zadeklarowac na jaki kosciol lub zwiazek wyznaniowy chcesz placic 🖐️

Gość PrawaeTywae
Sama bedziesz deklarowala na formularzu ze jestes bezwyznaniwoa, formalna przynaleznosc tu nie ma znaczenai bo urzad nei bedzie po koscioalch pytac :) Pozatym mozesz placic na inny zwiazek wyznaniowy 🖐️

Gość gość
Mieszkam w Polsce i widzę już od dawna co się dzieje predzej czy pózniej wprowadzą podatek.Zresztą to co klechy wyprawiają to aż włos się jeży na głowie.

Gość wwrrr
Nie wiem, czy bezpiecznie zakladac, ze Polska zrobi cos w taki sam sposob, jak kraj cywilizowany.

Gość gość
w ogóle po co oni są tylko do dojenia kasy !!!