Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy orgazm może wywołać poród

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Pytanie jak wyżej..za 2 dni zacznę 8 miesiąc i się tak zastanawiam nad tym czy orgazm może wywołać przedwczesny poród ?

Gość gość
może, poniewaz podczas orgazmu występują skurcze

Gość gość
nie chyba że będziecie nie wiem jak szaleć i długo, ja jestem w 7mies i mamy sex od początku,chociaż musze uważać na pozycje np na jezdzca potem mnie bolą wiązadłą i brzuch twardnieje, za każdym razem mam orgazm i nie mam problemów z tego powodu, w ciąży doradzane są pozycje od tyłu,możeszsobie poczytać w internecie, i faktycznie to się sprawdza od tyłu nic mnie nie boli ani nie twardnieje brzuch, więcczemu nie jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma przeciwskazań,w mojej poprzedniej ciąży mieliśmy sex do końca ciąży urodziłam w 40 tyg

Gość gość
nie chyba że będziecie nie wiem jak szaleć i długo, ja jestem w 7mies i mamy sex od początku,chociaż musze uważać na pozycje np na jezdzca potem mnie bolą wiązadłą i brzuch twardnieje, za każdym razem mam orgazm i nie mam problemów z tego powodu, w ciąży doradzane są pozycje od tyłu,możeszsobie poczytać w internecie, i faktycznie to się sprawdza od tyłu nic mnie nie boli ani nie twardnieje brzuch, więcczemu nie jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma przeciwskazań,w mojej poprzedniej ciąży mieliśmy sex do końca ciąży urodziłam w 40 tyg

Gość gość
Może wywołać, jeśli jest ciąża zagrożona przedwczesnym porodem. W normalnej fizjologicznej ciąży ani wysiłek podczas stosunku, ani skurcze macicy podczas orgazmu nie doprowadzą do porodu. Ja miałam stosunki do końca i urodziłam po terminie

Gość gość
oczywiście że może jeżeli uprawiacie seks bez prezerwatywy a myślę że tak a sperma zawiera prostaglandyny są to hormony, które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze .Więc w ciągu 4 godzin po stosunku stężenie prostaglandyny w śluzie jest większe o 50 razy ,po za tym podczas stosunku jest naturalny masaż szyjki macicy .