Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama musi coś zmienić

POSZUKUJĘ POMYSŁU NA ŻYCIE

Polecane posty

Wiem, że to dziwnie wszystko zabrzmi, ale mam spory problem. Mam 24 lata, męża i dziecko. Mieszkamy obecnie u moich rodziców. Do momentu zajścia w ciążę chodziłam na studia i udało mi się je ukończyć przed porodem na etapie licencjata. Również pracowałam na umowę o pracę. Kiedy pracodawca dowiedział się o ciąży przedłużył mi umowę do dnia porodu i obecnie jestem na zasiłku macierzyńskim rocznym. Wszystko fajnie, ale mieszkamy ok 40 km pod dużym miastem, w naszej miejscowości nie ma pracy. Mój mąż zarabia 1500zł a ja na zasiłku 1100zł. Nie mam pojęcia co zrobić kiedy skończy mi się macierzyński. Moi rodzice jeszcze pracują od poniedziałku do piątku, mają pracę dość wymagającą dlatego często zdarza się, że robią dużo nadgodzin. Nie mogę na nich liczyć w sprawie opieki nad dzieckiem. Moi teściowie mieszkają ok 300km od Nas, więc na nich też nie ma co liczyć, poza tym podobnie jak moi - pracują. Nie mam pojęcia jak poradzimy sobie po upływie roku.. nie wiem! Dojazd do miasta zajmuje ok 2 godziny w jedną stronę, koszta też są spore. Kiedy pójdę do pracy i zarobię 1500zł to część pójdzie na dojazdy, a część na opiekunkę, którą będę musiała wynająć. Jak przeprowadzimy się do tego większego miasta, to przecież 1500zł pójdzie na mieszkanie i opłaty + opiekunkę, czy żłobek, więc już w ogóle na to nie zarobię. Wypłata męża idzie na bieżące życie.... nie wiem co zrobić!

był ktoś w podobnej sytuacji ?