Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kisieeelll

intymny problem hELP

Polecane posty

Gość kisieeelll

dziewczyny poradzcie mi co to i jak to leczyc... tylko bez linczu,do ginekologa nie moge teraz isc bo nie mam ubezpieczenia...myję sie codziennie,codziennie swieza bawaleniania bielizna,nie wspolzyję.Ale jem baardzo duzo slodyczy:) 1.boli mnie podbrzusze zawsze rano....juz tak wiele tygodni,ale tylko rano...przed sikaniem i po najbardziej:( 2.mam smierdzące uplawy...duzo tego codziennie :( Mam starszny dyskomfort jak ktoś siedzi obok mnie ,bo ja to czuję :( 3.czasami mnie swędzi,ale tylko o***t. czy to jakas grzybica,drozdzak,kiła?:( moze zapalenie czegoś tam??? jakie sa na to sposoby??? tylko żaden czosnek...:P moze cos bez recepty,czytam w necie o Vagikalu i lacibios ? (ale to jest homeopatyczne chyba tylko na chwile pomoze?) . co radzicie???

Gość gość
wrzatkiem wyparzyc a na przyszlosc trzymac sie jednego partnera a nie z dupa latac

Gość gość
ten ból brzucha to kiepsko. a jak pachną te upławy? czasem drożdzem a czasem po prostu charakterystycznie? jest zaczerwienienie? są grudkowate? x ja za pierwszym razem miałąm takie grudki normalne, teraz mam candidę utajoną chyba i czasem właśnie poswędzi, poleci itd. leki są drogie a i tak mam nawroty (fakt faktem zaniedbuję profilaktykę, zapominam o prebiotykach i jem słodycze). jednak no ewidentnie srom u mnie swędzał. może Ty masz grzybicę już w układzie pokarmowym, wtedy konieczna dieta (zero cukru) x jeśli chodzi o srom kup sobie żel lirene lactima duo (baardzo fajny, ładnie pachnie i łagodzi), nie używaj podpasek i wkładek (klasycznie wata+tampony ewentualnie), możesz sobie kupić provag w żelu (z***biście łagodzi i zmniejsza dyskomfort) + jakieś dowc*pne bakterie np. invag, trivagin, ogranicz cukry, jedz jogurty

Gość gość
bo to co napisałam to obojętnie co tam masz czy bakterię czy wirusa itd pozwoli przywrócić równowagę we florze. po 1 dniu już efekty są tylko no generalnie to wszystko do tanich nie należy (ja przez neta zamawiałam cały zestaw bo w aptece czasem 20zł przebitki)

Gość gość
*20zł na jednym specyfiku

Gość kisieleeekkk
prosilam o życzliwe fachowe rady kretynie z 19:35:P jestem dziewicą i nie latam z dooopą. jestem uzalezniona od slodyczy :( codziennie mussze wypic 10 bardzo slodkich herbat...codziennie 2 puszki koli ...i czesto tabliczka czekolady na koalcję.(nie mam czasu gotowac,a tak sie szybko nasycę).wyprzedzajac pytanie-JESTEM CHUDZIELCEM :) probuje ograniczyc,ale nie potrafię...sloodyczami zabijam handre. *nieznosze jogurtow,kefirow,czosnku itp. piszecie o grzybicy ukladu pokarmowego ?:((( a co to jest?czy to powazne??? jak mam sobie to zbadac???ze to mam? *tyłek mnie tak swedzi notorycznie raz na jakis czas ,ale to juz tak z rok... niby da sie wytrzymac,ale swąd to swąd. *ból brzucha po sikaniu...(usg nerek i pecherza w porzadku)... Pytacie i upławy...nie znam sie na "zapachach"...dla mnie to specyficzny SMRÓD...białe,dośc geste gluty ale bez grudek.Mam wrazenie ,ze wyplywają czesciej po wysilku,cieplej kąpieli czy wyjsciu na mróz.Dyskomfort czuje gdy ktos siedzi obok mnie na kanapie ,gdy kogos mijam itp. Nie przepadam za wkladkami-podrazniają mnie....nie moge zmieniac majtek co godzinę Lacibios czy provag- kosztuje z 30 zł...to jest to cos z kwasem mlekowym.??..to pomaga przywrocic PH w pochwie...ale chyba nie leczy gzyba-zapalenia??? aptekarka powiedziala,ze jedyne cos BEZ RECPETY na uplawy to VAgikal... (ale to jest sam nagietek i lagodzi stan zapalny)...

Gość czoseneczek9
czosnek jedz

Gość gość
może jakiegos grzyba masz?

Gość gość
lepiej mieć kindybała niż c**kę

Gość gość
JAKIEGO GRZYBA PRZECIEZ PISALA ZE JEST DZIEWICA

Gość gość
z tym czosnkiem dobre:-)

Lubisz słodycze to możliwa cukrzyca typ 1/2

Gość gość
kup vagosan mieszankę ziołową (weź od razu 2 paczki tanie)w aptece lub zielarskim zaparz rób mocniejszy wywar niż napisane na opakowaniu wlej do miski przed spaniem i du.psko w tym posadź (tylko wcześniej przecedź zioła) nie spłukuj tego lekko się powycieraj ale nie do sucha niech to wyschnie samo gacie i spać. a tak jak jest zalecenie dawki na opakowaniu zaparz i pij te ziółka,ja wiem,tam napisane jest "do użytku zewnętrznego"ale ja za zaleceniem lekarza piłam.Pomogło,a antybiotyków się objadłam jak za dziecka cukierków nie pomagały. To pomogło.

Gość misskrasnali
tylko niech ci zioła w wodzie nie pływają, bo ci się tam dostanie i podrażni :P Odcedzić trza. Cukier skacze po słodyczach na krótko, więc się tak nimi nie objadaj. Lepiej jeść awokado, kaki, figi...nie wiem, warzywa. Coś zdrowego. Kandydozę można mieć od słodyczy chyba, a na pewno to ma wpływ na twoje kłopoty, że tak dużo ich jesz. Podmywaj się nie mydłem, tylko żelem do higieny intymnej, np. z kora dębu FARMONY albo kup w aptece nadmanganiam potasu (takie granulki)i tym można sobie myć.

Gość misskrasnali
ten ząbek czosnku podobno można włożyć sobie do środka, choć nie sprawdzałam (niby działa bakteriobójczo). I koniecznie ogranicz słodycze.