Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie przyprowadzic chlopaka do domu

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam 16 lat. Od trzech lat mam chłopaka, wiem, 16latka i miłość, co to może być waszym zdaniem. Nigdy nie przyprowadziłam go do domu. W zasadzie to nikt tutaj z moich znajomych oprócz mojego dawnego najlepszego przyjaciela tutaj nie był. Mam trzy pokoje, łazienkę, kuchnie i przedpokój. Mieszkam w bloku. W tym mieszkaniu mieszka 6 osób. Mama, ma swój pokój (który wygląda najładniej, również nazywamy go pokojem gościnnym, zapraszamy tutaj swoją rodzinę, która do nas przyjeżdża itd). Babcia ma swój pokój, w którym tylko śpi, dzieciaki mają tutaj komputer i pełno zabawek. Znajdują się tutaj nowe meble (mające ok. 5 lat), ładne firanki, rolety, duży akwarium z kolorowymi rybkami..., ale zniszczone, pokolorowane, brudne, krzywe ściany, stara kanapa, która się rozwala, jest cała poszyta, oraz czarny stolik na którym stoi akwarium. Nie stać nas na zmianę tych mebli, więc o tym możemy zapomnieć po prostu. Przedpokój jest ładny, łazienka również, kuchnia ujdzie w tłumie, oprócz starych krzeseł i ławy z lat 60 to wszystko okej. Najgorszy jest mój pokój... mam pokój z trojgiem rodzeństwa, poniszczone ściany przez dzieciaki, trzy łóżka (jedno piętrowe, reszte to "foteliki"), meble z lat 50. Wszędzie porozwalane zabawki, zniszczone łóżka (nie stać nas na nowe). Mama ledwo co sobie radzi ze wszystkim. Internet musimy mieć(mama ma pracę w któej również musi korzystać z internetu domowego), prąd, wodę również. Mama wie, że powinniśmy zrobić remont, w tych dwóch pokojach, wie również, że małym dzieckiem nie jestem. Babcia obraża mamę na każdym kroku, ale nie może jej wyrzucić, ponieważ nie będzie miała gdzie się podziać. W tym domu spokój chyba tylko mam w łazience...gdzie chodzę się uczyć. Od trzech lat mój chłopak nigdy u mnie nie był. Natomiast ja u niego z kilka razy. Jego rodzice mają firmę, mają duży, piękny dom. Wiem, że jego mama mnie bardzo lubi, często się pyta kiedy do niego przyjdę, również się pyta dlaczego ja nie zapraszam go do siebie, tylko marzniemy na dworze.Ogólnie to on chyba myśli, że mam pieniądze, ponieważ w prawdzie chodzę ubrania lepiej od niejednej dziewczyny. Mam ciocię od której dostaję zazwyczaj firmowe ubrania, które przestały jej się podobać czy coś. Raz na urodziny kupiła mi nawet buty nike. Bardzo boję się, że on mnie wyśmieje za to jak mieszkam... Co ja mam zrobić?

Gość gość
Możesz porozmawiać z chłopakiem, powiedzieć że nie układa sie u ciebie w domu najlepiej i że wstydzisz się poprostu. Że nie ma gdzie u ciebie posiedzieć i że dzielisz pokoj z rodzenstwem. Jak jest mądry to zrozumie.