Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do niepracujących o ktorej wstajecie

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
o 7

Gość gość
Wstawałam razem z synkiem, ok. 9:00.

Gość gość
jak nie pracowałam wstawałam o 6 wraz z moimi "budzikami":-)

Gość gość
o 12ej - ktoś musi się wylegiwać , tyle ludzi może ciężko pracować :D

Gość gość
o 7 -ej, wyprawiam dzieci do przedszkola, potem zakupy, sprzątanie, prasowanie, obiad, jak się odrobię idę pobiegać. potem po dzieci.

Gość gość
Razem z dzieckiem. Niestety zaczyna co raz wczesniej wstawac:( ostatnio o 7,a jeszcze z 2 tyg.temu to o 8.a z miesiac temu o 9.

Gość gość
8-9 zależy od syna, posprzątane i ugotowane mam bo mieszkamy z mamą

Gość gość
Ok.8-9 jak jestem sama z synem,jak maz ma wolne to kolo 10.00,dzis nawet o 11.00 ale bylam przespana.

Gość gość
9.30

Gość gość
10.30

Gość gość
ok 8 bo musze wyprawić core do przedszkola a w dni wolne spimy tak długo jak najmłodsze da pospać -dziś do 8.25

Gość gość
9.00-9.30

Gość gość
śpię ile fabryka dała

Gość gość
jak byłam na macierzyńskim to wstawałam między 7 a 7.30 czyli tak samo jak wstaję kiedy mam wolne, czasami jak mam plany to i o 6. Nie mogłabym tak długo gnić w łóżku.

Gość gość
Jak ktoś nie pracuje bo mieszka z mamusia albo ma od rodziców na utrzymanie to moze sobie spac i caly dzien.Niepracujaca mama nie ma takiej mozliwosci bo jest pelnoetatowym pracownikiem w domu który wstaje rano,przed wszystkimi bo jest masę rzeczy do zrobienia.To chyba oczywiste.

Gość gość
nikt ci o tej porze nie odpowie, poczekaj pare godzin

Gość gość
A to tylko niepracujące mamy sprzątają , piorą ,prasują ,gotują, wyprawiają dzieci do szkoły, robią zakupy ? No tak, pracujące mamy stać na robota, który w domu wszystko robi za nie.

Gość gość
Pytanie bylo do niepracujacych - pracujaca matko,napij sie kawy bo sie jeszcze nie obudzilas dobrze.

Gość gość
gość Jak ktoś nie pracuje bo mieszka z mamusia albo ma od rodziców na utrzymanie to moze sobie spac i caly dzien.Niepracujaca mama nie ma takiej mozliwosci bo jest pelnoetatowym pracownikiem w domu który wstaje rano,przed wszystkimi bo jest masę rzeczy do zrobienia.To chyba oczywiste." Nie zgodze sie. Nie mieszkamy z rodzicami i jeszcze nigdy nie wstalam przed wszystkimi,bo mam mase rzeczy do zrobienia. Maz potrafi sam sie wyszykowac do pracy a my z dzieckiem spimy jeszcze co najmniej 2h. Potem wstajemy razem. Jakos starcza mi czasu na wszystko a jak czegos nie zrobie to swiat sie nie zawali. Jak jednego dnia nie odkurzymy to innego. Jak dzis obiadu nie zdaze to zjemy cos na szybko i zrobie innego. Moze jak dziecko pojdzie do szkoly to bde wstawac z 10 min wczesniej by obudzic go ale na pewno nie by wszystko pprobic.

Gość takisobiezcichapękł
Jak nie pracowałem to wstawałem o 6 i już przed 7 zaczynałem pracy szukać .

Gość gość
Ja wstaję jak mnie synek obudzi, czyli między 7 a 8, a jak mąż ma wolne, to gnijemy w trójkę do dziesiątej, tak jak dzisiaj. :P Mały uwielbia jak tatuś i mamowi są w domu o wtedy mu się do wstawania nie spieszy, tylko by się wygłupiał w łóżku z nami pół dnia. :P

Gość gość
Następna NIEPRACUJĄCA tam powyżej... Nie wiem co i komu chce złośliwością swoją udowodnić.

Gość gość
7:30

Gość gość
7-8, zależy kiedy się dziecko obudzi

Gość gość
jak pracowałam, to wstawałam o 4:40, choć do pracy mam na 7 - tak już mam, że kładę się o 20:00, a o 4 nad ranem przewracam się z boku na bok - lubiłam tę domową ciszę, myłam sobie głowę, szykowałam rzeczy do pracy i dziecku do przedszkola, piłam spokojnie kawę :) teraz mam 7 miesięczne dziecko i siedmiolatka - wstaję o 5:50 (z trudem, bo noce zarwane), czasu mam na styk, żeby pójść do sklepu po pieczywo (ubrania dzieciom szykuję wieczorem), zrobić śniadanie dla wszystkich, uczesać córkę (ma włosy do pasa), ogarnąć na szybko dom - młodsze budzi się wraz z ojcem o 6:30. Mogłabym z maluchem poleżeć do tej 6:30 a mąż by ogarniał wszystko, ale jaz robię wszystko sto razy szybciej niż mąż, za to w weekendy on ogarnia dzieci i dom, a ja mam wolne, tyle co obiad naszykuję, reszta mnie nie interesuje a śpię wtedy do ...6 :O bo nie umiem dłużej

Gość gość
Moj mąż niestety odwozi córkę do szkoły a sam jwdzie do pracy.Moglabym tez olac i lezakowac w łóżku bo to nie jest moj psi obowiazek wstawać i zajmować się wszystkim.Wstaje rano bo to dla mnie przyjemnosc zjesc z nimi śniadanie,pogadać,pomóc wybrać ubranie do szkoły czy uczesac dziecko.To są przyjemne poranki.Nie wyobrażam sobie lezec w lozku i udawać ze spie.Mam duzo energii i potrzebuje malo czasu na obudzenie sie.

Gość gość
Lez w łóżku lez..a potem powstają te durne programy w stylu Perfekcyjna Pani Domu gdzie baba zarasta brudem i kurzem i stosem roznych bibelotow..bo sie nie chce.

Gość gość
jak pracuje o 6 jka wolne az sie wyspie 12, 14 roznie