Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscinnaaa

epilepsja u partnera

Polecane posty

Gość goscinnaaa

Czy związałybyście się z mężczyzną który ma epilepsje (częste ataki kilka razy w miesiącu) będąc przy tym osobą po operacjach serca. Czy waszym zdaniem epilepsja to nie koniec świat i mozna z nią żyć również w związku?

Gość gość
a ja tam wiem...poznałabym, spodobałby mi sie to bym była. Zero filozofii.

Gość goscinnaaa
nie bałabyś się tego pierwszego ataku bo ja nigdy nie widzialam ataku i mimo że oglam filmy o pomocy innym ludziom w takiej sprawie nie wiem czy bym nie nawaliła w takim momencie

Gość gość
Ale czego, choroba jak choroba. Wystarczy być na bieżąco co i jak w razie czego a reszta jak u wszytskich.

Gość gość
Problem tkwi nie w ludziach cierpiących na epilepsje , ale w otoczeniu w jakim przyszło im żyć . Ludzie się boją , że w razie ataku nie będą potrafili pomóc choremu. Sama epilepsja nie powinna dyskwalifikować osoby jako potencjalnego partnera. Narzeczona mojego syna cierpi na tę przypadłość , a mój syn kocha ją nad życie , a dla mnie jest wymarzoną synową :-)

Gość nie rozumiemmm
To nic strasznego. Moj brat to ma i ma dziewczyne. Sa szczesliwi. Najwazniejsze bys wiedziala jak pomoc takiego gdy go atak chwyta ( podloze, poduszka itp.) no i zobaczyla bo czesto przed atakiem chory ma objawy ze go chwyci- wymioty, sennosc.

Gość gość
a ja nie:( bałabym sie , ze dopadnie go atak w miejscu publicznym, co ja wtedy zrobie ? jesli gdzies upadnie,nie zawsze dam rade go uchronic przed upadkiem na coś niebezpiecznego...Do tego ludzie wywolują dziwne zamieszanie , gapie są wszedzie , ehh, to stresujace