Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anorekcja

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie na temat anorektyczek? Chcialabym byc anorektyczka

Gość gość
moja koleżanka była, 3 lata wyjęte z życia.

Gość gość
Po primo anoreksja a nie anorekcja Po duo to choroba Po trio jesteś już chora na głowe więc po co Ci inna choroba

Gość gość
boże marzę! serio

Gość gość
Dobry temat, oj ja tez bym chciala i to bardzo ja nie jem nic prawie 4 miesiecy,chcialabym miec takie nogi jak one! Chodz wiem ze to straszna choroba ale bardzo bym chciala

Gość moniskaa22
Powaznie mowicie? Przeciez to jest brzydkie

Gość gość
To jest choroba , ktora czesto prowadzi do szybkiej smierci czy tego chcesz ?

Gość gość
jeśli macie takie myślenie, to nie martwcie się, już tylko kwestia czasu. Jak mały rozumek trzeba mieć, żeby pragnąć tak okropnej choroby

Gość Życzę Wam ale ROZUMU
Ja choruję na anoreksję atypową i przy okazji, co się z tym wiąże depresję i nerwicę oraz różne nerwice natręctw.... i naprawdę nie wiem jak można chcieć przechodzić przez to piekło, które trwa latami i często kończy się śmiercią?! Lepiej zdechnąć ale przez chwile mieć chude nogi? No i co Wam po nich, jak będziecie zdychać w łóżku w domu lub szpitalu? Poza tym, można przy okazji nabawić się cukrzycy, zatrucia organizmu, wyniszczyć układ pokarmowy tak, że nie będzie w stanie nic przyjmować i dostaniecie kroplówkę albo pokarm rurką wprost do jelit. Tego chcecie??? > Dziewczyny w czym tak naprawdę tkwi Wasze niezadowolenie z siebie? Kto Was tego nauczył? Czego się naoglądałyście? > Ja się leczę od ok. 8 lat, najlepsze lata życia przepłakałam w poduszkę w samotności, bo nikt tego nie rozumiał. A powinnam była jak inne zdrowe dziewczyny cieszyć się że ŻYJĘ i że mam w ogóle siłę na cokolwiek. Niestety z moją wagą nie miałam na NIC siły, trudno było wstać z łóżka, wyjście z domu to był wysiłek jak wspinaczka na Everest, a mózg też nie miał z czego pracować, tracił pamięć itp. zaczęłam mieć bóle reumatyczne w stawach, NIC PRZYJEMNEGO.

Gdy pracowałam w sporej firmie,pewnego razu przyszła nowa pracownica,nie widziałam jej,ale wszyscy się z niej śmiali.Gdy zobaczyłam dziewczynę,to była typowa anorektyczka,ewentualnie osoba chora na raka-tak właśnie wyglądają anorektycy. Byłam przerażona,mniej wyglądem chorej,bardziej reakcją otoczenia.

Gość co za czasy
współczuję anorektyczkom i chorym na raka, często wyglądają podobnie :(

Gość gość
:( :(

Gość gość
ciekawe

Gość gość
wygladaja jak zywe trupy. same szkielety. ani to powabne ani seksowne.

Gość gość
Nie każda anorektyczka wygląda jak szkielet. Pozory mogą mylić. Jadłowstręt psychiczny nie zawsze jest widoczny.... Czasem przeplata się z bulimią, ale nie tylko...

Gość gość
racja

Gość gość
ja byłam anorektyczką jeśli tak można nazwać że byłam , bo sposób myślenia mam podobny .... Mimo, że ludzie pewnie nie mają pojęcia teraz że chorowałam na to W pracy nikt o tym nie wie .. i mówić nie zamierzam - widzą że jestem szczupła ale myślą że po prostu u mnie to dziedziczne itp.. Wiele lat chorowałam miałam tylko dwie trzy bliższe przyjaciółki , nie miałam prawdziwej radosnej młodości a życie uwikłane chorobą ... A tu słyszę że ktoś tak by chciał ? chyba nie wiesz co mówisz ...:( Potem moja choroba przerodziła się w bulimię .... a po tym doszły problemy zdrowotne w sensie fizycznym np. . serce , zęby itp..... Teraz w miarę dbam o siebie ...ale różne myśli depresyjne pozostały . Na co dzień nie daję nikomu po sobie poznać , że miewam tak smutne stany , raczej pozuję na uśmiechniętą i zadowoloną , choć nie zawsze mi to się udaje . Anoreksja to bardzo smutna choroba, wycieńczająca psychicznie, fizycznie emocjonalnie. Pozostawiająca na zawsze ślad w życiu chorego . zdrowia życzę a nie głupot w głowie , bo to nie ma sensu ....

Gość gość
Dzięki za odpowiedź, wiem jak to jest... Powodzenia! Wszystkiego dobrego :D

Gość niepozornaa
up

Gość gość
To ciężka choroba psychiczna, co dziesiąta chora na nią osoba kończy w grobie z jej powodu. Powinni takie osoby zamykać w domach dla obłąkanych, a nie między zdrowymi ludźmi.

Gość gość
Tak właśnie. Chorzy do szpitali !!! Co nam zdrowym po Was na głowę chorych ?

Gość Halina88
Anoreksja jest straszną chrobrą, gdy pomoc nie przyjdzie w czasie kończy się tragicznie. Smutne że zapadają na nią coraz młodsze kobiety (dziewczyny), ostatnio czytałam o nowej odmianie Pro-ana, aż się zadziwiłam czego to człowiek nie wymyśli :/

Gość gość
jednak nie każda chce być chora, wiele po prostu ma tak zaburzoną rodzinę/rodziców, że choroba sama się rozwija....

Gość Mikka1983
dzięki za podesłanie artykułu nawet nie wiedziałam że coś takiego jak pro ana istnieje

Gość gość
:)

Gość Natalii66
Az mnie ciarki przechodzą jak bym sobie pomyślała, że moja córka mogła by na to chorować:(

Gość gość
smutne

Gość Bożena177
Przyznam szczerze że ten artykuł otworzył mi oczy - nie wiedziałam o czym takim jak pro-ana, straszne :/

Gość Natalii66
Ważne, że o tym piszą i uświadamiają ludzi, bo wiele osób nie zdaje sobie sprawy że taka choroba w ogóle istnieje

Gość gość
hehe ktos ma poważna chorobe psychiczna a dla ludzi najwazniejsze ze nie wyglada powabnie ani seksownie. Lyse glowy chorych na raka tez nie sa sexi, tak samo blizny po operacji-trzeba to przekazac rakowcom.