Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cierpnięcię rąk w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny ! Nigdy nie słyszałam o tym żeby w trakcie ciąży cierpły ręce..a zauważyłam, że od jakiś dwóch dni tak się dzieje, jak śpie..przebudzę się i mam za każdym razem którąś rękę zcierpniętą. Miałyście tak ? Czy to normalne ? Jestem w 32 tc

Gość gość
Ja jutro zaczynam 31 tc i też tak mam!!! Właśnie zastanawiałam się czy to normalne. I nogi też mam takie jakby napuchnięte w nocy.

Gość gość
Oj miałam tak do samego końca ciązy. Masakra. Ciągłe mrówki w rekach. A najgorzej po nocy ...

Gość gość
Jeśli chodzi o nogi to w nocy mam czasami bardzo bolesne skurcze, czasami mnie potem łydki bolą przez 3 dni..no ale skurcze łydek są podobno normalne..to jestem w stanie zrozumieć, bo nabiera się kg, brzuch dziecko, wody płodowe też swoje ważą, więc na nogach się to odbija.. :) ale cierpnięcie rąk? To mi się wydaje dziwne..

Gość gość
No mi też się wydaje dziwne ale skoro ja tak mam i Ty tak masz to może to normalne??? Ja to zauważyłam od niedawna jakoś, budzę się często w nocy i te biedne ręce eh

Gość gość
Ja mam dokładnie to samo..już zaczęłam myśleć, że może ja jakoś dziwnie spie, ale teraz usiadłam z laptopem i też mi zcierpła..muszę zapytać o to moją ginekolog.., z tym że wizytę mam dopiero na 3 marca

Gość gość
to normalne w ciąży, ponieważ w tkance podskórnej gromadzi się woda i nerwy które w okolicy nadgarstków przebiegają ( dokładnie w kanale nadgarstka ) mają teraz ciasno, są podrażnione i stąd objawy. Niestety często utrzymują się do końca ciąży i nie ma na to sposobu.

Gość gość
To mogę być spokojna, że wszystko ok :) dziękuję

Gość gość
Poczytaj o zespole cieśni nadgarstka w ciąży .

Gość gość 25
spróbuj łykać więcej magnezu mi to lekarz poradził na drętwiejące ręce i jak idziesz spać to kładź pod ręce poduszkę żeby były wyżej. ja mam taką poduchę którą kładę miedzy nogi i pod brzuch to na niej też trzymam ręce i trochę pomaga

Gość gość
Dokladnie zespol ciesni nadgarstka. Mnie jak zlapalo to potem trzymalo non stop. Przeszlo dopiero kilka tygodni po porodzie. Bardzo czesta przypadlosc za ktora odpowiadaja hormony.

Gość gość
też tak miałam, po urodzeniu przeszło jak ręką odjął hehe

Gość gość
to wina braku sodu, mi ginekolog zalecił picie wody wysokozmineralizowanej, picie pomidorowego soku i zakwaszenie organizmu

Gość gość
Ja przez zespół ciesni nadgarstksnadgarstka nie moglam spac w nocy. Bardzo ostry bol aż do ramienia. Bralam wapń i osteogenon, przeszło bez sladu po 3 dniach, nieprawda że nic z tym nie można zrobić