Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamuska

do ciężarnych...

Polecane posty

Gość przyszlamamuska

Hej, za tydzien zaczynam szosty miesiac ciazy... ogolnie wczesniej nie moglam narzekac na samopoczucie, ale teraz po prostu koszmarnie sie czuje... Boje sie, ze to moga byc objawy cukrzycy ciazowej. W srode mam wizyte i dostane skierowanie na cukier... Sluchajcie nie wiem czy to normalne, to moja pierwsza ciaza wiec wszystko jest nowe. Wstaje juz zmeczona, jakby uszlo ze mnie cale zycie, nie mam energii ciagle sie pokladam... Dzis korzystajac z ladnej pogody wyszlam na spacer, myslalam, ze zemdleje.Zadyszka po paru krokach, mialam juz lzy w oczach, bo chcialam pospacerowac ale fizycznie nie dalam rady. Ciagle chce mi sie pic, nie odczuwam, ze zaspokoilam pragnienie, wstaje nawet w nocy zeby sie napic. Jak pomysle, ze przed ciaza bylam taka energiczna, a teraz organizm odmawia mi posluszenstwa to mi smutno... No i obawiam sie tej cukrzycy... powiedzcie mi kobietki co o tym myslicie...

Gość przyszlamamuska
wiem, ze dzidzia rosnie i uciska i stad zadyszka i szybkie meczenie sie itp, ale nie wiem czy az tak wzmozone pragnienie jest normalne... pilabym ciagle. I nie siusiam przy tym jakos specjalnie wiecej, jedynie w nocy wstaje czesciej...

Gość przyszlamamuska
haloo

Gość gość
Podczas ciąży niektóre kobiety są ospałe i senne.Nie znaczy wcale że mają cukrzyce ciążową.Radzę pójść do lekarza i zrobić badanie na cukier.

Gość gość
napisalam, ze w srode bede u lekarza i juz mi powiedzial, ze bede miala robione badania... ale wczesniej nie bylam ospala... dopiero teraz

Gość Stabilizacja
Niektóre kobiety w ciąży tak mają.To nie jest dziwne.że śpią.

Gość gość
przeczytaj dobrze co napisalam... chodzi bardziej o to, ze ciagle chce mi sie pic, bez przerwy... zmeczenie sennosc itp to swoja droga...

Gość gość
Ja miałam cukrzycę w ciązy, ale nie byłam ospała wręcz przeciwnie w ogóle nie mogłam spać. Jesli podejrzewasz cukrzycę to staraj się zmienić dietę i czkaj na badania. Jeśli możesz to zrób sobie tak na szybko pomiar cukru glukometrem. Norma na czczo 70-90, 1 godz. po posiłku do 120.

Gość gość
jestem ospala ale zasnac nie moge... mecze sie do pierwszej czy nawet drugiej w nocy. W dzien chodze senna ale jak sie klade to za nic nie moge zmusic sie do snu i ciagłe pragnienie mnie doprowadza do szalu...

Gość gość
Jesteś jakaś nierozgarnięta! Ludzie piszą jasno i wyraznie ale do ciebie i tak nie dociera!; jesteś drętwa.Spadaj ciemnogrodzie!

Gość gość
ale co nie dociera ?I uwazaj jak sie wyrazasz, troche kultury

Gość Ale to już było
Nie dziw się że denerwujesz ludzi swoja niemotą:D Taka jest prawda co napisał przedmówca.

Gość gość
Aha : ) no spoko skoro tak to o nic nie pytam, bo nie warto :)

Gość zeussska
czemu najezdzacie na dziewczyne?? Chyba logiczne, ze sie martwi. Tym bardzuej jak jest to 1 ciaza. Nawet dla kobiet w ciazy niektorzy sa chamscy. Musisz poczekac do badan. mam nadzieje ze to nie cukrzyca!a nawet jesli to wykryta wczesnie nie zagrozi malenstwu, pozdrawiam!

Gość gość
No nie zostaje nic innego jak poczekac. Dziekuje i tez pozdrawiam :)

Gość gość
Durne pytanie, durne odpowiedzi.Nie ma czemu się dziwić! Wyjątkowo nierozgarnięta osoba i jeszcze obraża się gdy usłyszy prawdę! Jest takie powiedzenie."Gadaj mu tam a on Niemiec" to samo z autorką tego postu!.

Gość gość
Do autorki ja też wchodzę w 6 miesiąc i tak samo ja ty jestem ospała i apatyczna, ciągle chce mi się pić - tak mam od początku ciąży, normalnie piłabym non stop badania mialam robione już 2x i wszystko w normie, także mój lekarz stwierdził, że "widocznie organizm potrzebuje" zrobić badania i się nie przejmować

Gość FAJNIE JEST
Wreszcie mądra wypowiedz..Wątpie czy dotarło do autorki?:D