Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile prytyłyście w ciąży i w ile po urodzeniu wróciłyście do swojej wagi

Polecane posty

Gość gość

ile [przytyłyście w ciąży i ile wam zajęło wrócenie do swojej wagi sprzed ciąży? czy stosowałyście jakąś dietę albo karmiłyście piersią? z góry dziekuję za wszystkie wypowiedzi :*

w pierwszej ciąży przytyłam 9,5 kg, do wagi sprzed ciąży wróciłam tydzień po porodzie :)

Gość smerfnalaseczka23
Przytyłam 7 kilo,po porodzie ważyłam 3 kilo mniej niz przed ciążą

Gość Kamikumbba
ja leze :/ zmuszono mnei z powodu zagrozenia ciazy, 5ty miesiac na plusie 17kg :/ jestem pod okiem dietetyka... tyle na razie moge napisac :)

Gość gość
Przytyłam ponad 18 kg Dzień po porodzie miałam + 8 2 mce po porodzoe +2 3mce po porodzie waga wyjściowa 4mce po porodzie -2 6mcy po porodzie - 4 ( o 2 kg mniej niż moja waga idealna) Karmiłam piersią: 6 tyg wyłącznie, później kp+ mm, później kp+mm+stałe pokarmy

Gość gość
Ja przytyłam ok 30kg wrócenie do wagi z przed ciązy zajęło mi rok z tym, że nie odchudzałam sie drastycznie bo lekarz straszył, że zbyt szybki spadek wagi grozi w konsekwencji rozstepami a po wyjściu ze szpitala miałam 10kg mniej a po kolejnych 2 tyg gdy zeszła opuchlizna kolejne 10kg mniej póxniej waga sama spadała pomalutku z tym, że byłam po cesarce i ćwiczyć konsekwentnie zaczęłam w okolicach 1 urodzin córki i wtedy też przeszłam na ścisłą dietę.

Gość mama rosolaka
w pierwszej ciąży przytyłam prawie 20kg -cukrzyca ciążowa, do wagi sprzed wróciłam w 3 miesiące, z czego większość w kilka dni po porodzie - byłam mocno opuchnięta. w drugiej ciąży 7 kg, bo lekarz mnie dobrze prowadził :) w dniu wyjścia ze szpitala ważyłam mniej niż przed zajściem.

Gość gość
ja kończę 7 miesiąc i mam już ok. 13 na plusie i szczerze jestem trochę podłamana, odchudzałam się przed ciążą i schudłam 17 kg - waga utrzymywała się przez ok 5 miesięcy a później to już zaczęłam tyć bo ciąża. I tak się zastanawiam czy dałoby się uniknąć tych dodatkowych kg. Nie ukrywam, że siedzenie w domu kusi trochę do podjadania

Gość gość
ja tylko 'dzieki' cukrzycy ciazowej i koniecznosci diety jedynie 10kg przytylam, bo wczesniej tylam tyle, ze spokojnie 25-30na plusie bym miala. Nie wazylam sie po porodzie, ale widzialam po swojej sylwetce, ze te 10kg zeszlo od razu, wiadomo-brzuch zostal na poczatku. Karmilam 6tyg

Gość gość
Przytylam ponad 20kg, ale gigantyczne puchlam po 34tc, schudlam w ok. 3m bez diet, ale przy kp.

Gość gość
+ 16 kg, tydzień po porodzie zostało mi 4, a te 4 zrzucałam jakieś 4 miesiące (nie starałam się jakoś szczególnie)

Gość gość
Ok. 9 kg, nic nie robiłam, nie karmiłam piersią.

Gość gość
przytyłam 8 kg, zeszło wraz z porodem, nie karmilam, nie cwiczyłam :) jest super:)

Gość gość
w pierwszej ciąży 9 kg, po 3 tygodniach ważyłam 2 kg mniej niż przed, po roku 5 kg mniej czyli 52kg. W drugiej 13kg i po 3 tygodniach ważyłam 10 kg mniej po 2 miesiącach wróciłam do wagi wyjściowej i zaczęłam chudnąć bardziej ale moje dziecko nie miało już dolegliwości brzuszkowych jadłam wszystko i waga zaczęła trochę rosnąć, po powrocie do pracy znów byłam poniżej wagi wyjściowej ale kawka, ciasteczko i znów waga wyjściowa, po roku wzięłam się za siebie zaczęłam ćwiczyć, chodzić na basen i zamieniłam część tłuszczu na mięśnie, waga od roku nie wzrosła a karmię piersią dalej.

Gość Malinowa galaretka
17 kg na plusie w dniu porodu a po wyjściu ze szpitala 9 na plusie. Po 6 tygodniach już się mieściłam w większość ciuchów sprzed ciąży. 3,5 miesiąca po porodzie waga wróciła do stanu wyjściowego. Karmię piersią. 3 miesiące byłam na diecie bez nabiału (skaza białkowa u małego).

Gość gość
Przytyłam 25kg, wróciłam do wagi sprzed ciąży w niecały miesiąc. Większość tych kg ciążowych to były wody, miałam wielki brzuch i dużo wód płodowych.

Gość gość
12,5 kg tydzień po porodzie spadło wszystko Karmiłam piersia

Gość gość
20 kg, tydzien po porodzie +6, teraz +1, karmie mm

Gość gość
63,5-wrzesnien 2011 zachodze w ciaze w listopadzie. 67-grudzien 72-marzec 77-maj 86-lipiec 93-3wrzesien, poród. 81kilo-po porodzie 68kilo rok po urodzeniu dziecka.pomogly papierosy. obecnie 73, rzucilam palenie. niestety nie sprawdzila sie teoria, jakoby rozpasłam sie bo żarłam. głód w ciązy budzil mnie o 3 w nocy, jadlam do rana 5 parówek i plakalam ciągle glodna. jak nei zjadlam w srodku dnia w pracy to plakalam z glodu. dziecko 5kilo. nie bralam zadnych witamin typu prenatal w ciąży. ojciec dziecka ma 197wzrostu. wczystko wyjasnia co? dziecko ma 16miesiecy i nosi rozmar 104!

Gość gość
a może przestałaś palić w ciąży? I stąd ta waga.