Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to duży zarobek jak na Włochy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam możliwość przeprowadzki do Włoch. Oferowane wynagrodzenie to 2,5tys euro, czy to dużo na życie w tamtym kraju? Na jakim poziomie może za takie pieniądze żyć rodzina dwoje dorosłych i dwoje dzieci? Dom, auto na stanie nie opłacam czynszu.

Gość gość
??????

Rozumiem że chodzi ci o 2,5 tys netto?Nie mam dobrych informacji,nie jest to dużo na cztery osoby nawet przy zapewnionej opłacie za czynsz.Średnia miesięczna pensja to około 1400 euro. Słowem z głody nie poumieracie na pewno ale to nie są jakieś kokosy.

Gość gość
Czyli będziemy żyć o 1 do 1?

Raczej tak.Głodówka Wam nie grozi ale to raczej skromne życie które zrekompensuje chociaż klimat:)

Gość gość
Czyli jaka kwota wchodzi w gre aby żyć tam godnie? Myślę że moja żona też tam pójdzie do pracy ale ja chce się zabezpieczyć gdyby coś się zmieniło, ile musze zarabiać aby godnie tam żyć?

Gość gość
Bardzo dobry zarobek.

Gość gość
wystarczy, jedzenie jest tanie, ciuchy tez. zalezy, na co chcesz wydawac.

Gość gość
chodzi mi o takie zwykłe życie aby można było troszke mozi i odłozyc ale aby nam nie brakowało od 1 do 1 abyśmy mogli normalnie iść do sklepu i nie liczyc czy nam starczy do konca miesiaca :)

Gość gość
Czyli to jest już na życie? Czynszu jak mówisz nie opłacać, to żyć nie umierać. Odlozycie nawet spokojnie, inni żyją za tyle i musza wszystko opłacić a i tak dają spokojnie radę. Z palcem w nosie.

Gość gość
Praca 5 dni w tyg do godz 16, dom opłacany przez pracodawce, auto na stanie 2,5tys euro mamy na rękę. Mieszkam w Polsce ale dostałem takie propozycje pracy abyśmy się tam przeprowadzili na takich warunkach. Cięzko się zdecydowac jesli nie znam tamtego rynku pracy, cen i tp? A jak szkoły, są tłumacze czy cos w podobie?

Gość gość
Dobry zarobek , byle bys go dostal, warto wyjechac !!!!!

Gość gość
Czyli nie ma co myśleć tylko jechać?

Gość gość
Warto jechać. Ja pracuje za 1400 e i musze wszystko pplacic z tego..dobry zarobek..tez bym tak chciala.

Gość gość
Tylko Ty jedna masz 1400e. a my będziemy mieć 2,5tys na 4 osoby. Więc nie wiem jak to się wszystko ma, troszke się boje. Jeśli żona pójdzie i dostanie dajmy 1,5tys euro to za 4,0tys mysle że będzie ok ale boje sie bardzo tam życia z jedną wypłatą:(

Gość miseczkaD
na północy czy na południu Włoch? na południu są zarobki mniejsze,ale i życie tańsze żona może dorobić

Gość gość
Mówie że żona też będzie gdzieś 1,5tys euro zarabiać ale jesli by coś nie wyszło to wole wiedziec jak będzie za 2,5ys euro nasze zycie wyglądać.