Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się dzieje?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie.Mam dzisiaj 13 dc.Od 9 dc z pochwy wydobywa się bardzo dużo śluzu płodnego koloru jasnobrązowego.Jest go więcej niż zwykle ale nie przejmowałam się tym do dzisiaj.Ten śluz zaczął dziwnie pachnieć.Taką jakby krwią miesiączkową.Nic mnie nie swędzi i nie boli.Jedyne co to przez jeden dzień miałam problem z pęcherzem ale po wzięciu furaginum przeszedł.Jutro oczywiście umówię się do ginekologa,ale może któraś miała podobny problem?Pozdrawiam

Gość gość
Hallo!

Gość gość
.

Gość gość
Nie wolno brać furaginum bo uszkadza płód w pierwszych miesiącach ciąży a najlepiej nie brać przez cała ciążę. Na zapalenie pęcherza są inne leki które przepisuje ginekolog. O śluz radzę zapytać gina.

Gość gość
Ale ja nie jestem w ciąży.Bynajmniej tak mi się wydaje :) jak już weszłaś na temat ciąży to w tym miesiącu test mi wyszedł dodatni a i tak dostałam miesiączkę.Może to ma ze sobą jakiś związek?

Gość Ziutaaa
A może jakieś zaburzenia hormonalne ?

Gość Ziutaaa
Ale i w ciąży można mieć okres ale nie jest on obfity jak każdy tylko skąpszy i trwa krótko

Gość gość
Niedawno robiłam badania to wszystko było w porządku.

Gość Ziutaaa
jakie badania ? cytologia itd?

Gość gość
Bralam. Furaginum na poczatku ciazy dostalam w szpitalu ( zapalenie ukladu moczowego ) i moje malenstwo ma 8 lat i spi w swoim pokoju wiec jej nie strascie. A @ mozna miec na poczatku ciazy chod swoja droga skoro test wyszetl pozytywny to czemu nie poszlas do lekarza jak pojawilo sie krwawienie ?

Gość Ziutaaa
No właśnie ? Może nie chcesz tego dziecka co ?

Gość Ziutaaa
No właśnie ? Może nie chcesz tego dziecka co ?

Gość gość
chcę ale w czerwcu już miałam podobny przypadek i nic nie wyszło po wizycie u ginekologa.Robiłam prolaktynę,tarczycę,progesteron itp.Jedyne co to prolaktynę mam równą z górną granicą normy

Gość gość
cytologia II.

Gość Ziutaaa
To idź lepiej do ginekologa, on na pewno wie lepiej niż my tutaj. Bo przez neta się niczego nie dowiesz ;/

Gość gość
Wiem.Jurto się umówię jak już pisałam.Myślałam może że któraś miała podobne doświadczenia z tym śluzem i coś mi napisze.

Gość gość
zrob wymaz, moze masz stan zapalny

Gość Ziutaaa
Wiesz ja mialam nie dawno wypalaną nadżerkę i po zabiegu tez pojawiły się brązowe upławy o nieprzyjemnym zapachu. okazało się, że to stan zapalny. Może i Ty masz jakiś stan zapalny.

Gość gość
Możliwe.Mam stałego partnera i jak do tej pory to miałam tylko grzybicę pochwy w czasie ciąży.Od ponad 6 lat żadnych zapaleń itp nie było(ostatnie jak byłam w 8 mies ciąży)

Gość gość
A nadżerka dawała jakieś objawy u ciebie?

Gość gość
No miałam straszne upławy ;/ ciągle brudna bielizna ;/ do tego częsty ból podbrzusza jak na okres i bolący krzyż . Powiem wam że jestem 2 miesiące po zabiegu i ani bólu krzyża, podbrzusza i upławów :)

Gość gość
Jak wyglądały te upławy? Moje są typowo płodne.Ciągnące.Jak białko jajka.Przeźroczyste tyle że zabarwione na brązowo.Zdarzało się podczas jajeczkowania że śluz był zabarwiony ale nie miałam go nigdy w takich ilościach.Dlatego nie przejęłam się wcześniej.Dopiero dzisiaj gdy zaczęłam czuć że ''zalatuje'' i mimo że się podmywałam dalej było go czuć.

Gość Ziutaaa
No zawsze był biały ciągnący a w dni płodne przezroczysty tak jak powinno być ale było go bardzo dużo. Później tez miałam nieprzyjemny zapach taki jakby kwaśnego mleka a czasami taki że ruszalam się i go czułam . Z cytologi wyszedł stan zapalny a nadżerkę miałam juz na całą szyjkę macicy ;/ tak sobie to lekceważyłam. A mogłam wcześniej z tym szyk zrobić zaraz po porodzie .

Gość gość
Dzięki.Ja mam nadżerkę ale będąc jakieś 4 mies temu u ginekologa powiedziano mi że nie trzeba jej na razie usuwać.Nie jest jakaś wielka.

Gość gość
A co do dni niepłodnych.Sluz mam zawsze biały lepki,kremowy.jak to w te dni.

Gość Ziutaaa
Może faktycznie jakis stan zapalny . Będzie ok :D