Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletka 72 po

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, dzisiaj kochałam się z mężem bez zabezpieczenia (był to spontan). I niestety mąż skończył we mnie, a jestem w trakcie dni płodnych, i nie wiedział o tym że akurat mam te dni. Boję się że zajdę w ciążę a nie chcę tego. Mamy już 8-miesięczną córeczkę, marzymy o drugim dziecku, ale jeszcze nie teraz, muszę iść do pracy po macierzyńskim, liczę na umowę na stałe, bo chcemy wziąć kredyt na budowę domu, a im więcej członków rodziny to gorzej o kredyt, o to mi chodzi. Słyszałam że można uzyskać taki lek który jeśli zażyję do 72 h, to powinno nie dojść do ciąży. Gdzie mam się udać? Czy tylko ginekolog wystawi receptę? Jaki lek przepisuje i ile kosztuje? Z góry dzięki za pomoc!!!

Gość tralala98987
150ZŁ ,ginekolog przepisuje

Gość gość
Nawet weterynarz może C**przepisać tabletkę po ;-) Koszta to cena za wizytę, pewnie kolo 100 zl plus tabletka, podobno kosztuje 80 zl. Idź do lekarza czym prędzej, bo im szybciej zażyjesz tabletkę tym lepiej, szczególnie, że masz dni płodne. Była tu już taka dziewczyna, która też miala wypadek w dni płodne, wzięła tabletkę, a i tak zaszła.

Gość Lajna22
Ginekolog przebisuje taka tabletke rodzinny lekarz tez liczy sie czas jak najszybciej musisz udac sie do lekarza.Jest jeszcze tabletka do 150h ale jest droga ok 130zl a ta 72h to 80zl chyba

Gość gość
idź na dyzur do szpitala tabletka zwie się escapelle i kosztuje ok 80 zł bralam chyba ze dwa razy i zadzialala im najwyższa skuteczność to im szybciej tym lepiej

Gość gość
Dzięki dziewczyny, w sumie zanim ja zaszłam w pierwszą ciążę (oczywiście planowaną) to zeszło nam prawie rok. Jednak obawa jest że tym razem szybkim szpilem mogę zajść. To jutro postaram się szybko znaleźć ginekologa. A jeszcze zapytam, czy jeśli pójdę na izbę przyjęć to też w takiej sytuacji mogą udzielić mi porady/wypisać receptę?

Gość gość
to co wy kuźwa jak zwierzęta ''spontan'', nie umiecie się powstrzymać?...i jeszcze nierozgarnięty mąż który skończył w tobie :O..mam nadzieję ze zaliczycie wpadke bo jestescie kretynami

Gość gość
jest to tabletka poronna

Gość gość
niby co ma przemyśleć??? no chyba,że chce mieć drugie dziecko...

Gość gość
To nie jest tabletka poronna!!!

Gość gość
U mnie podobnie właśnie napisałam podobny temat, dopiero zobaczyłam Twój. Ja mam niby dni niepłodne, ale też się boję. O tej tabletce słyszałam dużo złego. Ja wolę tego nie brać.

Gość gość
powiedz nam co złego słyszałaś/??

Gość po po po po
Ja slyszalzm, ze to ogromna dawka hormonow,niebezpieczna jest

Gość gość
Escapelle to nic innego jak tabletka wczesnoporonna

Gość gość
Nie wczesnoporonna tylko zapobiegajaca ewentualnemu zagniezdzeniu sie zarodka w macicy. Nawet nie wiesz, czy dziewczyna w ciaze zaszla, wiec co hy niby miala poronic?

Gość Lajna22
Ja bralam elleOne do 150h bo na 72h po bylo juz za pozno ale nie wiem czy zadziałała a okresu wciaz nie ma:-(

Gość wpadka72
Escapelle 72h dostępne od ręki. 120 zł, zapakowane oryginalnie nie otwierane. Ważne do 2018 roku Działamy 24h, dzwoń o każdej porze, największa skuteczność jest do 24 godziny po stosunku. Możliwy dowóz poza granice miasta, cena dowozu do uzgodnienia. Wrocław 794 177 187