Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość2

KURS KOSMETYCZNY

Polecane posty

Gość gość2

Cześć Wam, piszę z pytaniem. Orientujecie się może gdzie szybko mogłabym zrobić kurs kosmetyczny? Nie chodzi mi o policealne studium czy coś w tym stylu bo wiem, że trwa to ok. 2 lat. Bardziej interesowałby mnie jakiś szybki kurs. Macie jakiś pomysły? Jestem po studiach. Z góry dzięki za pomoc.

Gość gość
A po jakich studiach??szybki kurs to Ciebie niczego nie nauczy

Gość gość2
Skończyłam turystykę zdrowotną, wellness i SPA, potem mgr z zarządzania przedsiębiorstwem. Chciałabym pójść coś w stronę kosmetyki gdyż nie mam już pomysłu na siebie cholera. Ostatnią moją pracą było kierowanie dużym ośrodkiem SPA, wczasami itp. Niestety moja współpraca się zakończyła i chciałabym zacząć na własny rachunek. Pomyślałam o pielęgnacji twarzy itd. Niestety poszukiwania pracy nie dają rezultatu. Mieszkam w dodatku na Pomorzu, w gminie, gdzie bezrobocie uważane jest za jedno z największych w Polsce. Cóż robić?

Gość gość
Mozesz sie przeniesc do innego miasta oddalonego powyzej 80km,a dostaniesz dotacje w biura

Gość gość2
Niestety przeprowadzka nie wchodzi w grę...

Gość gość
A to niedobrze.....

Gość gość2
gdzie mogłabym taki kurs skończyć?

Gość gość2
Dobrze, niedobrze-trudno. Mam 27 lat i już w miarę uporządkowane życie. Chciałabym po prostu skończyć kurs kosmetyczny i stąd moje pytanie gdzie mogłabym to uczynić?

Gość gość
poszukaj w internecie gdzies w okolicy napewno cos znajdziesz

Gość gość2
No właśnie tak siedzę i patrzę ale cholender wszystko co się wyświetla to niestety 2-letnie policealne na technika... Mnie interesowałby kurs nieco krótszy...

Gość gość
No i rewelacja tylko dlaczego w Warszawie? ... :/ strasznie daleko. Prawie 400 km

Gość gość
szukam czegoś w gdańsku, sopocie, gdyni, ewentualnie malborku, elblągu, tczewie....

Gość gość
takie kursy są dość popularne, więc myślę że łatwo coś znajdziesz, ja robiłam w Łodzi u http://stylstudio.pl/ i bardzo mi się spodobała, planuje dalsze doszkalanie

Gość gość
Zrobisz jakiś szybki kursik i będziesz samozwańczą kosmetyczką? Nigdy nie dorównasz wiedzą osobie po studium kosmetycznym lub po studiach z kosmetologii. Nie zdobędziesz wiedzy z dermatologii, anatomii, fizjologii i farmakologii. Będziesz tylko potrafiła wykonywać podstawowe czynności, ale nie bedziesz potrafiła niczego zdiagnozować, poszukać przyczyny ani doradzić. Już nie mówię o chemii kosmetycznej :)

Gość gość
Dziewczyny moim zdaniem warto zrobić sobie kilka kursów wtedy stajemy się bardziej atrakcyjniejszym pracownikiem na rynku. Moja kumpela załatwiła sobie dofinansowanie z urzędu pracy na szkolenia z wizażu, stylizacji paznokci i fryzjerstwa i zrealizowała je w szkole Select w Warszawie. Chodziła czasem do tej szkoły jako modelka i bardzo jej się podobało głównie dlatego że solidnie przygotowują do zawodu i dzięki temu można się wprawić ;)

Gość gość
gość zgadzam się z Tobą ,ja ostatnio też robiłam kilka kursów za jednym zamachem ;) i też w Select .. tylko ja miałam depilację i henne i rzęski ;) super sprawa , mam już bazę swoich klientek którym wykonuje te usługi za niższą cene bo jeszcze sie uczę ale zawsze to coś ;)

Gość gość
zerknij sobie na http://mmpasja.edu.pl/ :) ja u nich robiłam kilka kursów m.in stylizacji paznokci i masazu i jestem bardzo zadowolona :)

Miesiąc temu byłam na szkoleniu z Nouveau Contour. Nauczyłam się jak robić makijaż permanentny. Szkolenie było naprawdę dobrze poprowadzone, dużo się nauczyłam. Zainspirowałam się tego typu makijażem, na dniach wprowadzę do swojego gabinetu.