Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROBLEM UCZUCIOWY Z DWOMA FACETAMI

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat, prace, koncze studia magisterskie. Od 4 lat jestem w zwiazku z moim chlopakiem, ktory jest ode mnie 7 lat starszy. Jest nam razem dobrze, chcoc z mojej strony chemia, namietnosc wygasło, zostalo partnerstwo i przyzwyczajenie. Kilka miesiecy temu poznałam faceta, ktory jest po rozwodzie i jest 14 lat starszy ode mnie. Mówiąc wprost- zakochalam sie, czuje niesamowita chemie i motyle w brzuchu. Nie doszlo miedzy nami do niczego, bo chce byc uczciwa wobec mojego faceta. Ten drugi cierpliwie czeka na moja decyzje. Czuje sie skolowana. Co robic? Zakonczyc wieloletni zwiazek czy nową znajomosc?

Gość gość
Mialam dokladnie taka sama sytuacje zaledwie pare miesiecy temu. Boze, jaka ja depresje przechodzilam przez to... Nie umialam zdecydowac, uwiklalam sie uczuciowo i obu facetow kochalam czy kocham... Ostatecznie zrezygnowalam z "nowego" faceta i pozostalam w dotychczasowym zwiazku. Nie wiem czy dobrze wybralam, pewnie nigdy sie nie dowiem... Zdecydowalo to, ze z obecnym partnerem jestem juz w 9-letnim zwiazku, on mnie bardzo kocha, stara sie dla mnie bardzo, motyle juz dawno odfrunely, ale wiem, ze moge na niego liczyc w kazdej sytuacji i czuje sie z nim bezpiecznie. Musisz podjac decyzje i to jak najszybciej bo z wlasnego doswiadczenia wiem, ze im dluzej bedziesz tkwic w tym zawieszeniu tym bardziej bedziesz cierpiec. A bedziesz bardzo cierpiec wiec nie dokladaj sobie smutkow. Musisz przeanalizowac swoje zycie, mysli, oczekiwania i uczucia. U mnie na pewno odegralo role moj wrodzony strach i niezaradnosc... Moze jakbym byla odwazniejsza to wybralabym tamtego... Ogolnie to kogokolwiek wybierzesz to i tak bedziesz sie juz zawsze zastanawiac co by bylo gdyby...

Gość gość
no własnie, ja rowniez boje sie zmian i tej roznicy wieku gdybym wybralas tego nowego... choc to do niego czuje mocne bicie serca

Gość gość
w swpiom związku wiesz co masz, a nowy, facet po rozwodzie pewnie nie bez powodu, ale to twoje życie i tak pewnie zrobisz źle